用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 08/09 Nursery 齊齊傾
go

08/09 Nursery 齊齊傾 [複製鏈接]

各位N班媽咪你地好, 見Lower同Upper都有開topic傾得好開心, N班淨係得class specific嘅topic, 不如我地N班都開返個全級topic交流吓好唔好?  

大家知唔知呢個星期係咪要帶燈籠? 等校車時見有小朋友帶燈籠, 問呀囝又講到一舊舊 , 究竟係咪要帶呢??
   0    0    0    0

hi hi, 各位,好耐無見~~

下個星期又開學啦,你地小朋友編左入邊班丫?? 我個女就入左 n blue 丫~~

我想請問一下各位媽咪, 小朋友K1做完的習作(最近發回), 你們會點處置?? THanks.

原帖由 wasabi-cat 於 09-5-11 10:14 發表
我都覺得貴丫,因為只有 10 來日課程,而且又係返學個 d 野,所以無報丫~~

for summer course,你想參加咩類型丫? 我就分左唔同既類型先︰

動態型︰游泳、溜冰、芭蕾舞
靜態型︰音樂班、arts & crafts
學術型︰公文式、kwik maths
...

其實我想問下 Mathe - 公文式 / E.nopi / Kwik / 珠算 / 奧林匹克  ... etc.
有咩唔同 ? 應該點揀好 ??   
安娜與威廉的小肥豬豬 --

hi minikoala.

my daughter is taught by Gary, he is very patient and the children like him very much.

he suggested me to let my daughter to join the class of 8 for summer holiday, he said it is happier to play with other children, but i am still thinking the risk of H1N1.

原帖由 minikoala 於 09-6-15 11:48 發表
tanganastasia, 請問你囡囡而家跟緊邊個哥哥學溜冰丫?

tanganastasia, 請問你囡囡而家跟緊邊個哥哥學溜冰丫?

原帖由 tanganastasia 於 09-5-20 09:15 發表
我囡囡返緊megabox私人學溜冰,唔錯,囡囡好中意阿sir哥哥,佢返weekday, 所以人唔多,安全啲,不過又一城就算weekday都好多人,因為個頭多學校。價錢:800/4堂

佢依家已經學緊,ballet, enopi maths,english drama,ice ska ...

真無奈! 我個女昨晚將要表演嘅歌舞跳俾我哋睇, 亦有練習對白。希望兩星期後可以復課, 有新安排啦。

取消表演我都好唔開心, 但無辦法啦. 我個女呢輪在家都有 "口 up up" 練佢負責的對白.

Just informed by class teacher, the performance on 25 June will be cancelled

我好期待睇25號的表演,希望如期或延期,不要取消。

原帖由 isis_dad 於 09-6-11 14:10 發表
hi hi

停課了. 咁我個女的初次表演點呀.我成家人請哂假了.

hi hi

停課了. 咁我個女的初次表演點呀.我成家人請哂假了.

想問你地25jun表現女仔係咪要著花衫,定係圖案衫都ok?,因為我發覺花衫真係好難揾。

wasabi-cat
因為佢仲有個阿妹,而且佢好鐘意午睡, 所以冇特別安排law.
感謝主

我囡囡返緊megabox私人學溜冰,唔錯,囡囡好中意阿sir哥哥,佢返weekday, 所以人唔多,安全啲,不過又一城就算weekday都好多人,因為個頭多學校。價錢:800/4堂

佢依家已經學緊,ballet, enopi maths,english drama,ice skate,暑假會比佢學游水和普通話,但唸緊學唔學畫畫好。

原帖由 wasabi-cat 於 09-5-11 14:51 發表
我都想比個女溜冰,but 就未去睇 d 課程 ,應該會下個星期六得閒去問下,如果有資料就話你知啦.

聽你口吻,星期一至五都唔會比小朋友上堂?? 咁佢係屋企咪好悶 lor?? 我就諗住係屋企附近搵 d 班比佢上下,由工人姐姐帶佢返去,希 ...

我都想比個女溜冰,but 就未去睇 d 課程 ,應該會下個星期六得閒去問下,如果有資料就話你知啦.

聽你口吻,星期一至五都唔會比小朋友上堂?? 咁佢係屋企咪好悶 lor?? 我就諗住係屋企附近搵 d 班比佢上下,由工人姐姐帶佢返去,希望佢可以有多 d 野玩。

post deleted

Hi wasabi-cat
我就諗住參加溜冰、游泳和音樂班,因為我要返工, 上星期六班就最好,唔知又一城的溜冰班有課程未呢?
有資料分享一下,thanks!
感謝主

我都覺得貴丫,因為只有 10 來日課程,而且又係返學個 d 野,所以無報丫~~

for summer course,你想參加咩類型丫? 我就分左唔同既類型先︰

動態型︰游泳、溜冰、芭蕾舞
靜態型︰音樂班、arts & crafts
學術型︰公文式、kwik maths
語文類︰國語、英文、日文 etc.

我會係不同類型既班都揀 d 比個女上,等佢無咁悶。

原帖由 appleng 於 09-5-4 12:47 發表
我想報,但c6覺得貴, 反而我想知如果H1N1 真係降臨, 咁會唔會退錢呢.
另外,九龍區唔知有冇summer course 好報呢?多謝指教

Hi! agnesthfok
Welcome to here!
我見張通告話讀緊的學生才可以參加, 詳細你可以再問下, 不過這是有學習課程的summer couse, 所以未必可以參加?!
多謝你的summer course information!
感謝主

My son will attend Nursary this Sep 09, do you think he can enrol in the summer course?

You can try ESF sports camp or language courses,
http://www.esf.org.hk/esf_language/index.htm

or Yew Chung summer courses:
http://www.yalc.edu.hk/en/course/KTG/index.htm
or Kid's gallery summer courses:
http://www.kidsgallery.com/news/2009/2009_summer.htm

原帖由 appleng 於 09-5-4 12:47 發表
我想報,但c6覺得貴, 反而我想知如果H1N1 真係降臨, 咁會唔會退錢呢.
另外,九龍區唔知有冇summer course 好報呢?多謝指教
‹ 上一主題|下一主題