用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會九龍灣基樂小學 校車質數真係o甘差???有d擔心啊!!!!!!
go

校車質數真係o甘差???有d擔心啊!!!!!! [複製鏈接]

校車質數真係o甘差???有d擔心啊!!!!!!
亞仔2013年9月入學喇~家住藍田,要搭校車呀!!!!!!

0    0    0    0

咩事呢? 我個女都係13年9月就會入讀, 住順利, 都係坐校車架, 請問發生咩事呀?

你亞仔今年9月先返P.1, 你又知個學車差???

回覆:校車質數真係o甘差

街坊說校車沒問題,是否只是個別事件?

回覆:KanusYu 的帖子

lhf212 生產值:49 洋房
本人覺得間校車公司服務好差, 永無 準時, 尤其係課外活動車, 天寒地凍, 吓吓企係路邊食西北風, 閒閒地都要 比預定時間等15-25分鐘; 我試過最 長果次等50分鐘, 吹到頭痛! 打去 保姆度問吓去到邊, 佢仲要聲大夾 惡, cut你線; 收線後仲要同我個小朋 友大大聲聲係度鬧..... 呢啲係校 車公司應有既態度咩????? 有時架 校車比預定時間早到, 就要你九秒九 飛到落去, 有次阿校車嘉嘉仲要係度 發晒顛係度鬧 .......咩人黎架....... 態度差到想撩交鬧咁款; 我個小 朋友仲要話佢開車好快架!!!! 咁樣 好危險啫......佢知唔知自己係揸校巴 架. ....... 總括一句, 服務差! 態度差! 真希望學 校可以換過間校車公司!

你有冇向學校反影過?
好想知學校點答你...
唉呀, 今年仲轉校長, 都唔知理唔理添... 擔心死...

校車服務真的很差, 架車遲到不在話下, 停响中綫或者貨車尾板更是經常發生.講到態度, 果位嘉嘉更是差到冇人有, 佢唔夠你講就CUT綫.
至於學校方面反映過無數次, 校方表示搵唔到其他校巴公司肯做, 尤其是課外活動後的加班車, 而且都無聽過其他家長反映它們差, 所以上年的問卷, 我連學校都話埋. 因此, 學校是不會轉校巴公司的, 只能無奈接受.

回覆:皮亞莉 的帖子

多謝你的提醒

開學了!坐了個幾星期,真係超級差,而家好想試找街車。。。

醒目開學勳章

回覆:校車質數真係o甘差

坐左十多日校車,感覺比大家講的好!雖然比唔想保母車,但都算有交帶。有小一學落車見無人上前接會拉住。

‹ 上一主題|下一主題