用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 基法小學(油塘) -- 家長嘉獎站 IV
樓主: Leiyuemun
go

基法小學(油塘) -- 家長嘉獎站 IV [複製鏈接]

Re: 基法小學(油塘) -- 家長嘉獎站 IV

唔知幾時可以食到你識既薯條呢   
kitty 寫道:
係呀..抽默..我都唔默幾多呀 ...
唔知洗唔洗 unseen 呢 ?
佢而家平時就比兩頁到 加一句 unseen ...

薯條我好細個就識整了 ..
我鐘意食丫 ma  :

呢間好搶手架 !

[quote]
winwin323 寫道:
無ar, 我細佬話無人理佢, 我一早同佢地講左, 著d鬆身衫, 如果人地問就唔好話9個月肚.  不過好彩, 都過到關

我囡囡同學個姐姐, 98年出生, 誇區甲部選九龍灣聖約瀚, 衰左~ 中左觀塘舊校, 最後第3輪叩門, 成功入番九龍灣

呢間係好學校.
我囡囡讀公文同學仔都讀緊觀塘舊校, 佢媽咪話好好.[quote]
Minnieluo 寫道:
kitty, 九龍灣聖約瀚唔係48网wor ?

winwin, 你弟婦可以安全過到關呀 ?  佢
我家有對雙子公主

呢間好搶手架 !

[quote]
無ar, 我細佬話無人理佢, 我一早同佢地講左, 著d鬆身衫, 如果人地問就唔好話9個月肚.  不過好彩, 都過到關

我囡囡同學個姐姐, 98年出生, 誇區甲部選九龍灣聖約瀚, 衰左~ 中左觀塘舊校, 最後第3輪叩門, 成功入番九龍灣

呢間係好學校.
我囡囡讀公文同學仔都讀緊觀塘舊校, 佢媽咪話好好.[quote]
kitty, 九龍灣聖約瀚唔係48网wor ?

winwin, 你弟婦可以安全過到關呀 ?  佢
我家有對雙子公主

bk 攪乜鬼呀

上年我女都有個同學跨區入左油天呀
我家有對雙子公主

winwin,  最近的油塘的公文補習社在那里 ?  我想不如俾仔仔去讀公文好了.

minnie,
你第日係咪行路返學呀?
你就好,咁近 !
我有時都成日諗知道唔過油塘啦 ...
如果我唔過真係好近..行幾分鐘到學校,幾好 !
我都唔知我決定有冇錯..
但唔過又好似唔係咁好...d 老師又過哂,同學又大部份 !
我家有對雙子公主

係ar, kitty, 頭先我都入唔到

minnie,
最近的油塘的公文補習社, 我識就應該係藍田, 油塘唔知有無呢?

如果公文數會好讀d, 公文英就要"si"d時間陪佢做, 如果做新exersise, 我以前每日大約1個鐘到啦.

不過公文數都有弱點gar, 我女d文字題好弱gar, 佢係計數快, 有字的題目就差d, 所以我成日買d數學習作, 操佢d文字題, 而且諗住小三比佢轉讀奧數.

咁你女女英文一定好好la

minnie,
最近的油塘的公文補習社, 我識就應該係藍田, 油塘唔知有無呢?

如果公文數會好讀d, 公文英就要"si"d時間陪佢做, 如果做新exersise, 我以前每日大約1個鐘到啦.
我家有對雙子公主

哎呀~ 都唔係gar
普通gar 咋~
kitty 寫道:
咁你女女英文一定好好la [quote]

minnie,

[/quote]

嘩!要做一個鍾咁耐呀?

minnie,

不過公文數都有弱點gar, 我女d文字題好弱gar, 佢係計數快, 有字的題目就差d, 所以我成日買d數學習作, 操佢d文字題, 而且諗住小三比佢轉讀奧數.

kitty, 我諗住係的, 返學老公送, 放學就公公, 婆婆接.

講開婆婆,我仔唔知點解自細好唔鐘意我媽, 昨天好過份, 唔俾婆婆入門口, 仲閙婆婆"C"八婆.    等我返來听到我幾火, 罸佢站立半個鐘, 話明一個星期唔俾佢睇電視同吃零食.
今早又學婆婆講嘢, 俾我張嘴   

kitty , 新校設備好D, 當然過來啦.   我話如果去叩門, 話佢听我除咗選基法油塘, 同將月華街基法放前面, 增加誠意分.
但係又諗諗吓, 又唔想去太舊校舍的學校.

係啦,死下死下咁!
你囡囡同學咁好彩
kitty 寫道:
bk 攪乜鬼呀

上年我女都有個同學跨區入左油天呀

winwin, 咁只讀公文數好了, 請問一個月上幾堂同埋約幾錢呀.

我都要去藍田, 油塘無.  等我上网睇吓.

minnie,
小朋友有呢d舉動, 一定要了解下佢, 唔好 佢, 佢會更加反抗.

得閒同囝囝傾銷稅下, "tum"下佢講, 點解唔鐘意婆婆

公文: 1個月/$440, 每wk/1堂, 1堂/半小時

一星期1堂$440一個月
我仔仔都係藍田讀!
winwin, 咁只讀公文數好了, 請問一個月上幾堂同埋約幾錢呀.

我都要去藍田, 油塘無.  等我上网睇吓.

有時佢"dum"波鐘查字典, 可能唔止一個鐘gar
HIN_bb 寫道:
嘩!要做一個鍾咁耐呀?
[quote]

minnie,

[/quote]

咁初初囡囡有無話唔想學呀?
有時佢"dum"波鐘查字典, 可能唔止一個鐘gar [quote]
HIN_bb 寫道:
嘩!要做一個鍾咁耐呀?
[quote]

minnie,

[/quote][/quote]

剛剛和一位媽咪講電話,佢話佢個仔讀緊公文數, 一日要做十頁數學題, 我而家一日叫我仔做二頁佢都瓜瓜叫, 我又有些少擔心.

winwin, Hin_bb,你們點睇.

初初可以做5頁,等小朋友慢慢適應,先加到10頁!
我覺得仔仔學左公文,自己做功課主動左,唔駛我叫每日都自己完成,而家慢慢學緊做完後,自己改睇下自己有無做錯!
剛剛和一位媽咪講電話,佢話佢個仔讀緊公文數, 一日要做十頁數學題, 我而家一日叫我仔做二頁佢都瓜瓜叫, 我又有些少擔心.

winwin, Hin_bb,你們點睇.

Hin_bb, Oscar幾時開始讀公文數的 ?  听你咁講又幾好wor

Hin_bb,俾埋籃田的公文室地址我, ok

‹ 上一主題|下一主題