用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 想問去左LH Open Day既家長
go

想問去左LH Open Day既家長 [複製鏈接]

0    0    0    0

回覆:想問去左LH Open Day既家長

如果單以環境黎講, LH 唔算好好,個人認為,佢既優勝之處,係課程師資,家長同升小一支援!做到開心學習,學術絕對 ok! Pn  開學2個月, letterland 教到 eddy elephant , 小囡記到曬由 Annie apple 到 eddy elephant, 所有歌仔同 phonics 發音,中文字教左眼,耳,手,女,男,人,口,等等,亦會提供好多自己學生錄製既 music video, 小朋友同家長可以係屋企唱歌跳舞, 好多書本,字卡同教育遊戲提供比家長!希望以上資料幫到係 open day 睇唔到有關資訊既家長

引用:回復+Babybaby2011+的帖子 咁又唔覺得有好

原帖由 CREATION 於 13-10-13 發表
回復 Babybaby2011 的帖子

咁又唔覺得有好多B6,不過見到好多老師係講普通話,其他大部分係義工家長,連大 ...
我係3點至4點去到,見到有幾位net喎, 都幾nice~地方都不錯,幾鍾意佢個outdoor playground~有seaview, 哈哈~

引用:我都去左康城校,真的超級多人,好多現役家

原帖由 Arashi_nam 於 13-10-16 發表
我都去左康城校,真的超級多人,好多現役家長及學生,亦都可能人太多既關係,所以空氣比較焗,我 ...
我都係去完決定放棄報讀,一來遠,二來同想像中不同。其實有開放日幾好,可以讓家長彩諗清楚自己想要什麼,不用浪費報名費及學校時間。祝其他有心人成功。

我都去左康城校,真的超級多人,好多現役家長及學生,亦都可能人太多既關係,所以空氣比較焗,我同小女參與了其中一節既主題活動,由於比預時早了排隊,可以參與其中,眼見參與除了我和小女另外有一母子,其餘均為校內生及其家長,自我感覺怪怪(因入房內個老師會續個打招呼),但仍努力協助小女參與(吾入都入左),因小女只得15個月大,走動時難免被撞,但換來是面色回應,只好抱著女兒走到最後位置,但不消5秒,個負責主持該項目既miss主動示意叫我走前來,即時令我感覺良好,我亦留意到該老師可照顧每位需要,控制場面亦相當出色,雖是短短活動亦見到落足心機,可見是一間不錯既學校。本好想女兒入讀其出年既PN班,但出地鐵後仍需行一段不短既路,日日如是就好似比較吃力(對小朋友來講)所以放棄。
個人見解,不喜勿插

wcyagnes 發表於 13-10-14 14:47
I see one net
金髮女老師ms Nicole
佢教小朋友用手巾仔摺糖果
我都見到呢個,因為我小朋友係佢教摺糖果我英文唔好,唔識分乜野係正宗口音
但我聽得明哂佢講野,因為佢講得好清楚

引用:去咗青衣分校,校園感覺麻麻,無outdoor+play

原帖由 天悅 於 13-10-15 發表
去咗青衣分校,校園感覺麻麻,無outdoor playground, 好多作品展覽,相信是好著重親子活動,因為大部份作品應該 ...
青衣校舍算係最細果間,不過因為我係囡囡,就係唔想佢曬太黑所以岩我,入課室會有學生上堂照片,仲埋上堂教材,都睇到平時上堂情況既,仲有一間課室,專放課程資料,你有無入課室?

去咗青衣分校,校園感覺麻麻,無outdoor playground, 好多作品展覽,相信是好著重親子活動,因為大部份作品應該是家長製作吧!睇教材都幾好,好有心思的課本,
但真係太多現在就讀的學生與家長參觀,如果可以分開時段讓本校生及外來人仕參觀會更好

青衣分校有截人龍,唔算太迫,net teacher 企係門口 reception 位置

引用:我去了日出康城分校,太多現役家長及學生參

原帖由 meowymeowy 於 13-10-13 發表
我去了日出康城分校,太多現役家長及學生參加懷舊派對,逼到根本無法好好參觀,個別房間要排長龍,所以很快 ...
Exactly, 去到似自己學生開party 多過似open day ... 太多人太迫。我也好彩沒有帶小朋友去,他們跟本不懂enjoy.

想問凱帆薈分校係咪都係 IN 到 2012年8 月 14 日出生前的 BB ??

引用:Quote:原帖由+wcyagnes+於+13-10-14+發表我

原帖由 Babybaby2011 於 13-10-15 發表
感覺如何?
Ok nice the net teacher
Has patience to teach kids

我都去左康城校, 好彩我冇帶bb去, 佢一來未識玩佢地d game, 二來真係好迫人

引用:我去凱帆,大概2pm +

原帖由 wcyagnes 於 13-10-14 發表
我去凱帆,大概2pm
感覺如何?

我去凱帆,大概2pm

I see one net
金髮女老師ms Nicole
佢教小朋友用手巾仔摺糖果

CREATION 發表於 13-10-12 19:36
今日去左凱帆薈分校,地方大,但只看到親子作品作佈置多,反而看不到幼兒在校的學習成果(或者係我不懂看) ...
I think the campus is smaller than expected, and too crowded to mix new and current parents together.  I didn't see any NET,  but many parent volunteers.

引用:我去了日出康城分校,太多現役家長及學生參

原帖由 meowymeowy 於 13-10-13 發表
我去了日出康城分校,太多現役家長及學生參加懷舊派對,逼到根本無法好好參觀,個別房間要排長龍,所以很快 ...
我地見到有幾個NET, 幾nice, 仲見到校長,不過真係好逼。。。

我去了日出康城分校,太多現役家長及學生參加懷舊派對,逼到根本無法好好參觀,個別房間要排長龍,所以很快便走了。現場見到一個NET。Display出來的功課,以我所見全是中文,可能是應合懷舊主題。

‹ 上一主題|下一主題