用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 係Jupas內嘅面試,何時有回覆
發新帖回覆
go

係Jupas內嘅面試,何時有回覆 [複製鏈接]

小朋友係Jupas內有一個Zoom面試,見完係咪要等到放榜才知,定會提早通知架?好擔心
   0    0    0    0

kiki523 發表於 24-6-14 09:15
小朋友係Jupas內有一個Zoom面試,見完係咪要等到放榜才知,定會提早通知架?好擔心
...

大部分嘅科係冇回覆㗎喎, Jupas主要DSE睇分數收生!
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

gracelam 發表於 24-6-14 09:43

啫係唔會好似中小學咁,有啲會收咗先?
我唔太識,請指教

醒目開學勳章

好少有回復架喎,不過 in 時 professor 鍾唔鍾意你係會知架,有啲係會有暗示
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!You're my sunshine. My only sunshine. U make me happy when skies are grey. You'll never know dear. How much I Love U. Please don't take my sunshine away.

esmehouse 發表於 24-6-14 10:01
好少有回復架喎,不過 in 時 professor 鍾唔鍾意你係會知架,有啲係會有暗示   ...

小朋友答,唔知     

kiki523 發表於 24-6-14 10:04
小朋友答,唔知

知唔知都好, 平常心, 如果放榜後分數達到要求, 入到機會都大嘅。
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

kiki523 發表於 24-6-14 10:04
小朋友答,唔知

面試只會加分, 唔會減分, 基本上, 放榜後夠分就收, 唔洗咁擔心. Take it easy

kiki523 發表於 24-6-14 09:15
...
其實所謂面試加分都係要先睇左DSE成績先 ! 所謂加分其實無乜效用.
另外JUPAS係統一派位, 唔會因為你有面試而提早放榜.

pccw2017 發表於 24-6-14 11:03
其實所謂面試加分都係要先睇左DSE成績先 ! 所謂加分其實無乜效用.
另外JUPAS係統一派位, 唔會因為你有面試 ...

哦,我悟會咗好似中小咁,第一輪面試,收少少,再第二輪統一
咁啫係要等.....放榜

gracelam 發表於 24-6-14 09:43
科科都唔同,有啲會喺放榜前提早send conditional offer,放榜後達到佢比你嘅門檻就收;有啲唔會通知你,要等JUPAS放榜
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