用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 荃灣浸信會幼稚園 細佬妹入學一問
go

細佬妹入學一問 [複製鏈接]

想問下大家知唔知如果家姐阿哥讀緊,細佬妹係咪一定可以入到?定係都要睇面試表現?
細佬係龍年B,到時一定超多人爭,好驚佢會入唔到!唔可以同家姐一齊讀…

0    0    0    0
^^ ~心甯爸&心甯媽既心肝寶貝心甯小公主~ ^^

回覆:Suet813 的帖子

返到家,唔見有'信,唉呀! 點算,見大家有信我無,仲心急

引用:Quote:原帖由+AWma+於+14-12-17+發表吓,有

原帖由 AWma 於 14-12-17 發表
有幾人interview 呢?
你都好丫,超大B一定收既,唔使擔心
今年幾多人in我唔知丫,但細佬個號碼係8百幾,我諗人數都唔少下

引用:吓,有求位信 其實今年幾日interview+呢? +

吓,有求位信

其實今年幾日interview 呢?
有幾人interview 呢?

吓,有求位信

其實今年幾日interview 呢?

引用:Quote:Suet813+發表於+14-12-17+10:11+尋日

你收到信啦??? 我大囝都係讀荃浸, 細囡係12月的, 上年都係同你一樣, 只報兩間, 結果兩間都唔收.
咁我就算 ...
最慘細佬唔係年尾做唔到超大仔呢...
不過我見尋日好多媽媽都收到信啦喎,今朝好多人去學交求位信俾校長丫! 你今晚快啲返去睇下啦

Suet813 發表於 14-12-17 10:11
尋日收到結果啦,真係唔收細佬... 唉
宜家都唔知點算,我仲大安主義,淨係報咗2間,2間都唔收 :igiv ...

你收到信啦??? 我大囝都係讀荃浸, 細囡係12月的, 上年都係同你一樣, 只報兩間, 結果兩間都唔收.
咁我就算了, 比佢今年做大囡. 今年考3間, 其實有一間已收左, 但我想睇埋荃浸收唔收, 好心急, 昨晚睇信箱都唔見有信, 唔知今晚有無呢??

你唔好心急啦, 如果係年尾出世係細囝, 咪遲一年入讀做大囝囉.. 我上年都係聽校長講, 今年報, 出年做大囡.

回覆 Suet813 的帖子

明白,謝謝你解答.

引用:回覆+Suet813+的帖子 係咪好多人爭啊?wait

原帖由 SAIYUNG 於 14-12-17 發表

係咪好多人爭啊?waiting機會好細嗎?請問你知唔知收waiting既準則係咩啊?幾時會call w ...
等統一註冊完咗就知有幾多位淨,細佬妹會優先收,但都要睇分,就算家姐讀上午都冇用,到時收都係收下午,今朝搵校長時都有好多家長黎俾信,我相信競爭都幾大下。
就算註完冊上午班有位都會俾正取生優先申請咗先!

係咪好多人爭啊?waiting機會好細嗎?請問你知唔知收waiting既準則係咩啊?幾時會call waiting呢?麻煩你~

引用:回覆+Suet813+的帖子 你係waiting嗎?可以

原帖由 SAIYUNG 於 14-12-17 發表

你係waiting嗎?可以填左張備取通知書試下,仲有機會架.
係丫,今朝搵咗校長傾咗陣,大概了解咗啲情況,不過都唔太樂觀,唉...

你係waiting嗎?可以填左張備取通知書試下,仲有機會架.

回覆:細佬妹入學一問

尋日收到結果啦,真係唔收細佬... 唉
宜家都唔知點算,我仲大安主義,淨係報咗2間,2間都唔收

引用:想問下大家知唔知如果家姐阿哥讀緊,細佬妹

原帖由 Suet813 於 13-09-08 發表
想問下大家知唔知如果家姐阿哥讀緊,細佬妹係咪一定可以入到?定係都要睇面試表現?
細佬係龍年B,到時一 ...
我同你case一樣,妹妹係龍b

引用:我已應驗,有哥畢業,細妹唔入。不過細妹係

原帖由 AWma 於 14-01-08 發表
我已應驗,有哥畢業,細妹唔入。不過細妹係12月細女,自己都覺表現強差人意

...
因為哥哥唔係現任在讀,真係爭啲……

我已應驗,有哥畢業,細妹唔入。不過細妹係12月細女,自己都覺表現強差人意

引用:Quote:原帖由+in-mama+於+13-12-05+發表如

原帖由 Suet813 於 13-12-07 發表
會收,只要你表現好,阿女係上午班,佢個班最細個個係十一月,我相信下午班更多九月之後出世既

...
Thanks a lot

引用:Quote:原帖由+Suet813+於+13-11-05+發表返

原帖由 in-mama 於 13-12-05 發表
如果細佬細仔,10月b, 你知道他們會收嗎?
會收,只要你表現好,阿女係上午班,佢個班最細個個係十一月,我相信下午班更多九月之後出世既

引用:返咗2個月學,頭先老師打黎滙報阿囡係學校

原帖由 Suet813 於 13-11-05 發表
返咗2個月學,頭先老師打黎滙報阿囡係學校既情況,我覺得老師好有心丫,我順便問埋細佬入學既問題,佢話如 ...
如果細佬細仔,10月b, 你知道他們會收嗎?

加油! 校長話小朋友最緊要肯講嘢.
‹ 上一主題|下一主題