用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有黃埔威廉offer的媽媽們會留位嗎
go

有黃埔威廉offer的媽媽們會留位嗎 [複製鏈接]

其實黃埔威廉應該算學券中很好的幼稚園, 但點解咁少人討論呢間幼稚園呢?有冇媽媽分享你地會唔會留位, 點解會同唔會呢?
   4    0    0    0

我都希望入讀全日或者上午!

wing214 發表於 14-1-9 00:43
我仔仔讀緊威廉N班,初初都擔心學校老師態度問題,讀了4個月,感覺呢間學校好用心,有耐性去教學生,由於仔 ...
hi, 以你經驗書簿和校服都是在學校訂購嗎 ???

sunnymama2 發表於 14-4-11 14:39
回覆 starbut 的帖子

你幾月b?又冇乜野特別要留意,最好肯講野,唔扭計,識分color, 入形狀,砌積木,聽歌 ...
我囝囝都派左入 上午班....

回覆 deniseutlip 的帖子

謝謝!

回覆 sunnymama2 的帖子

歲半B,要為他準備好多野去面試!緊張。

全日學費  5200
午膳費 980

我希望可以讀全日!不清楚學費?

希望寶貝順利完成,連我都緊張埋!

引用:回覆+wing214+的帖子 係呢個亂世中要臨危

原帖由 sunnymama2 於 14-01-14 發表
回覆 wing214 的帖子

係呢個亂世中要臨危不亂真的不易!你真昰個好媽媽,而我自問也愛疼仔仔,想將最好的 ...
我好同意,佢地既interview 最有心

回覆 starbut 的帖子

你幾月b?又冇乜野特別要留意,最好肯講野,唔扭計,識分color, 入形狀,砌積木,聽歌跳舞。我囝囝除左跳舞係企度冇反應,其他都幾好,入左上午班,祝你成功!

我下星期威廉interview,心情緊張!有乜要注意?Thank-you

引用:回覆+wing214+的帖子 其實,+我同你一樣,+

原帖由 sauwaileung 於 14-02-16 發表

其實, 我同你一樣, 都有這兩個offer. 我都鍾意william, 約克英文一定好過william,但 ...
約克英文好過威廉, 但我有學卷,俾仔仔讀埋黃埔ABC pathway cambridge,自己教下,應該足夠

引用:Quote:原帖由+wing214+於+14-01-14+發表我

原帖由 pistos2001 於 14-02-15 發表
請問你小朋友係國際班定本地班?因好像只有本地班有學劵,同埋謝謝你的分享,等我地可以對學校加 ...
N班只有國際班,到K1-K3讀本地班,有學卷

其實, 我同你一樣, 都有這兩個offer. 我都鍾意william, 約克英文一定好過william,但無校車.

引用:Quote:原帖由+davinchiu+於+14-01-13+發表

原帖由 wing214 於 14-01-14 發表
我實在唔記得幾$,學費包雜費$38000一年,書簿費+書包+教材全年共$3500左右,夏季校服$1000,冬季$1400,都 ...
請問你小朋友係國際班定本地班?因好像只有本地班有學劵,同埋謝謝你的分享,等我地可以對學校加深認識

請問有冇jm知道,威廉係咪9月開學?定8月已經可以返適應班?

wing, 威廉收佐我女K1, 因為好少人講, 所以我都做佐D功課同打去學校問, 但因為未開學, 學校話好多野都未定到, 亦答得有D模糊, 我有以下一d問題, 你可以比d意見我嗎?

1.
學校話正常係3X人一班, 但實際要視乎出年情況, 只可Guarantee一定會有2個中文老師係班房, 同埋師生比例跟教署, 即少於1:15, 咁其實唔係間間學校都跟呢個比例咩, 佢係屬於小班教學?
定還是n係小班, k變返大班?咁正常係未都係有個net老師係課室呢?因為我朋友話我知st cat k2係會取消佐個net係課室, 我驚威廉都係咁

2.
net老師, 有印巴, 有加拿大籍, 亦有香港人回流香港但都係native, 想問印巴籍老師口音嚴重嗎?其他英文老師口音又標準嗎?

3.
K每日有幾多時間普通話同有幾多時間英文呢

4.
威廉既課程程度ok嗎?

5.
每週功課量重嗎?我見你話每星期都要做手工….仲有冇其他?

威廉係我心儀, 但我住得唔近, 囡囡要搭校車返放學, 呢點係我最担心, 所以遲遲決定唔到

終於都有人講威廉啦, 我等佐好耐

回覆 sunnymama2 的帖子

好多謝你的詳細分享,令我有多點信心去為小朋友選這間學校了
‹ 上一主題|下一主題