用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 沙田創世紀學中文ok 嗎?
go

沙田創世紀學中文ok 嗎? [複製鏈接]

如題?

1    0    0    0

回覆:sukitelfold 的帖子

他們的作文如何訓練?

引用:老師唔係己唔改簿要家長改咩?我覺得比咗錢

原帖由 Isaacmommy 於 13-11-11 發表
老師唔係己唔改簿要家長改咩?我覺得比咗錢点解仲要家長上網看答案改簿。揾得人教梗係自己無時間或唔識教。 ...
15-30分鐘家課時間,已包括了上網check答案。

回覆:Isaacmommy 的帖子

老師是改堂上的作文簿,執字執得好嚴。家課份量少,交俾小朋友上網check答案,唔係俾家長改的,因為要訓練小朋友自習能力。

老師唔係己唔改簿要家長改咩?我覺得比咗錢点解仲要家長上網看答案改簿。揾得人教梗係自己無時間或唔識教。

回覆:沙田創世紀學中文ok 嗎?

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2271700&page=1

補充:因這校不是特許經營,所以各校師資差不多!選擇近自己屋企便可。

回覆:洋蔥頭媽咪 的帖子

聽、說、讀、寫樣樣有D訓練,用廣東教,可補普教中之不足。O1(小二)每堂有一篇約240個字的閱讀理解、約200字的閱讀篇章、聆聽及演說訓練,全部堂上做。只有約15-30分鐘家課,初小個人覺得可以,高班D就唔知。但如果想靠哂佢而期望在校取得高分,相信無可能,因校本課程不同。但作文就幫助不少。所以本人覺得以輔助角度看待這課程尚滿意。師資就唔清楚,半封閉,只能靠平時功課作文改簿處見到。老師批改的嚴緊度,拍得住學校老師,因我校老師都非常嚴格。所以暫時覺得課程唔錯!!!

引用:如題? +

原帖由 jswailam928 於 13-11-05 發表
如題?
個人覺得作用不大,又貴,唔值。只係對年纪细嘅小朋友有d幫助,底子弱嘅根本幫唔倒,而且師资好一般。

want to know too.
‹ 上一主題|下一主題