用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 藝術體操
go

藝術體操 [複製鏈接]

有無家長女女係學藝術體操架
   1    0    0    0

醒目開學勳章

我個女都係順行村體育館學緊L2, 我覺得學藝術體操女仔身段會修長D!!

Where to learn in Tsing Yi?
fa fa

學藝術體操

my daugther is learning 藝術體操 here:
帝皇體育會 King'sSports Association

The coach is very professional cos she is 藝術體操港隊教練 higher level than 精英隊 and we all have good relationship with her.

on July Miss Ng is going to hold a party for all students to celebrate the good result in th latest compettion

She got good result in competition
ppl interested in can check in www.kingsports.org.hk

there are video and photos too.

你們在比賽或精英選拔都應該見過佢, 佢有份頒獎嫁
收費合理過D精英教練(有D開價比我話要成二百幾蚊一堂, 私人班重貴)好采有個FD係跟MISS NG, 宜家係港隊運動員 介紹MISS NG 比我。 之前佢冇公開開班,好難搵佢

[ 本文章最後由 juliannawong 於 08-6-15 13:54 編輯 ]

HI,
我囡囡係學校學架,佢學左年幾,但因咁啱個教練係教開中國香港體操總會精英隊,咁佢話我囡囡身體好軟,就叫我囡囡參加每年7月有個精英選拔,都好多人參加架,我上年7月參加就有百幾人參加,收左10個到入精英,50個到入聯校隊(好似係同政府辨),我最近見體總有e個比賽唔知係咪同精英選拔一樣,因我唔見有其他選拔.你地睇睇.
http://www.gahk.org.hk/doc/08SchoolSports_RG.pdf
2016 13th SINGAPORE OPEN GYMNASTICS CHAMPIONSHIPS
https://youtu.be/ewiq2eV63X0
2014年全國青少年藝術體操錦標賽-亞軍
https://youtu.be/OAEC8aaPeB0

你個囡囡係那裡學 ??
甚麼途徑入選精隊  ??

hi,

e度真係好少人玩藝術體操呀,真難得揾到志同道合既家長呀,我囡囡都有玩架,佢而家係精英隊,你地有冇參加剛剛個比賽呀!
2016 13th SINGAPORE OPEN GYMNASTICS CHAMPIONSHIPS
https://youtu.be/ewiq2eV63X0
2014年全國青少年藝術體操錦標賽-亞軍
https://youtu.be/OAEC8aaPeB0

www.gahk.org.hk

原文章由 kayan_329 於 08-1-22 20:39 發表
我都想知邊o度有得學

未試過 答唔到你
藝術體操比較冷門 唔係好多地方有得學
如果你想個女第日參加比賽就一定要揀體操總會註冊教練

原文章由 star903 於 08-1-22 23:36 發表
請問有無人知體育先鋒好唔好?

回覆 #1 kayan_329 的文章

請問有無人知體育先鋒好唔好?

我都想知邊o度有得學

之前個教練都無咩同我講野架
不過咁arm次次阿女都係同一個教練
熟落左咪多d野講囉
依家阿女係恆常班跟個教練學
5歲真係好細 不過要過L1都應該無問題

原文章由 MMM888 於 08-1-22 14:36 發表
多謝你甘詳細解釋我知,因上左甘耐堂,教練都無同我講過野.
唔知你女女的教練會唔會係甘.
L1係玩波呀,我女女岩岩5歲,我見朋友個女學緊話唔錯,
所以一夠歲數就比佢參加,佢其實都係全班最細架,
睇下遲下進展成點law.
...

多謝你甘詳細解釋我知,因上左甘耐堂,教練都無同我講過野.
唔知你女女的教練會唔會係甘.
L1係玩波呀,我女女岩岩5歲,我見朋友個女學緊話唔錯,
所以一夠歲數就比佢參加,佢其實都係全班最細架,
睇下遲下進展成點law.
原文章由 RSG媽媽 於 08-1-22 14:12 發表
暑假先開始學 半年到啦

你個女好似好細個咁 返小學未啊
如果咁細個會學得慢d
因為始終手眼協調未係咁好 器械控制會難D
L1好似係考BALL (我無去睇上堂 唔係好記得)
L2考繩 (有D動作對D細個既小朋友來講都幾難)
L3學 ...

暑假先開始學 半年到啦

你個女好似好細個咁 返小學未啊
如果咁細個會學得慢d
因為始終手眼協調未係咁好 器械控制會難D
L1好似係考BALL (我無去睇上堂 唔係好記得)
L2考繩 (有D動作對D細個既小朋友來講都幾難)
L3學圈

我阿女依家4年班

原文章由 MMM888 於 08-1-22 10:57 發表
原來已經係師姐啦,甘你女女學左幾耐啦,
我就係見藝術體操姿態好靚,所以想女女試下law,
佢暫時身體都幾軟,最叻就做呢個動作
http://f20.yahoofs.com/hkblog/_Li0bSefHRqp9DSRv__DOT__Q4eg--_1/blog/ap_20080109 ...

原來已經係師姐啦,甘你女女學左幾耐啦,
我就係見藝術體操姿態好靚,所以想女女試下law,
佢暫時身體都幾軟,最叻就做呢個動作

原文章由 RSG媽媽 於 08-1-22 09:48 發表
阿女L3啦 頭兩個LEVEL好易過 之後如果繼續學既話一定要拉筋拉到好軟 唔係會好辛苦 我就覺得天份唔夠唔係咁緊要 可以TRAIN 最緊要筋夠軟 身材高&LIU瘦

...

阿女L3啦 頭兩個LEVEL好易過 之後如果繼續學既話一定要拉筋拉到好軟 唔係會好辛苦 我就覺得天份唔夠唔係咁緊要 可以TRAIN 最緊要筋夠軟 身材高&LIU瘦

原文章由 MMM888 於 08-1-22 09:19 發表
我女女都係呢到學緊,佢係L1,岩岩開始玩,
佢天份都唔高,我都係當運動,而且又唔貴呢,
你女女係米都係返星期六班,如果係可能同班woo

...

我女女都係呢到學緊,佢係L1,岩岩開始玩,
佢天份都唔高,我都係當運動,而且又唔貴呢,
你女女係米都係返星期六班,如果係可能同班woo

原文章由 RSG媽媽 於 08-1-22 08:47 發表

我個女無咁叻  

阿女係體操總會學 www.gahk.org.hk 恆常班係順利邨上$900到 同康文處合辦既課程就抵好多 一期10堂都係$200 不過每期既時間同地方唔同
‹ 上一主題|下一主題