用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 請問根德園是間怎樣的幼稚園?
go

請問根德園是間怎樣的幼稚園? [複製鏈接]

如題, thanks.
   1    0    0    0

原帖由 雙子媽媽 於 08-6-3 18:53 發表
不要問, 只要信. 好似d宗教口號咁. . by the way, 我個仔今年9月都有幸係kv讀k1.

"不用問, 只要信" 這個口號是真的,亦應用在小女 P1 的小學 - 宣小

请问k2同k3的功課是否很深,因仔仔跟婆婆住,晚上我才有时教他,很多朋友同我讲KV的课程深功课多,如果不能每天督促住个小朋友,就很难读上去,本人有时又要出差,怕不能每天可以教他做功课,事实是否一样,可否多提点一下,KV还有什么优点你推崇呢,谢谢。

根德園出來的孩子,除了學術上有保證外,重好自律地温書及做功課,而且謮得好開心,又無乜什費,很多小學都好鍾意根德園的畢業生!!!
Have a nice day !!!

totally agreed. A very good school. Gordon will arrange his playtime and homework time by himself.

原文章由 nicki 於 08-6-5 19:15 發表
KV係一間, k2同k3, 每日有功課, 每星期都有中英數quiz的幼稚園, 覺得幼稚園唔應該做功課的就唔好揀
不過如果我有第2個小朋友, 我都會俾佢考kv, 因為而家我女讀得開心, 又學到好多野, 每星期的quiz我都唔駛點同佢溫,  ...

簽名被屏蔽

你可以睇吓下面一個讀根德園的小朋友的生活網誌,從而了解這所幼稚園是否適合你的小孩子。

http://hk.myblog.yahoo.com/venusfokwingchun/index?l=f&id=30

我囝囝9月都返根德園K1,今個星期六去學校做校服,去完之後再分享吓所見所聞。

原文章由 wko1029 於 08-6-1 22:30 發表
如題, thanks.

唔知你地有冇聽過好出名的”七田式教育”,是講有關0歲教育的,其中一本叫”幼兒讀寫與計算能力”
看完後你會對根德園更有信心!!!

In all, KV is a very good kindergarten eventhough my kid's has some development issue.  The teachers are very nice and kind.
I really regret that I didn't let my elder daughter studied here as I heard a lot of negative comments of KV.  Luckily, I decided to let my son studies here and feel the huge different.
Sorry, i want to share more but i'm not feel well.  Let me share in detail when i receoved.

原文章由 雙子媽媽 於 08-6-3 18:53 發表
不要問, 只要信. 好似d宗教口號咁. . by the way, 我個仔今年9月都有幸係kv讀k1.

wko1029,

你睇下呢道 http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1334119&extra=page%3D3&page=2 幫唔幫到你對KV有多少少了解。

原文章由 wko1029 於 08-6-1 22:30 發表
如題, thanks.

原文章由 GogoCheung 於 08-6-2 21:29 發表
HI,

我見無人答, 就答吓你.

根德園是一所傳統教學的學校, 你不用問, 只要信, 信他們會令你的小朋友, 識到好多知識, 又會自動自覺做功課.

如果想讀這所學校, 記得9月底查詢報名時間.

AGNES ...

HI,

我見無人答, 就答吓你.

根德園是一所傳統教學的學校, 你不用問, 只要信, 信他們會令你的小朋友, 識到好多知識, 又會自動自覺做功課.

如果想讀這所學校, 記得9月底查詢報名時間.

AGNES
‹ 上一主題|下一主題