用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 deleted
go

deleted   [複製鏈接]

9    0    0    0

引用:interview+那天我見到notice+board++d+人名

原帖由 katrinamama 於 15-11-14 發表
interview 那天我見到notice board  d 人名大约1000個,如果收200人計,即是只得1/5機會入,入到既小朋友好 ...
其實不能排除佢哋好叻,其次都要睇下面試嘅老師面試方式,得罪d講句,in我女果個老師“唧”都唔笑,問問題時官方式咁,in大人就無野,in小朋友就真係唔係人人得!我相信in我女果個老師in唔到幾多成功入圍嘅小朋友,因同我女同in的男仔同我女一樣都係唔出聲唔望佢反而上星期另一間學校in我女時俾到我女好輕鬆嘅感覺,我女由開頭唔出聲到之後唱埋歌仔,唔止小朋友嘅狀態如何,老師嘅狀態都會影響小朋友雖然我女入唔到,但我都無失望,只係覺得3年後又要辛苦多一次咁而覺唔開心

interview 那天我見到notice board  d 人名大约1000個,如果收200人計,即是只得1/5機會入,入到既小朋友好叻

回覆 Edmondma 的帖子

我收既係ACK1 am offer,但信中內容提到ACK1 pm英普課堂長啲,如果想轉可以email申請再等通知,因為唔一定轉到

會唔會有人收到reject??

引用:唉~後備生,都好過等等等剛收到e-mail.鬆

原帖由 HoneyBaby1127 於 15-11-13 發表
唉~後備生,都好過等等等剛收到e-mail.鬆哂個人
Same here

引用:Quote:原帖由+樓華+於+15-11-13+發表大家都

原帖由 kittykuma 於 15-11-13 發表
學校厚道,全人類都waiting

引用:Quote:原帖由+fstep+於+15-11-13+發表Waiti

原帖由 樓華 於 15-11-13 發表
大家都waiting, 仲要登記至有得wait. 即係同reject 冇咩分別,只係學校留一線😭

利申:剛收waiting ...
學校厚道,全人類都waiting

回覆:崇真出左result

唉~後備生,都好過等等等剛收到e-mail.鬆哂個人

引用:Waiting..... 仲要到時打電話排後補 +

原帖由 fstep 於 15-11-13 發表
Waiting.....

仲要到時打電話排後補
大家都waiting, 仲要登記至有得wait. 即係同reject 冇咩分別,只係學校留一線😭

利申:剛收waiting email

回覆:布丁924 的帖子

應該好多waiting

今日收到,主流,waiting

醒目開學勳章

回覆:tammymou 的帖子

簽名被屏蔽

其實係interview時要等成個鐘先有得in,我同C6已經覺得佢地D安排好差,約定都要等成粒鐘,D小朋友都等到悶晒,又無野俾人玩住先,齋叫人係禮堂等,對於作為已辦學多年的學校來說,個人真心好失望,所以C6 in完都話從行政已知學校的水平。到今次出成績,簡直覺得佢地奇怪,真係攪到D家長不耐煩。
(利申:收左,不過因為經過面試及出成績,C6放棄左,因本身讀的PN都一定會)

Waiting.....

仲要到時打電話排後補

啱啱收到waiting email,主流班

醒目開學勳章

回覆:kira09 的帖子

簽名被屏蔽

回覆:Edmondma 的帖子

我仔指到眼耳口鼻,我仔無講過野
砌積木圖案都ok
同我地一齊in果個小朋友喊得好勁

HoneyBaby1127 發表於 15-11-13 14:04
認同但無法,希望行政同教學唔同質素,如果教學都係教d唔教d又拖拖拖真係屎俾佢睇我都 ...
完全認同 !!!之前 面試 Email 名名讀 係要 4 星期後先 send 結果 ,
而家就一部份有 offer , 一部份係 waiting , 仲有(可能係大部分 ) 就乜都未有,
日日心煩呆等,咁既行政真係太差了 !!!!

回覆 currymama 的帖子

你封OFFER LETTER 有講ACK1 am or EPK1 offer 可以轉ACK1 pm?
‹ 上一主題|下一主題