用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會聖雅各小學 12校網聖雅各好嗎?
go

12校網聖雅各好嗎? [複製鏈接]

請問12校網聖雅各小學好嗎,多不多功課,考試,測驗,默書?是否普教中?

1    0    0    0

回覆:creamy312 的帖子

依家先問

回覆:creamy312 的帖子

嚴丶谷,受得了就好

有25分一定係舊生, 無理由唔知學校作風?
今時今日係人都話呢間係熱門而你有25分仲諗? 想點?
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

回覆:hkpapa852 的帖子

我入黎問人因為我丈夫已經係廿幾年前畢業,不清楚學校作風有罪嗎?學校不會轉變嗎?大家都係為小朋友,問清楚又不可以嗎?

引用:我入黎問人因為我丈夫已經係廿幾年前畢業,

原帖由 creamy312 於 14-09-26 發表
我入黎問人因為我丈夫已經係廿幾年前畢業,不清楚學校作風有罪嗎?學校不會轉變嗎?大家都係為小朋友,問清 ...
掉返轉諗,25分吾去聖雅各。得20分有邊間穩陣吖

creamy312 發表於 14-9-26 17:40
我入黎問人因為我丈夫已經係廿幾年前畢業,不清楚學校作風有罪嗎?學校不會轉變嗎?大家都係為小朋友,問清 ...
得罪都要講多句,如果有心入某校,應一早做定功課,早D打聽下學校情況,去下人地既簡介會,唔係臨報先嚟問
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

真係sorry囉,我小朋友今年先k2,我現在就係一早問定做功課

好欣賞樓主做定功課,但今時今日25分唔用真係好si (本人不熟悉聖雅各)

引用:真係sorry囉,我小朋友今年先k2,我現在就

原帖由 creamy312 於 14-09-27 發表
真係sorry囉,我小朋友今年先k2,我現在就係一早問定做功課
樓主支持您做定功課! 25分9成入梗,梗係去博一博啦!

creamy312 發表於 14-9-27 01:35
我仲以為你係個D唔做功課以為EK係萬能的家長,在此說聲Sorry. St James近幾年9月第一個星期六都有簡介會,下年早D留意

謝謝

回覆:12校網聖雅各好嗎?

我去了兩年簡介會,感覺學校非常著重學術,也聼聞很多功課。小朋友應付得來的話,很值得去。

引用:Quote:原帖由+creamy312+於+14-09-27+發表

原帖由 bobo101^*^ 於 14-09-27 發表
樓主支持您做定功課! 25分9成入梗,梗係去博一博啦!
25分聖雅各唔洗博下嘛

‹ 上一主題|下一主題