用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 2008-2009 Kent Road K1C 同學仔
樓主: keroro_him
go

2008-2009 Kent Road K1C 同學仔 [複製鏈接]

Hi Sunny,

哈哈... 今次生日會吾係我地攪, 我地都係被邀請姐,搵義工不如搵你啦.........  拿下一次如果我個囝攪生日會(不過吾知幾時), 我一定會搵你幫手架啦, 因為你既攝影技術我非滿意   ,  咁多謝先啦!   

原帖由 TszWun 於 09-6-18 21:55 發表
hi all

你地K1C真係多function,
如果真係揾唔夠人,
alvin可唔可以參加呢?
希望聽到你地好消息!

有d野我想建議下,
你地係咪會响mc搞生日會既?
你地可以揾d義工攝影機會幫手影相,
我都係响另一個bk生日會得知可以這 ...

hi all

你地K1C真係多function,
如果真係揾唔夠人,
alvin可唔可以參加呢?
希望聽到你地好消息!

有d野我想建議下,
你地係咪會响mc搞生日會既?
你地可以揾d義工攝影機會幫手影相,
我都係响另一個bk生日會得知可以這樣!
我都睇過d相, 出來效果幾好架!
等大家有d靚相留代下!

Hi Crystal,
一版12個郵票,每個都會跟一個K1C同學的相,另外在郵票上面的空位,可以放一張包含所有同學個樣的合成相上去及加上文字 ,咁就成為一版獨一無二的郵票 la
不過合成相需要花時間同心思去整的,希望有 daddy / mami 在 image editing & design 方面較強的可以幫吓手,就好啦!
p.s. 我將以前整的郵票放咗上個 blog到, 你哋可以睇吓架
原帖由 CrystalSo 於 09-6-18 15:08 發表
Candy, Wen
我想請問是一齊做在一張郵票上,好正
如想整有任何file/相片要預備呢? 星期六可帶定出來。

thanks

[quote]原帖由 wenwenlou 於 09-6-18 17:39 發表
Hi All,
或者先報名,睇吓有幾多人 join 先,好嗎?

造心思心意郵票:
1.Candypoon (學禮)
2. wasyinyin (Brandon)
3. wenwenlou (柏言)
4. CrystalSo (Ryan Wong)

Hi All,

造心思心意郵票:
3. wenwenlou (柏言)

佐敦麥當勞

地址係佐敦道31-37號百誠大廈地庫(佐敦站A出口右轉)

Sorry, 開始時間唔記得. 只記得一點半完.

原帖由 xiximama 於 09-6-18 17:29 發表
阿仔個名係咁寫"譽曦" .我都想帶曦曦去星期六Jeff 既party,但係之前佢唔行去, 所以將卡已俾佢收埋,搵唔到,但我好想帶佢去, 因為可能唔會再見到面,唔知可唔可以話俾我知星期六party的時間同地點.麻煩晒成 ...

Hi Xiximama,

以下是 party info.,係柏言媽好有心咁打俾我的, 希望幫倒你 la

Date: 20.6.09
Time: 12:00-13:30p.m.
Party at 31-37 Jordan Road, Yaumati, Pak Shing Building, Kowloon

原帖由 xiximama 於 09-6-18 17:29 發表
阿仔個名係咁寫"譽曦" .我都想帶曦曦去星期六Jeff 既party,但係之前佢唔行去, 所以將卡已俾佢收埋,搵唔到,但我好想帶佢去, 因為可能唔會再見到面,唔知可唔可以話俾我知星期六party的時間同地點.麻煩晒成 ...

Hi All,

造心思心意郵票:

阿仔個名係咁寫"曦" .我都想帶曦曦去星期六Jeff 既party,但係之前佢唔行去, 所以將卡已俾佢收埋,搵唔到,但我好想帶佢去, 因為可能唔會再見到面,唔知可唔可以話俾我知星期六party的時間同地點.麻煩晒成

Hi wen,
因為係得12個位,我係打算先 group bk 上的 K1C同學,有位剩就再邀請其他同學 join, 或者部份人交多一張相,佔2個位都可以, form 可以在網上 download print 出lai,我以前都整過2次心思心意郵票 ga la

Hi All,

造心思心意郵票:

原帖由 wenwenlou 於 09-6-18 14:14 發表
Hi Candy,

我冇整過郵票. 你係咪已經有form 啦? 如果全班一齊做我估機會比較難, 如果只係搵K1C 又在BK出現既同學相對比較容易成功, 因為每版郵票只放12幅相.  不如在生日會20/6 當天與其他家長傾下啦!

