用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問各位今日見高主教後的感覺如何?
go

請問各位今日見高主教後的感覺如何? [複製鏈接]

如題^_^我今日都見了高主教。
   3    0    0    0

回覆:請問各位今日見高主教後的感覺如何?

好心急呀,當日下午見,老師讚亞仔叻,仲問亞仔係邊到番緊學,真係好想知收唔收。

回復 desmond100104 的帖子

Yes, 我地見下午....

回復 LongQmama 的帖子

你係咪 in 下午?
哈哈, 可能我地係同一個老師

不過諗諗下, 可能老師太累, 想笑都笑唔出, 因為見大部份讀緊的家長都話老師都 ok nice ….

desmond100104 發表於 12-11-3 21:33
我in下午3點幾.
有D失望, in 我個仔個老師似乎in 到無咩耐性, 又係好似趕收工咁.in 完老師已拿拿聲講bye by ...

十分十分同意, 小朋友未講BYE,老師已起身。。 感覺馬馬。 

引用:佢教學都好有心機嘅,不過較怕羞,social+s

原帖由 feiji 於 12-11-09 發表
佢教學都好有心機嘅,不過較怕羞,social skill 的確有待改進。哈哈。
我都覺得佢比較內向

回復 angelaywtang 的帖子

In 我囡個老師又ok喎, 佢答到最後一題,覚得煩,竟然叫老師唔好問,我老公真係O晒咀。老師 tum 佢答埋最後嗰條,攞玩具走人。所以睇怕都係凶多吉少。

回覆:angelaywtang 的帖子

佢教學都好有心機嘅,不過較怕羞。哈哈。

引用:嗰位人兄好似係英國得登請佢返來!+應該好高

原帖由 GCG 於 12-11-09 發表
嗰位人兄好似係英國得登請佢返來! 應該好高學歷, 唔係二打六D人
企門口好似卑人參觀,我覺得老師耐心麻麻,我個仔吾答佢個問題,佢面色都變左

嗰位人兄好似係英國得登請佢返來! 應該好高學歷, 唔係二打六D人
km_chung 發表於 12-11-8 17:10
嘩....$4200得一個NET(門口果位仁兄)....我朋友聽話校長話如果你想讀英文就請你唔好揀高主教,點解會咁?? ...

多謝資料!!! 我都同意揀得本地幼稚園都預咗要補英文,一定有辣有唔辣~

希望有offer先有得諗...

回覆:cclemon2009 的帖子

我有聽過校長說高幼不是國際學校,所以英文的確不是它的主要教學語言。不過,據我所知,高幼的本地英文老師資歷是好的。我覺得以本地幼稚園來說,每天25分鐘英文堂,間間都係咁上下啦。高幼的確較看重中文,中文程度是會比外面高。

引用:嘩....$4200得一個NET(門口果位仁兄)....我

原帖由 km_chung 於 12-11-08 發表
嘩....$4200得一個NET(門口果位仁兄)....我朋友聽話校長話如果你想讀英文就請你唔好揀高主教,點解會咁?? ...
校長說如果妳地想小朋友啲英文好叻,高主教就不適主合妳們。但高主教會比一般以母語為主的學校英文程度會高少少。

嘩....$4200得一個NET(門口果位仁兄)....我朋友聽話校長話如果你想讀英文就請你唔好揀高主教,點解會咁??

4200  都加得好多WOR.....

In the beginning, the principle already mentioned about tuition fee. This year is $3800, next year may raise to $4200.

校長仲有冇講D咩? 我miss左佢既briefing

校園大而新,問題簡單,囝囝好合作好快答完,老師有耐性,多玩具,感謝吾錯,不過校長話每星期只有兩堂普通話

我in下午3點幾.
有D失望, in 我個仔個老師似乎in 到無咩耐性, 又係好似趕收工咁.in 完老師已拿拿聲講bye bye, 我同個仔都未起身走老師己經自己起身就走左.
只係睇得出佢地好趕, 唔怪得下午D人都唔駛排好耐.

引用:如題^_^我今日都見了高主教。

原帖由 prettymama888 於 12-11-03 發表
如題^_^我今日都見了高主教。
今日是爸爸陪in, 佢話in得好急,好像趕收工。不過他讚校園很新,又開揚。我就覚得禮堂玩具好好玩,我小朋友warm up得好好。不過我地8人入去in, 只得6位老師in, 我小朋友要等另佢有小小不耐煩。可以6人入6人in最好。

‹ 上一主題|下一主題