用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 崇真國際班有冇學寫中文架?
go

崇真國際班有冇學寫中文架? [複製鏈接]

請問國際班上堂全英,咁普通話係咪都係日日有?有冇學寫中文字?謝謝!
   0    0    0    0

原帖由 coco209 於 09-11-3 10:20 發表
請問國際班上堂全英,咁普通話係咪都係日日有?有冇學寫中文字?謝謝!

係有中文寫架....
其實係一家四口子

原帖由 靚太太 於 09-11-3 19:03 發表
無錯英文同普通話日日有!!

唔該我想問下國際班既中文會唔會比主流班差?
功課會唔會唔同?
有無人會K讀國際班小學走番去主流呢?

原帖由 靚太太 於 09-11-7 15:20 發表
未讀過主流班答唔到你!

但中文一定唔會淺,國際班意思係全英文同普通話授教!
所以佢地學的中文全部會以讀國語發音,每日都會教中文又點會淺呢?
讀幼稚園國際班,小學轉主流班一定有人會咁做!
因為不竟佢國際班小學好貴$520 ...

thanks!!
你好好人呀
我個仔係第2輪 in架.
仲要果日燒緊...真係好彩
本來最後個組先到佢in
我厚面皮叫老師比佢in先
所以佢果group有8個小朋友咁多

你好靚太太,
我想問下你國際班有冇學卷架?如每月有幾多錢學費? 如果上堂時唔講中文,D小朋友會唔會好身苦呢?

原帖由 靚太太 於 09-11-7 15:20 發表
未讀過主流班答唔到你!

但中文一定唔會淺,國際班意思係全英文同普通話授教!
所以佢地學的中文全部會以讀國語發音,每日都會教中文又點會淺呢?
讀幼稚園國際班,小學轉主流班一定有人會咁做!
因為不竟佢國際班小學好貴$520 ...

ik1 ~ 扣左學卷 $ 1200 / 月 !

跟 miss 既經驗 , 小朋友 2 - 3 個月會完全習慣英普上堂 ....... 唔水太擔心 wor !

原帖由 MMLAI 於 09-11-9 13:52 發表
你好靚太太,
我想問下你國際班有冇學卷架?如每月有幾多錢學費? 如果上堂時唔講中文,D小朋友會唔會好身苦呢?

你好靚太太

TT (Internation stream) & Creative Primary also accepted my son but I am not sure shall I give up the TT or creative primary (apart from skool fee).

I like TT has both ENG & PTH teachers in  class. But not sure if their curriculum is based upon the latest theory and best practices of inquiry and experiential learning?

For Creative primary, theiry curriculum by exploiting stragtegies such as thematic activity learning etc...

Pls comments, thanks much.
‹ 上一主題|下一主題