用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 北角明慧interview
go

北角明慧interview [複製鏈接]

剛in 完,面試認真,因為要和校長對話,不過感覺似in 家長多過in小朋友

0    0    0    0

if not counted, then why need to meet with the parents ar...... principal asked parents to ask questions , i think might be wanna see how you interested in this school etc.... she marked when listening to what all parents said wo....

kazakaza 發表於 15-11-17 22:00
我都係6號,我老公都係話舉手答,但每人都要答一句,有 d 人既答案同人地既係重覆,氣氛一 d 都唔算緊張嗃

...
氣氛唔緊張,但我自己就緊張

引用:Quote:原帖由+myhappybb+於+15-11-15+發表

原帖由 yanpiglet 於 15-11-15 發表
我喺11月6號嗰場,校長每問完1條問題,冇續個叫家長答,但家長自覺要舉手答,變相同搶答都無咩分別。

...
我都係6號,我老公都係話舉手答,但每人都要答一句,有 d 人既答案同人地既係重覆,氣氛一 d 都唔算緊張嗃

引用:我老公成舊飯咁坐係度。衰硬啦。

原帖由 lishan 於 15-11-15 發表
我老公成舊飯咁坐係度。衰硬啦。
其實我表現都好差,如果校長著重見家長嗰part,我都打定輸數。
好彩我都報多幾間穩陣d。

我老公成舊飯咁坐係度。衰硬啦。

引用:Quote:原帖由+kazakaza+於+15-11-15+發表你

原帖由 myhappybb 於 15-11-15 發表
下,點解甘大分別?我老公話搶答
我喺11月6號嗰場,校長每問完1條問題,冇續個叫家長答,但家長自覺要舉手答,變相同搶答都無咩分別。

引用:Quote:原帖由+kazakaza+於+15-11-15+發表你

原帖由 myhappybb 於 15-11-15 發表
太子,搶答。我睇住有人mark野。

引用:你係講N?+我老公去in+校長,+佢話超hea..+問

原帖由 kazakaza 於 15-11-15 發表
你係講N? 我老公去in 校長, 佢話超hea.. 問一題問題, 每位家長一人答一句就完. 佢覺得唔似會計分.. ...

你係講N? 我老公去in 校長, 佢話超hea.. 問一題問題, 每位家長一人答一句就完. 佢覺得唔似會計分..

上次去簡介會時已經填左一份問卷,又話interview果日唔使再填,點知interview日又要再填多一份。

引用:想問下in父母時系用咩語言?聽過系要用英普

原帖由 cathy108712 於 15-11-10 發表
想問下in父母時系用咩語言?聽過系要用英普回答
完全廣東話

引用:我反而覺得家長個PART無咩特別.....校長只

原帖由 mingwai_528 於 15-11-09 發表
我反而覺得家長個PART無咩特別.....校長只是循例問我地有無野要問...之後又佢講下收B大及細B既準則....我反 ...
請問準則系咩?

I heard that MW focus on parents more...... i mean they choose parents more than kids.

回覆 cathy108712 的帖子

用廣東話對答。我那場校長只叫我地問問題,冇考家長。

想問下in父母時系用咩語言?聽過系要用英普回答

回覆:happy303 的帖子

其實這年紀,學校in家長反而好,明白家長教育理念,可否家校合作等⋯

引用:Quote:原帖由+crystalpui+於+15-11-09+發表

原帖由 kukarma 於 15-11-09 發表
係咪大B先要,細B只係搶問。
我嗰個4月b,要搶答,校長一邊聽一邊mark野。

引用:見家長時要搶答...我真係大開眼介

原帖由 crystalpui 於 15-11-09 發表
見家長時要搶答...我真係大開眼介
有同感,講真依類group interview加搶答我係弱項。

我那場見校長佢冇問家長問題,只係叫我地有問題可以問佢。

我覺得應該無計分。可能係想睇下家長係點,但亦有可能會扣分。同場見到真係有個爹地著短褲黎,而且仲遲到!
‹ 上一主題|下一主題