用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會聖三一堂曾肇添幼稚園 2013~2014 入讀聖三一中心N班 揮手區
go

2013~2014 入讀聖三一中心N班 揮手區 [複製鏈接]

hi , 大家好!
我女2013年會入讀 N 班,多多指教!
   2    0    0    0

HI, 我個仔都係9 月會讀聖三一中心n班啊! 多多指教...

兩位家長我想問下難唔難入架!細B收嗎?我想14年比細仔讀啊!

引用:兩位家長我想問下難唔難入架!細B收嗎?我

原帖由 莃允媽媽 於 13-09-18 發表
兩位家長我想問下難唔難入架!細B收嗎?我想14年比細仔讀啊!
我都想知

引用:hi+,+大家好!我女2013年會入讀+N+班,多多

原帖由 magenta 於 12-12-18 發表
hi , 大家好!
我女2013年會入讀 N 班,多多指教!
兩位家長我想問下難唔難入架!細B收嗎?

我信都幾難入... 因為據學校所講,0岩0岩呢一年收左幾千幾份form... 收48個位...
同埋而家我個仔0個班... 大多數都係哥哥姐姐, 阿爸阿媽0係度讀過...  而我個仔就係其中一個, 我老公以前都係呢間幼稚園的.. 我估咁所以先入到...

同埋細仔今年應該唔收啊... 佢講到明收到八月尾0既b... 我個細仔係 2012 nov... 我直頭問個校長會唔會收, 佢話唔會... 叫我等下年...

我女兒讀緊,沒有哥哥姐姐,父母也不是校友,由此可見沒有校友關係也有機會入讀的。只是,競爭大是不爭的事實。

兩位家長, 我想問 IN D 咩?

主要係個別玩玩具和聽指示、問父母問題等,詳情翻閱舊帖子。

聖三一中心都是我心儀的學校,我都好想仔仔能入到,但競爭大,唉....

引用:我信都幾難入...+因為據學校所講,0岩0岩呢

原帖由 MM_Baby 於 13-10-04 發表
我信都幾難入... 因為據學校所講,0岩0岩呢一年收左幾千幾份form... 收48個位...
同埋而家我個仔0個班...  ...
請問讀完n 是否可以直升k1~3 和私小呢?thanks

回復 Jeremy128 的帖子

Yes!

引用:主要係個別玩玩具和聽指示、問父母問題等,

原帖由 honey-sweet 於 13-10-09 發表
主要係個別玩玩具和聽指示、問父母問題等,詳情翻閱舊帖子。
你好,報咗2014n班,但翻閱咗好多的舊貼都搵唔到n班的面試內容,請指點一下,謝謝!萬分感激!

回復 winwin1122 的帖子

http://www.metrohk.com.hk/index.php?cmd=detail&id=221289

回覆:honey-sweet 的帖子

謝謝

有沒有現在讀n班的家長可以share 時間表比我? 我女9月會讀
‹ 上一主題|下一主題