用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問有沒有九龍塘 playgroup 介紹
go

請問有沒有九龍塘 playgroup 介紹 [複製鏈接]

請問有沒有九龍塘 playgroup 介紹? 我既仔仔16個月,請問適合嗎?
   0    0    0    0

原文章由 catherine_ch97 於 08-3-28 14:21 發表
我就讀過兩間,九龍塘迦南同方方,宜家讀方方.

The school of方方seems quite small.  Is it the one on Prince Edward rd. ?

can u advise how much the trail class and how long is each class.

carolcat,
你返咗幾堂覺得點呀?
原文章由 carolcat 於 08-4-8 16:37 發表
MICKEYCHOW:
係呀,果個"周小姐囉!!但係我而家返左幾堂,咪知道其實佢個人係無咩野架 ...所以有時人講野既語氣,都會令人有唔同既唸法!!!

請問試堂費幾多錢呀?

carolcat,

你指聽電話嗰個係咪"周小姐",我又唔覺得有d咩,我都係好似你咁,初初一樣問好多野。佢都無特別sale 我叫我返多d,有次我打電話去問仔仔上PG情況(因為PG係工人姐姐陪仔仔上),佢都分折得幾好,嗰次佢同我講話如果返多D會英文好D,但我將我仔仔返學 0既 情形話比佢知,佢都係話無所謂,你自己考慮吓啦!
原文章由 carolcat 於 08-4-2 00:45 發表
想問下已讀緊KIDDIKRAFT PG既媽媽,你地試完堂,佢有無即時Sales OR 問你地報唔報PG,又或者係上完堂覺得點呀?因佢又無SALES我,又無叫我報,只係叫我比試堂費先,可以返去再唸下,唔知係咪我之前打過幾次去問野,佢會唔會覺 ...

carolcat,

我仔仔就喺KiddiKraft 附近嗰間基督教中心幼稚園讀,下年我都暫未決定,但呢間我都有交留位費。
原文章由 carolcat 於 08-4-1 19:16 發表
mickychow:我今日試左覺得幾好呀?起碼我覺我個仔可以學到守紀律,個中國人MISS叫JOEY,我覺得佢好好,外籍老師唔記得咩名,都係好好!!上堂形式似N1,上2HRS,唔似我之前返果D好似玩咁樣!!係呢,你仔仔讀邊間N1呀?下年又會唸住讀邊間K1呀?

...

其實我都覺得返平日會好d,但我仔仔平日要返學,我見佢返學好開心,我唔忍心唔比佢返學而淨係返KiddiKraft。你試完堂話我知外籍老師好唔好,因為我返星期六嗰個係中國人。thanks!
原文章由 carolcat 於 08-3-31 18:49 發表
HI,我都報左聽日試堂,我本來都想報 sat,但佢話sat無外籍老師教,so,我報返二&四...$1600 per month,請假就無補堂!!

How about Cannon?
原文章由 makeupstudio 於 08-3-19 16:35 發表
Thanks. But I think Yew Chung will be heaps expensive.

我就讀過兩間,九龍塘迦南同方方,宜家讀方方.

原文章由 LITTLESPICY 於 08-3-27 17:23 發表

Thanks!!!!

原文章由 mickychow 於 08-3-27 12:23 發表
我仔仔就一星期上一堂,但KiddiKraft 有分一星期一日,兩日,三日及五日。其實我都唔知應該幾時開始返呀!我見仔仔一齊返playgroup既小朋友好多都未夠兩歲,不過我覺得令小朋友開心就幾時都返得。 ...

Thanks!!!!

我仔仔就一星期上一堂,但KiddiKraft 有分一星期一日,兩日,三日及五日。其實我都唔知應該幾時開始返呀!我見仔仔一齊返playgroup既小朋友好多都未夠兩歲,不過我覺得令小朋友開心就幾時都返得。
原文章由 LITTLESPICY 於 08-3-27 11:26 發表

thanks, mickychow
係咪一星期上一堂? 你覺得小朋友幾大開始上playgroup 好呀?

原文章由 mickychow 於 08-3-25 15:41 發表

係英語上堂‧我初初都唔識有呢間,有次我喺街見到我仔仔舊同學0既媽咪,傾開計問佢囡囡現在喺邊度讀,佢就話佢囡囡現在喺 KiddiKraft 讀緊,又讚囡囡學咗好多英文,於是我咪比我仔仔返吓  playgroup 試吓(因為我仔仔平日返緊n ...

thanks, mickychow
係咪一星期上一堂? 你覺得小朋友幾大開始上playgroup 好呀?
‹ 上一主題|下一主題