用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 想提高english listening skills, 應該做邊樣?
go

想提高english listening skills, 應該做邊樣? [複製鏈接]

買故事書既audio clips日日聽好唔好?
定做多d listening exercise?
但exercise會唔會有時太呆板?
   2    0    0    0

最好睇明珠台la....好多documentary都好o岩睇o架.  邊听邊睇英文字幕, 听得多唔洗睇添.  "Now" 的TLC, Home & Health 台都好oY.

madscientist 發表於 12-3-20 21:32
大家不覺得,這裡差不多所有問題的答案也是「操下佢 」咩。
太大壓力啦…好難咁細個你叫佢操d咩我可能無資格講呢d因為我有俾小朋友去north point補習canbridge englush
但我從來無迫佢做d咩extra野
純粹學校教英文差而出去上
我覺得唔好成日話叫小朋友做咁多功課
會知道咩叫學習咁叫操

引用:呢個年紀可能未岩去做咁多練習

呢個年紀可能未岩去做咁多練習

王國長老

引用:幾大?+慳既話可聽BBC-+podcast,+入面有分類

原帖由 Chowying 於 12-03-19 發表
幾大? 慳既話可聽BBC- podcast, 入面有分類, 6歲以下可聽CBeebies, 7-9 亦有 drama series. ...
多謝介紹
我都下載比個仔聽先

ekh  可以教我嗎????  發表於 12-3-20 12:17
個性固執,熱情(愛結交朋友),愛和平(不喜爭執),頭腦靈活,做事欠勇氣及信心(所以較容易放棄機會),要學習加強主動性喺做事方面、加強表達力及疑心(易相信別人)。

Watch pearl channel TV

幾大? 慳既話可聽BBC- podcast, 入面有分類, 6歲以下可聽CBeebies, 7-9 亦有 drama series.

可參考: http://www.bbc.co.uk/podcasts/genre/childrens

其實入面既分類係連大人都有!!!

fw9166  嘜野黎,可以講多D?  發表於 12-3-20 22:40
‹ 上一主題|下一主題