用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 我真係好唔開心!
樓主: davis_mav
go

我真係好唔開心! [複製鏈接]

davis_mav:
我的電郵[email protected]我想透過電郵與你傾談,你send電郵給我,謝謝

唔好唔開心啦...雖然真系好辛苦...呢度d媽咪大家都系從眼淚中長大的,我仔既野我同老公家人都冇人知,往往比人笑....唉~

其他野真系唔好理住,我地真系要堅強,咁先幫到小朋友呀,我同阿仔上pt時經常經常見好多小朋友都系咁唔聽話,做唔到指令又唔講野,父母真系好氣餒,不過我地真系要唸,佢地都唔想...比多d耐性,你自己要開看一點,人地講d野,聽完扔鬼左去好啦,你自己心情都要好一點先夠eq去take care我地小朋友,系度呻下好多人會feedback你的,我d死黨好fd,由細識大都唔明我啦.....

加油呀!

我都係一個在職媽媽, 我家人不知小孩是自閉,(因唔想佢地擔心),  你的路我多少都行過,我今日叫雨過天x, 相信你都可以走得過, ADD OIL
小朋友如言語差, 可試先行做言語治療, 坊間有些機構收費比較平, 庭欣, 耀能 (不知有無錯, 因我不太清楚, 可問下其他媽咪)

唔好咁灰,總有人支持你.加油!!!!!

你工作 / 男家的事我不便評論.
反而係學校方面比少少意見, 你年三十至評, 即係多數今年9月都唔會有位.
睇下除左老師唔會有支援方面, 其他是否OKAY, 如果追到進度, 淨係社交 / 情緒同表達差, 咁你自己努力D同佢做訓練. 可以一直都唔學校講的, 轉唔轉校就睇下其他方面照顧得OKAY與否.

另外, 社工有否話可以同你申請[傷殘津貼]?
‹ 上一主題|下一主題