用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利諾修院學校(小學部) 尋人.【有關菲傭搣少主】讀瑪利諾小學一、二年級女生家 ...
go

尋人.【有關菲傭搣少主】讀瑪利諾小學一、二年級女生家長 [複製鏈接]

尋人.【有關菲傭搣少主】讀瑪利諾小學一、二年級女生家長

時間:2010.9.3上午11:15(即昨午)

地點:在黃大仙鳳德道百利軒(單楝式住宅)落車(落保母車)

少主:短髮女仔,樣子乖巧
讀九龍塘瑪利諾小學(MCS)一、二年,著橙色校裙

賤人人種:特蠢步隊國民,大概40歲左右

事件經過......今日我mami行過鳳德道百利軒,剛巧見到1個大概1,2年級嘅女生,著住件橙色九龍塘瑪利諾小學校裙,就望多兩眼(因為我妹妹在MCS讀中學,而我个女又同呢个妹妹咁上下大,所以特別留意佢....),就喺呢個時候,有個賤bun拿住把大人傘去接一個正在喺保母車上落緊車嘅小妹妹,只見賤賓一見妹妹脚踏咗唔地就搶咗妹妹個書色尼咩,跟住自己就拎住把遮行咗去,由得个妹妹自己行,跟住佢尾,(旁邊就係無鈇欄嘅馬路)突然間個賤賓不由分說擰轉面大力搣個妹妹嘅後尾枕,即髮尾位置.... 賤得佢呀???陰濕得佢呀..?咁個妹妹即刻大喊....甘我mami即刻衝埋去,用佢有限嘅英文鬧件賤賓....Why you hurt the girl...? You are very ugly....!! Then 個賤賓仲答我mami" I don't ugly nad angry...!!"...跟住我mami就話' I will tell your employer...!!", 咁我mami就問個妹妹:" 妹妹, 你mami幾多號電話?" 跟住個賤賓即拉個細路女走....當然個細路女亦冇机會講佢mami個電話no. la....

咁我mami好鬼慶就跟住佢尾,見佢轉咗上蒲崗村道上斜,
估佢地應該住秀芳花園/匯豪山.......

事後我mami慶到即刻打比我,我即時打咗返MCS,同staff講全件事...仲留埋我& mami個電話,希望可以盡快同果位家長联絡,幫吓個妹妹&家長....現皆段,MCS佢地已經同副枚長開咗會,亦都覆咗我同mami....但學校仲未知位邊位家長.......咁我mami就同學校講"我下星期一再去等..到時再睇返個車牌+同保母車講,叫保車待我地揾果位家長...!!

我已叫我mami下次再遇到呢d事件,如果當時不能contact個mami,就call police la........

可能我又係用賓,我個女又同個妹妹差唔多大,今日嘅事件..加上近日人質事件..我mami已憎d bun bun 憎不到不得了 ......佢話如果我件bun比佢見到咁樣對我個女,佢話會come佢喎!!

pls 幫手up吓....
   0    0    0    0
[img]http://www.onfinite.com/libraries2/22706/1284267//TN_611048494071213072358.jpg[img/]

醒目開學勳章

原帖由 BabyHazel 於 10-9-4 01:50 發表
我即時打咗返MCS,同staff講全件事...仲留埋我& mami個電話,希望可以盡快同果位家長联絡,幫吓個妹妹&家長....現皆段,MCS佢地已經同副枚長開咗會,亦都覆咗我同mami....但學校仲未知位邊位家長.......咁我mami就同學校講"我下星期一再去等..到時再睇返個車牌+同保母車講,叫保車待我地揾果位家長...!!

十分欣賞你的正義感,你的處理很週到,希望學校早日找到線索幫助那位女同學,而最重要是讓女孩的父母提高警覺,知道是否所託非人!!!

原帖由 ononbaby 於 10-9-4 10:47 AM 發表

十分欣賞你的正義感,你的處理很週到,希望學校早日找到線索幫助那位女同學,而最重要是讓女孩的父母提高警覺,知道是否所託非人!!!

你個女係咪2002.07出世ga?
好似喺0207媽媽會所見過你...
唔知有冇記錯呢?
[img]http://www.onfinite.com/libraries2/22706/1284267//TN_611048494071213072358.jpg[img/]

簽名被屏蔽

支持, 我都曾經有個好心mama打去幼稚園話我隻死印,教我個女坐在地上等校車.

我見你形容這位小朋友有可能係同我個女同一校車喎,等我問吓我個女是否見到此事先,如是再聯絡你.
原帖由 BabyHazel 於 10-9-4 01:50 發表
尋人.【有關菲傭搣少主】讀瑪利諾小學http://adex.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?bannerid=565&cb=2104一、二年級女生家長

時間:2010.9.3上午11:15(即昨午)

地點:在黃大仙鳳德道百利軒(單楝式住宅)落車( ...

原帖由 cathy30 於 10-9-7 12:53 AM 發表
我見你形容這位小朋友有可能係同我個女同一校車喎,等我問吓我個女是否見到此事先,如是再聯絡你.

請問車牌是 KS 5202 嗎?

bingo!全中呀!我估個女仔係姓紀呀,今年讀三年級,

原帖由 cathy30 於 10-9-8 01:43 AM 發表
bingo!全中呀!我估個女仔係姓紀呀,今年讀三年級,

Oh...Thank God!
pls check pm!

醒目開學勳章

SUPPORT!!!!!!!!!!

希望你地搵到個女仔啦....

請問是否已找到了該名小孩及其家長?

希望個賤賓被捕!!!

原帖由 AmyWonglo 於 10-9-9 11:41 PM 發表
請問是否已找到了該名小孩及其家長?

Yes........

醒目開學勳章

請問之后進展如果?

醒目開學勳章

yes, i want know too...

當有熱心人同時, 令我最汘顏的是學校好像愛理不理, 究竟學校多日來做過D乜?  名校...唉!

‹ 上一主題|下一主題