用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 有無小朋友巳經收到祟真幼稚園取録通知? ...
go

有無小朋友巳經收到祟真幼稚園取録通知? [複製鏈接]

有無小朋友巳經收到祟真幼稚園取録通知?
   0    0    0    0

我都交左啦!

原帖由 jenny媽媽 於 08-11-6 13:51 發表
我前日教左留位費喇!有冇人未交呀!@

簽名被屏蔽

有無小朋友巳經收到祟真幼稚園取録通知?

係啦!點解你咁問呢?

會。點解你咁問?

原帖由 chickenwing2006 於 08-11-3 01:18 發表
請問你地 ..... 11/4 or 11/5 去唔去交留位費呀 ??

請問你地 ..... 11/4 or 11/5 去唔去交留位費呀 ??

我都相信我可愛既仔仔一定搵到開心既校園

係咩 ??  真係唔知有 leaflet 講介 tim ,
不過都唔緊要啦 .... 呢間唔得試第間 lor !!

上天會安排一間 arm 既比各每一位小朋友既 !

加油呀各位 !   

原帖由 garfield12 於 08-10-26 23:19 發表
睇返佢地其中一本leaflet原來有寫入學評審準則:
孩子學術成績及操行(30%)--我諗呢個只適用於小學
家庭支援(對於子女在語言學習方面)(30%)
孩子面試表現(20%)
孩子採用英語學習的潛質及能力(20%) ...

原帖由 fc1668 於 08-10-26 23:34 發表
但係我仔仔肥左,爸爸係舊生又係公務員,平日都係工人湊,我都只係報主流下午斑.....一樣肥佬左啦

我個日去攞另一間既表時聽到一個mami話佢個女有問有答, 諗住一定得但係都衰咗呀...

如果只係睇你個背景你個b應該得架喎..真係唔知佢地用咩criteria去選.

但係我仔仔肥左,爸爸係舊生又係公務員,平日都係工人湊,我都只係報主流下午斑.....一樣肥佬左啦

睇返佢地其中一本leaflet原來有寫入學評審準則:
孩子學術成績及操行(30%)--我諗呢個只適用於小學
家庭支援(對於子女在語言學習方面)(30%)
孩子面試表現(20%)
孩子採用英語學習的潛質及能力(20%)

文 ma,

其實我地都係純粹估下,  暫時我地圍內 3 個成功
例子去分析 .... 真係覺得父母既工作同當時既對
答佢地都幾著重 !

因為我 in 個時個個肥 sir 真係問左我 2 個問題
咋 ?

1. 小朋友主要邊個湊 ( 我答 maid )
2. 佢再問個 maid 係邊個 country
    ( 我答老菲 )

所以我地真係估 inter 班既學校想了解下個
小朋友係屋企講 eng 機會多唔多 lor !

另外 mami 係 full time mom 亦都係
理想答案啦 , 甘樣真有幫助本本入到
主流班 lor !!

再講 louis 仔 , 佢根本完全對答如流
問中文答哂英文 .... 一定無問題啦 !!

不過你文文講野同對答都甘叻 , 又一村
應該問題不大既 .... 安心啦 , 唔好太介懷
咩野收生標準啦 !!

原帖由 winwin815 於 08-10-23 15:09 發表
我都信講眼緣, 但係interview時有6個小朋友, 只係貼個小小既label係身, 坐位又唔係跟號碼囉, 我班朋友(即係chickenwing)佢地都話可能同報職業有關, 亦因為咁, 我幾失望, 我鐘意佢, 其一係我同我老公係佢地屬會既中學 ...

我囡囡取錄左,可能佢家姐係舊生有D幫助啦.

我囡都係剛2歲架咋, 不過佢返慣育嬰園, 人地大過佢d bb講野, 會刺激到佢咁囉, 到佢轉左返n1, 就係咁不斷講野

你放心啦, 男仔係遲少少先講野架嘛

原帖由 jojoplanet 於 08-10-24 13:50 發表

你個囡肯講又真individual int 好d, 但我個仔就group好d因為佢都唔講..你個女幾大呀?我個仔都未夠2歲
歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

唉~~~有信喇, 肥左佬喇~我考下午斑都肥左~:evil: 再努力過

原帖由 winwin815 於 08-10-24 10:17 發表
我依家就覺得individual interview會好d, 我囡都肯講野, 又好鐘意叫人

不過我報崇真, 都有寫我同我老公係屬會中學既畢業生啦

你個囡肯講又真individual int 好d, 但我個仔就group好d因為佢都唔講..你個女幾大呀?我個仔都未夠2歲

聽聞得上午咋, 我朋友都要返工, 佢地肯就, 不過都只係上午既較後部份

死啦, 我地離晒題啦

原帖由 fc1668 於 08-10-24 11:32 發表
Really !!!!
係就好呀, 不過唔知會唔會有下午in姐,人地都要放工架~唉
11月8號又係民生In播...萬一真係.......要兩間選一間喇
歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

Really !!!!
係就好呀, 不過唔知會唔會有下午in姐,人地都要放工架~唉
11月8號又係民生In播...萬一真係.......要兩間選一間喇
原帖由 winwin815 於 08-10-24 00:56 發表
其實佢formal announce個個interview day係11月8號架, 同埋佢地都似幾好人, 時間上可以同你就

我依家就覺得individual interview會好d, 我囡都肯講野, 又好鐘意叫人

不過我報崇真, 都有寫我同我老公係屬會中學既畢業生啦

原帖由 jojoplanet 於 08-10-24 09:22 發表
下..11月8號民生int wow...撞咗添...1號又有朋友結婚日間要觀禮...

其實又一村係我覺得可能唯一一間會收我個仔, 因為佢都唔答人問題咁點搞呀....咁我以前都係度讀過我仲有張畢業証書係度, 咁應該會收.

...
歡迎參觀『文。穎之家』

下..11月8號民生int wow...撞咗添...1號又有朋友結婚日間要觀禮...

其實又一村係我覺得可能唯一一間會收我個仔, 因為佢都唔答人問題咁點搞呀....咁我以前都係度讀過我仲有張畢業証書係度, 咁應該會收.

原帖由 winwin815 於 08-10-24 00:56 發表
其實佢formal announce個個interview day係11月8號架, 同埋佢地都似幾好人, 時間上可以同你就
‹ 上一主題|下一主題