用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 軒小皇仁位
樓主: alhy.love
go

軒小皇仁位   [複製鏈接]

醒目開學勳章

Jessy 發表於 19-4-7 17:09
請問即係大約級幾?
約級1x頭。

醒目開學勳章 王國長老

hkpapa852 發表於 19-4-7 18:32
佢應該講緊SJC係中西區既非保留位

有帶碌仆出街,再影過
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

mama_papa 發表於 19-4-7 18:37
我知樓主妳是"靠估",樓主不如再"靠估"下如果二軒同QC冇晒聯系位之後重會唔會有咁多人入QC ...
唔使估啦,報入讀D學生數量同質素都唔同晒,比D粉絲你,做盡都是碗仔翅。如果計兩軒加愛官,減左共15個聯繫位,就較近現實啦。

醒目開學勳章 王國長老

hkpapa852 發表於 19-4-7 18:32
佢應該講緊SJC係中西區既非保留位

灣仔 3
中西 12
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

5tgb 發表於 19-4-7 18:48
唔使估啦,報入讀D學生數量同質素都唔同晒,比D粉絲你,做盡都是碗仔翅。如果計兩軒加愛官,減左共15個聯繫 ...

聯繫位係 16 個

miriam 發表於 19-4-7 18:56
聯繫位係 16 個

QC留俾三間官小合共23個聯繫位,兩軒聯繫位係15-18個之間,未必年年一樣。

當年軒銅搬校舍寧願改建為劏房課室唔願減班,係因為聯繫位多少,係按學校學生人數比例去分配。
當年如果軒銅減班,愛官就發達了!

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

醒目開學勳章 王國長老

hkpapa852 發表於 19-4-7 19:02
QC留俾三間官小合共23個聯繫位,兩軒聯繫位係15-18個之間,未必年年一樣。

當年軒銅搬校舍寧願改建為劏房 ...

聯繫位按年學位分配都有變,荃官已經係好例子

mcl203 發表於 19-4-7 15:29
若果真係肯暸解清楚先去作分享,就唔會出現D show time,強B1率既個人推敲分析。上年,軒上派QC已經出現微 ...
聖雅各約6、7個入QC.  

miriam 發表於 19-4-7 18:40
有帶碌仆出街,再影過

做乜帶埋出街?真係有咩依郁,嗱住碌仆?

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

醒目開學勳章 王國長老

hkpapa852 發表於 19-4-7 19:19
做乜帶埋出街?真係有咩依郁,𢲡住碌仆?

今日身痕嘛

5tgb 發表於 19-4-7 18:48
唔使估啦,報入讀D學生數量同質素都唔同晒,比D粉絲你,做盡都是碗仔翅。如果計兩軒加愛官,減左共15個聯繫 ...

你真係相信當兩間軒小冇左QC嘅聯繫位,軒小入QC嘅人數會係現有入讀人數減去聯繫位咁簡單?

mama_papa    發表於 19-4-8 12:41
王家爸爸    發表於 19-4-8 10:46

醒目開學勳章 王國長老

IloveJJ 發表於 19-4-7 20:12
16/18即係今年嗎?新出架?

17/19 等多幾日,有即我會即出帖

醒目開學勳章 王國長老

IloveJJ 發表於 19-4-7 20:14
係呀!唔好意思,我唔知SJC有位俾灣仔,我以為佢屬於中西區網。

唔緊要,我無聊地 download 左 16/18 資料,碌仆係手就好易揾

miriam 發表於 19-4-7 20:26
唔緊要,我無聊地 download 左 16/18 資料,碌仆係手就好易揾

夠我咁無聊?!

誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

醒目開學勳章 王國長老

奥脫福 發表於 19-4-7 21:32
夠我咁無聊?!

咁正分享下好喎

IloveJJ 發表於 19-4-7 16:29
SJC去年唔係有12個嗎?
12個都係少數目. 同幾個位無乜大分別.

‹ 上一主題|下一主題