曾 ...

Hi All,

整郵票, 請預埋Brandon

但因為我地20號去唔倒Jeff's party. 所以如果要相. 麻煩再通知.

Hi Candy,

好主意喎! 你唔講我都唔知有啲心意郵票可以整, 大家真係可以留念吓

hi all,

星期六生日會我同老公都要返工黎唔到呀....會唔會之後仲有節目呀??

原帖由 candypoon 於 09-6-18 12:43 發表
各位,
之前有冇整過心思心意郵票 ar? post office 通知我剛出了09版本的,我見最新版本,一版上只有12 stamps,每個 stamp 就大個好多,另外放合成相的空位亦比以前的版本大,相當唔錯,唔知大家有冇興趣為 K1C 的同學整一 ...

Hi Crystal,

相方面可以Email, 慢慢都未遲!    

原帖由 CrystalSo 於 09-6-18 15:08 發表
Candy, Wen

thanks

Candy, Wen

thanks

Hi Candy,

我明天都會去郵局取表格!

Hi Candy,

我冇整過郵票. 你係咪已經有form 啦? 如果全班一齊做我估機會比較難, 如果只係搵K1C 又在BK出現既同學相對比較容易成功, 因為每版郵票只放12幅相.  不如在生日會20/6 當天與其他家長傾下啦!

曾在 K1C / BK 出現既同學仔如下:
1) 學禮
2) 柏言
3) 子謙
4) Ryan Wong
5) 智恩
6) Brandon
7) Isaac
8) Rita
9) 恩祈
10) 杏葩
11) Alison
12) 宇曦

如有遺漏請補充!

原帖由 candypoon 於 09-6-18 13:52 發表
Hi Wen,
你之前有冇整過心思心意郵票 ar?
我好希望攪得成, 真係很高興可以認識倒大家,大家都可以留吓念

Hi Wen,
你之前有冇整過心思心意郵票 ar?
我好希望攪得成, 真係很高興可以認識倒大家,大家都可以留吓念
原帖由 wenwenlou 於 09-6-18 13:07 發表
Hi Candy,

好介紹

Hi Candy,

好介紹

原帖由 candypoon 於 09-6-18 12:43 發表
各位,
之前有冇整過心思心意郵票 ar? post office 通知我剛出了09版本的,我見最新版本,一版上只有12 stamps,每個 stamp 就大個好多,另外放合成相的空位亦比以前的版本大,相當唔錯,唔知大家有冇興趣為 K1C 的同學整一 ...

各位,
之前有冇整過心思心意郵票 ar? post office 通知我剛出了09版本的,我見最新版本,一版上只有12 stamps,每個 stamp 就大個好多,另外放合成相的空位亦比以前的版本大,相當唔錯,唔知大家有冇興趣為 K1C 的同學整一版心思心意郵票呢?
參考網址
http://www.hongkongpoststamps.com/chi/stamps/heartwarming_stamps/index.htm

Hi all,

我又無諗過要寫字喎, 佢地都未識寫咁深0既字

姐姐投訴話智恩無心機做功課, 因為哥哥係到同佢玩, 兩個咪成日係到掛住玩, 就黎乜都唔得晒啦

睇怕復課無望, 中學都就黎要停課, 亞仔仲有一半科目未考, 放完假乜都唔記得啦, 都唔知點算....

原帖由 keroro_him 於 09-6-17 14:10 發表
今日同Miss Chong 傾過,p10 畫畫看只需畫圖不需寫字,另外學校有兩本暑期功課給小朋友,家長遲D會收到學校通知領取。

Uncle Sam
‹ 上一主題|下一主題