用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 有幾多人...琴日第一日就去交自行表格?
樓主: 月希
go

有幾多人...琴日第一日就去交自行表格?   [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+KT0603+於+15-01-16+發表唔怪

引用:Quote:原帖由+KT0603+於+15-01-16+發表都係

引用:Quote:原帖由+月希+於+15-01-16+發表我仔幼

原帖由 KT0603 於 15-01-16 發表
唔怪得妳體重咁輕盈啦,有入有出。
係丫…個個月瀉幾次…
真係清宿便

引用:Quote:原帖由+miriam+於+15-01-16+發表好多

原帖由 KT0603 於 15-01-16 發表
都係,越做越多,我老公幾百彈齋主,我又唔鍾意人俾意見,好多時會同佢死過

...
我老公都鐘意彈…
但我唔理佢…
佢彈完就冇野

引用:Quote:miriam+發表於+15-1-16+12:19+P.2+教

引用:Quote:KT0603+發表於+15-1-16+11:47+好感動

引用:Quote:KT0603+發表於+15-1-16+11:48+所以,

KT0603 發表於 15-1-16 11:24
我雖然無書緣,但從前那所band 5中學,有很多很有心的老師,我受教不少。我認為品德培養比學業來得重要。:f ...
絕對認同呀

引用:Quote:KT0603+發表於+15-1-16+11:46+安哥拉

miriam 發表於 15-1-16 12:19
P.2 教佢煮麵, 都教埋煮菜同蕃茄炒蛋煮肉碎, 洗碗拖地基本抹塵都識, 所以我有時可以偷懶下.
...
我仔幼稚園開始跟我整餅...
之後就係PEEL薯仔,紅蘿蔔皮同切粒...

第一次開火係煎PANCAKE...

洗碗拖地基本抹塵....
重有開洗衣機.收衫摺衫,晾衫...
我偶然腰痛或肚痾(我腸胃唔好,一個月總會大瀉幾次)
我仔都要做晒

不過整野食呢...都係我煮的多...
乜都教晒佢,佢乜都識...
第二時就冇野求我幫佢架啦

miriam 發表於 15-1-16 12:16
就就下就會變左太上皇.............
佢太上皇時..我都係皇太后姐
講真...有D野我都冇乜所謂的..就佢有乜問題...
佢都有就我既時候...佢知我鍾意的都會滿足我...

2公婆就係要互相就下...
唔係點過人世

miriam 發表於 15-1-16 12:15
我會叫佢幫我落街買野, 最遠去到街市, 由我屋企去到街市 5mins 都唔使, 只過一條馬路.

佢都識自己搭地鐵去 ...
我家樓下...商場穿商場的....根本都冇馬路要過...

地鐵上蓋...
如果叫佢去第二度..都係搭地鐵...
其實我真係睇唔到有幾危險...

不過太公太婆寶貝我仔...(得我仔一個小朋友嘛)...
所以佢地話接咪由得佢地囉...

有時我仔自己係TKO行去TKL都係咁啦...一係行商場一係單車徑...
如果比我婆佢地知道...
佢地又會話...危險丫...你做乜咁放心....

醒目開學勳章 王國長老

KT0603 發表於 15-1-16 11:48
所以,我呻吓唧,我都好就得他,就算以前我要返工,我都尤他,縱壞晒。
好多時係自己做晒, 搞到想佢幫手時覺得唔應該係佢做...............
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

KT0603 發表於 15-1-16 11:47
好感動,我仔煮公仔麵都窄,窄地,杯麵還可以。都係生女好。
P.2 教佢煮麵, 都教埋煮菜同蕃茄炒蛋煮肉碎, 洗碗拖地基本抹塵都識, 所以我有時可以偷懶下.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

KT0603 發表於 15-1-16 11:46
安哥拉,全白長毛甩毛怪
換毛甩毛大件事

醒目開學勳章 王國長老

月希 發表於 15-1-16 11:42
都係架...就到佢都就下佢...
就就下就會變左太上皇.............

醒目開學勳章 王國長老

月希 發表於 15-1-16 11:42
我仔真係咁大個仔都未試過獨留在家...但係佢有自己去CAMP,去義工活動,落街買野..

有次我唔得閒...叫佢去完 ...
我會叫佢幫我落街買野, 最遠去到街市, 由我屋企去到街市 5mins 都唔使, 只過一條馬路.

佢都識自己搭地鐵去婆婆屋企, P.3 時已經畀佢試過自己去, 不過我係出閘位等埋佢先上去.

醒目開學勳章 王國長老

KT0603 發表於 15-1-16 11:35
為頭家都要,唯有平時服侍周到些,得閒俾些驚喜給他,
驚係喜娶左個 "無飯煮婦"

KT0603 發表於 15-1-16 11:47
好感動,我仔煮公仔麵都窄,窄地,杯麵還可以。都係生女好。

...
咁你要教下仔仔啦...
我仔都識自己煮下通粉,煎隻蛋咁...

引用:Quote:KT0603+發表於+15-1-16+11:35+為頭家

‹ 上一主題|下一主題