用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 York PN 上課時間
go

York PN 上課時間 [複製鏈接]

聽人講話每日得2hours,  想 verify 下, 點解得咁短時間?

4    0    0    0

回覆:York PN 上課時間

相信校長只係想搵多啲錢所以開兩小時,由兩個sessions變3個sessions,都不冇道理。不過想搵錢,都要有人肯俾錢接受番兩小時至得。

我聽一位上午班媽咪講,一班15人,3位老師。vs 自己囝囝下午班25人,3位老師。知道的就是呢啲。

校長鍾意搵錢都幾公開了,不過老師們番工係咪只為搵錢,冇愛心冇心教育,我囝班主任就唔係咯。佢好care每位小朋友,有愛心亦有耐性。

純個人以用家角度分享資訊。如果覺得校長貪錢,讀嘅小朋友都有影響或家長都變得貪錢,從此價值觀會變功利,禁就唔好考慮報讀了。

回覆:TeriAnla 的帖子

Thx for your information

我囡係一月大b。加上我住得遠。所以都係報今年n下午班。希望收啦。呢間係我首選

由原來一日二班變成一日三班PN,希望出發點真係校長所講係設計俾年紀細D或專注力冇禁好既小朋友啦

回覆:kaka-bb 的帖子

如果有興趣,可以申請,之後會有簡介會講解兩小時和三小時嘅課程。

我記得上年校長話上午兩小時係設計俾年紀細啲或專注力冇禁好嘅小朋友。不過如果父母仍然想讀上午班,都會跟面試表現取錄。 因為我地住得遠又係大囝,我一直都係Target PM.如果當初只offer AM,我應該唔會選York了。因為囝囝讀3小時下午班,所以實際我唔係好清楚兩小時係點。唔好意思。

點解pm會長D?學費貴D?

回覆:tongtongwhite 的帖子

2013年 PN PM 3小時。 4960

2hrs 好似 4300。唔係好記得。

回復 TeriAnla 的帖子

咁係咪應該上下午班呢?學費是否一樣?

係。PN 上午係2 hrs. 下午 3 hrs.

得2hours,  咁咪同上 playgroup 差唔多?

‹ 上一主題|下一主題