用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

協下四年級 [複製鏈接]

協下四年級

各位協下家長:
有無人可以告訢我6班點分班?我記得之前有媽咪post過,但我不見了!Worship Lord .......................我記得W和L是精英班,對嗎?
W,L,S,G,T,I 6 班

Please help

Re: 協下四年級

由 大媽 於 2005-07-24 02:27:11

L,W係精英班,全級頭78名入內,G係佢地所謂精英第三班同普通班冇乜分別,S,I,T係輔導班,放學後有補課,而T班會拆為兩班即有两個班主任,變成T1,T2........咁當然要入精英两班班好d......四年級先分喎,你地咁快問?    引文:
--------------------------------------------------------------------------------

大頭媽媽 寫道:
CKHKFAN:

我想請教一下你們知道協和下午班小三共分S,T,W,I,L,G,六班中,哪二班是精英班,我今天跟小女的班主任閒談中得知小四分二班精英班,每班得二十幾人一班,另外一班培訓班,其餘的就沒有再分班,但要全級考1-78才能有機會入這三班.

所得知小兒小二,今年升小三,跟小女一様.是否同班?  
--------------------------------------------------------------------------------
copy from [size=medium] 第一個登陸"協和小學家長分享"!Part 1 p.53

大頭媽媽 寫道:
各位協下家長:
有無人可以告訢我6班點分班?我記得之前有媽咪post過,但我不見了!Worship Lord .......................我記得W和L是精英班,對嗎?
W,L,S,G,T,I 6 班

Please help
[img align=left]http://www.animeplanet.it/Mahou%20no%20Tenshi%20Creamy%20Mami/2.jpg[/img] 書蟲窩

錯了錯了....
由小四開始按成績分班

I G W T S L 六班的話

W, L 是精英班, 第一批成績平分
G     是精英班第二級
S, T  是普通能力班
I       是輔導班, 中英數三科分2組上課, 其他科全班上, 人數只有25-28人

如果是 G W T S L 五班的話, 則G班是輔導班

小一至小三平均分配, 沒有分任何精英班
‹ 上一主題|下一主題