用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 聖公會九龍灣基樂小學-學校生活
go

聖公會九龍灣基樂小學-學校生活 [複製鏈接]

聖公會九龍灣基樂小學-學校生活

今日便服日! 囡囡law左$5返學!

Re: 聖公會九龍灣基樂小學-學校生活

michellechen,

記得我嗎?  暑假時, 我問過你書包問題!!! 結果囡囡都是買了公仔書包.

我囡囡都law左5蚊翻學呀!

Bo_Bo,

記得!佢鐘唔鐘意個書包呀!我囡囡P2買左個SPI lu!

Hello,
唔知有冇機會入黎傾下計呢? 唉! 要等個幾月先知結果呀? 希望有個好消息比亞仔做生日礼物啦. he …he…佢11月24日生日呀. 如果個日可以同佢去基樂註冊就好啦.

nganc9 ,
放心一定得! Good luck!

學校來電話囡囡唔記得交車費今日車佢去泳池swimming! 不過E+都車左佢去! 要Monday交返!

818, 便服日 係唔係捐$5 就可以著便服啦?

yw,

Not more than $5 law! $1 also OK ah!

nganc9 寫道:
Hello,
唔知有冇機會入黎傾下計呢? 唉! 要等個幾月先知結果呀? 希望有個好消息比亞仔做生日礼物啦. he …he…佢11月24日生日呀. 如果個日可以同佢去基樂註冊就好啦.

nganc9,

我囡囡也是11月24日生日呀!

michellechen,
我friday係大力見到你囡囡呀............我囝囝話左比我知邊個係,你囡囡眼大大,好靚囡呀!

MichelleChen 寫道:
學校來電話囡囡唔記得交車費今日車佢去泳池swimming! 不過E+都車左佢去! 要Monday交返!

BO_BO:

乜咁岩嘅.     
希望連入讀基樂都同你囡囡一樣咁好彩第一回合已被收生

BO_BO 寫道:
[quote]
nganc9 寫道:
Hello,

nganc9,

我囡囡也是11月24日生日呀!
   [/quote]

c 啦, 我屋企仲未裝上網呀, 佢daddy又話o係街邊擺o個d sales信唔過, 等佢得閒搞唔知要幾耐後.

想去圖書館又要book, 即日無位, 尋日book到, 點知原來有d小朋友係用o黎打機, 仲有邊d地方可以上網?

原來個每日一篇', 只係讀得當日o個篇, 之前一日o既都無得睇翻; 亞仔o係個龍虎榜見倒自己排第二位, 仲以為自己好叻, (其實係其他小朋友未睇或遲d睇), 但o黎緊佢上唔倒網一定比人落後, 都唔知點教佢唔好o甘自以為是, 仲要諗點樣輔導佢落後左o既情緒反應.

其實我可唔可以每晚print返屋企比佢睇住先, o甘課文後要答o個d問題我唔答有無影響?

nganc9,

GOOD LUCK, 等你好消息!

[quote]
nganc9 寫道:
BO_BO:

乜咁岩嘅.     
希望連入讀基樂都同你囡囡一樣咁好彩第一回合已被收生

Jimsalad ,

每日一篇, 應該是課外書一種, 不會影響分數(痳)!...

Jimsalad 寫道:
...
其實我可唔可以每晚print返屋企比佢睇住先, o甘課文後要答o個d問題我唔答有無影響?

Jimsalad,
每日一篇係唔會加入學校裡面o既成績架......如果係跟返舊年的話,一個月會有三次補讀機會,會係下一個月頭o既幾日可以補讀。

我都知唔會計分, 不過個仔見自己個名上榜, 就好天真以為自己好叻, 仲特登話比麻麻聽, 話自己排第二

原來可以下個月補讀嫁, o甘好唔好由得佢落後o下, 等佢下個月自己發力追, 我覺得自己好似仲緊張過佢, (做功課又好, 上網做exercise又好), 樣樣都諗住佢未必識, 題目又讀埋佢聽, 連佢d答題錯左, 我竟然暗示到佢答o岩為止, 諗落都係交返個責任佢自己好d.

Sami,

靚有咩用呀!佻皮到C!你囝囝係唔係同我囡囡一班練呀!

Jimsalad,
舊年我囡囡下學都冇點做過la! 冇時間做! 又要睇圖書又要練guitar!

有沒有人知學校的管弦樂團(基樂團)排練辛唔辛苦?   

唔知喎!一星期練一次唔會辛苦既!
‹ 上一主題|下一主題