用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 想問下邁步兒童發展中心???
樓主: babytszkin
go

想問下邁步兒童發展中心??? [複製鏈接]

Re: 想問下邁步兒童發展中心???

迪迪, 努力

我係 NAM NAM

依, 點解你識我仔仔既, 莫非你小朋友同我個仔同班, 我呢個星期五會去觀課, 會見到你嗎?

hi楠楠~desmon我係子健呀~都係同學仔

係嘛, 我今個星期五會去step, 會見到你和仔仔嗎? 到時你同我相認啦

楠楠媽,

迪迪今個星期四安排我們觀課了, 楠楠做咗未? 另黃姑娘話會給他做一個目標制定評估, 您知道是什麼嗎?

楠楠4月19日會觀課,
(是第二次了,很期待呢!)
目標制定評估是評估下迪迪各項的程度,
從而為他制定合適的訓練課程,

多謝你的回覆和教悉我媽媽(婆婆)接放學既3小時間"週為共".  :

你先生可先去睇DR. WONG, 可能是面部毛孔底層塞了,所以引至經常發淡。男人多數多面油。
如要切底改善面部皮膚(可做Laser facial去面油、清/去黑頭、收毛孔、緊膚、磨皮、美白、去班等),每次打15-20分鐘,$1000.-(done by Dr. ,比出面平約40%,好過去美容院做普通facial),如有需要再介紹你先生去找DR. YAU啦!。   Dr. wong 沒有laser機
希望迪迪快D升班,楠楠可再次做 "大佬"

hello 楠媽,

聽姑娘講, 4樓已經正式啟用, 你會唔會加鐘俾個仔做多D訓練呢, 另, BK 網有呢個COURSE, 你點睇MUSIC THERAPY呢? 俾D意見啊, THANKS!http://www.musictherapy.com.hk/special_MT_group.htm#1

迪迪媽咪
今日收到您的cd了多謝晒~

我都約了下星期一做評估, 我的囝囝是全面發展緩慢, 排政府的早期訓練排到差不多成年都未有位, 所以私人辦的也想盡早安排訓練比囝囝, 見你們提及S位, st, 可否告訴我是甚麼呢.

我的兒子曾在這個中心做診斷,那些心理學家人很nice,也很有愛心,但經驗較淺,可能對診斷的經驗不足,以致會有診斷錯誤的情況出現,這點要特別注意。
Do your best and God will do the rest! :-D

邁步係油麻地開辦了自閉症學校提供每日每班3小時的訓練,因我們的兒子大部分都排緊政府(特殊幼兒中心=S位)所以先比他們係那裡上堂,希望未來能夠更快投入s位!
ST=言語治療師

迪迪媽咪我好鄧您開心呀~今日您個工人話他可以講爸爸媽媽姐姐喇喎~~~係唔係好好聽呢!(恭喜晒!!!)唔知幾時到我個仔呢 :cry:

迪迪媽咪
今日收到您送給我的cd.
多謝晒! :

ccnam & babytszkin,

迪迪就係聽咗呢隻cd既歌先有單字發聲, 所以我即刻copy幾隻俾你d, 希望你仔仔都快d開聲, 似隻開寵鳥一樣!

brenda0505
多謝你呢!
其實仔仔都有d聲,
但係總是不太清楚.
楠楠可能今年排到s位呢!
如果係,我地就會轉校呢!(真係唔捨得)
你有沒有排到任何位呀?

ccnam,

我唸迪迪未有咁快入到s位, 因為年頭先入紙, 咁楠楠會去邊間s位呀, 我選咗港島柴灣同灣仔協康, 聽d姑娘講都幾多人選, 所以應該有排等. 希望6月仲見到你同楠楠啦, 因為我會做全職媽咪, 會多d時間送迪迪返學同佢一齊. :

如果確實的話,楠楠係派隆亨,
子健派到柴灣呢!
灣仔開多了一間s位呢!
6月我們一定未走呢!
轉做全職媽咪,
福利和人工好唔好呀?

ccnam,

我地呢份工人工永遠冇得加薪, 最慘係無得resign跳槽!!    最近收到通知排到環翠早期訓練, 每星期有1個小時, 好過冇得, 但s位我唸都要2008先有啦, 因為我都排緊d好hit既中心. 另, 我識有個媽咪俾佢女女去了樂天教室, 唔知楠媽有冇聽過同意見呢?
‹ 上一主題|下一主題