用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

del [複製鏈接]

del﹉﹉﹉﹉﹉
   0    0    0    0

如果starters都未掌握得好,movers都不易考

Mover 唔係唔洗串字!係只係己經當佢識左。mover 都有word list 架喎⋯⋯ 考個試就係想個小朋友識晒個考試範圍,定係你只係為張 cert 想取巧呢?識左個幾百個生字,絕對對你小朋友有益。宜家要嘅係學識,唔係鬥快比賽。

回覆樓主:

del﹉﹉﹉﹉﹉

jestella 發表於 16-11-22 09:36
多謝大家回覆。我小朋友認字及抄寫冇問題,只係串字起步遲,所以稍弱。有時間當然打穩基礎比較好,所以我一 ...
咁MOVER LISTENING PART 2 都要串吖, 你9月前拎到CERT 就OK啦, 有CERT要一個月, 即係佢最遲5月先考都OK, 5月距離宜家仲有超過半年, 你一日同佢串3個字, 有啲3, 4個字每嘅根本唔洗串, 好快搞掂WORD LIST啲字啦...
面試啲串左嘅字, 有用都唔定, 係咪?  面試無用, 上到小學要默書都有用啦! 睇遠啲

引用:Quote:jestella+發表於+16-11-22+09:36+多

原帖由 hedhed 於 16-11-22 發表
咁MOVER LISTENING PART 2 都要串吖, 你9月前拎到CERT 就OK啦, 有CERT要一個月, 即係佢最遲5月先考都OK, 5 ...
Thx for ur sharing. I will do it bit by bit.

回覆:jestella 的帖子

考movers要識串字,如果starters字未識串晒考movers危危地

hedhed 發表於 16-11-22 13:22
咁MOVER LISTENING PART 2 都要串吖, 你9月前拎到CERT 就OK啦, 有CERT要一個月, 即係佢最遲5月先考都OK, 5 ...

乜最遲唔係七月中考?

佢唔係一個月就响劍橋個網睇到成績?

我諗冇cert照 print 個成績出黎學校都接受既,反正學校都冇要正本。

Results release windows for paper-based exams normally start around four to five weeks after the exam date. Results release windows for computer-based exams normally start about two weeks after the exam.

fatchoibaby 發表於 16-11-23 20:14
乜最遲唔係七月中考?

佢唔係一個月就响劍橋個網睇到成績?
人人手法唔同, 樓主咁急趕考MOVER 可能想小朋友考埋FLYER成績去報名呢...

同埋無唔想係死線前先拎到張CERT, 有好多可能性

引用:Quote:fatchoibaby+發表於+16-11-23+20:14+

原帖由 hedhed 於 16-11-24 發表
人人手法唔同, 樓主咁急趕考MOVER 可能想小朋友考埋FLYER成績去報名呢...

同埋無唔想係死線前先拎到張CERT ...

打算而已,到時再睇小朋友進度報考啦。謝謝大家😊

回覆樓主:

自行報考,除了British Council 外, 有其他方法嗎?

引用:自行報考,除了British+Council+外,+有其他

原帖由 Chocolatefree 於 17-01-02 發表
自行報考,除了British Council 外, 有其他方法嗎?
現時香港只有British council有得考

‹ 上一主題|下一主題