用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有冇讀緊聖母小學或9月升小一既家長?
樓主: lulu媽媽
go

有冇讀緊聖母小學或9月升小一既家長? [複製鏈接]

Re: 有冇讀緊聖母小學或9月升小一既家長?

hi,id00288
你係咪住得好近學校架?
你自己送佢返學架
今年到你揀小一囉喎,有心水未呀
id00288 寫道:
Dear lulu媽媽
早晨
多謝你的題共,未來一年都會在這裡看看學校的情況了,

今早很大雨和大風,
囡囡有水鞋和雨衣,
但我全身濕到出水   

hi,syliujoe,EVE'SMUM
冇得同你地一班添
我就諗住報個拼音班,其他嗰d唔報住la :-|

Dear lulu媽媽
我住將軍澳的
今年開始上午自己送返學,放學坐校車,
因為今年囡囡想做風紀,要早點回校,
不可坐校車,

Hi id00288,

Please advise what time you catch school bus in the morning because I live in TKO, too, Will it be very early.
該用戶已被刪除

Hello~~各位家長,

我想幫囡囡報07年小一, 不過上網睇原來已經過左報名日期. 要等第一輪interview完左有位剩先會再收生.    

請問你地知唔知以往有無open第二輪申請呀? 唔知仲有無機會呢??  :cry:

EVE'SMUM
想問你亞女今日派咗中文默書時間表,幾耐默一次書

Hi,id00288
K3最開心,好多出外參觀,
响學校bbq,打邊爐
我個女最happy
id00288 寫道:
Dear lulu媽媽
我住將軍澳的
今年開始上午自己送返學,放學坐校車,
因為今年囡囡想做風紀,要早點回校,
不可坐校車,

Hi,YuYuMother
第二輪第一志願係可以揀跨網,
應該仲有機會
YuYuMother 寫道:
Hello~~各位家長,

我想幫囡囡報07年小一, 不過上網睇原來已經過左報名日期. 要等第一輪interview完左有位剩先會再收生.    

請問你地知唔知以往有無open第二輪申請呀? 唔知仲有無機會呢??  :cry:

Hi,EVE'SMUM
我個女都派咗時間表啦,
範圍咁大真係唔知點同佢揾
EVE'SMUM 寫道:
Hello lulu媽,syliujoe:
亞女今日派咗中文默書時間表,範圍都好多,有排温 我朋友比咗之前用過的中文書,嘩!內容淺好多!

Hi,Hochingman
中默大約10日一次
Hochingman 寫道:
EVE'SMUM
想問你亞女今日派咗中文默書時間表,幾耐默一次書

lulu媽媽
thank you
該用戶已被刪除

Hi,
I try to revise chapter one (English subject)with my girl, she seems to quite familiar with it.  I think the teacher must have revised quite a lot in class.  May be it is the begining of school term.  Even she has no dictation in K3, I will not worry too much.  
And the frequency of dictation is acceptable because her cousin who studying in a sub. school even have to dictate Eng and Chinese once a week.  Just relax,
they( our girls) are very smart!! Believe that!

EVE'SMUM,
thanks for yr info.

該用戶已被刪除

Dear all
我都希望個女應付倒啦
各位加油     

Hi,
我昨晚無端端很忙,不是為了什麼,只替女女執拾書包時找不到數學課本。唯有寫便條告知老師,相信又會記錄在手冊,因上次沒帶文具也有記錄。希望課本是遺留在學校,不然便要出書局補買。

hi
我今日去1D班做義工,唔知邊個係你地囡囡呢
我見倒佢地食得好開心0咼

Dear katiekma
我是聖母幼稚園學生家長,小學和幼稚園是不同校車的,上午7:50am在坑口東港城第一站開車,回到學校是8:45,希望幫到你.

Dear EVE'S MUM
你好:
我想問問你關於功課輔導班的問題:
時間方面是那樣呢,
費用如可,
校車的安排是如可,
唔好意思很多問題,
先多謝謝你   
‹ 上一主題|下一主題