用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 請問想 keep 住小朋友香港電話號碼
go

[英國] 請問想 keep 住小朋友香港電話號碼 [複製鏈接]

邊間電訊公司優惠D?

大家用咩 plan?
   7    0    0    0

回覆 TTEE1819 的帖子

My son also  use CSL $50 for 6  months to keep the number

本身用開CSL, 啱啱轉左$78, 有34G流動數據  當然, 有平D既PLAN, 無數據, 不過佢放假返黎用要買咭, 我自己怕煩, 而且阿女仲有幾個月係香港, 都要用, 所以計落OK

回覆樓主:

本身係3,轉咗個最平嗰隻HK-UK分鐘data共享(2GB+之後任用),再送張英國號碼電話卡,一機插兩卡。不過3UK宿舍收得唔好,佢自己轉咗O2。

https://web.three.com.hk/plans/hkuk/index.html

PUIPUI2000 發表於 22-5-21 21:17
邊間電訊公司優惠D?

大家用咩 plan?

未實名登記。暫時係儲值卡,每半年入$50延佢,一年消費$100,放假返香港用作打出打入兼whats app號碼,數據就買一張數據卡$2xx左右用一年好似50gb,足夠一年返香港幾次,全部加埋一年只係四百元。重點手機要雙卡功能。

TTEE1819 發表於 22-5-22 09:05
係呀,帶number去新台,我付$48用半年,每半年交一次費用,孩子可以一路keep 住hk phone number。唔係新野 ...
好的,謝謝你!

IMC 4G ,2GB數據+ 400分鐘通話咭
1年$78

幸福花海 發表於 22-5-22 06:27
呢啲儲值咭可以用返舊電話号碼?

係呀,帶number去新台,我付$48用半年,每半年交一次費用,孩子可以一路keep 住hk phone number。唔係新野來呀,好多海外留學生家長都有用這方法。你試下!

TTEE1819 發表於 22-5-21 23:12
用$50半年的儲值咭,csl啦,中移動都有。keep住電話號碼,無data,回港渡假先買上網data。

我剛替孩子轉 ...
呢啲儲值咭可以用返舊電話号碼?

邊間電訊公司優惠D?

大家用咩 plan?

轉咗Lucky sim儲值咭,半年至三年plan都有,不過到期前記得要入錢,否則冇咗個電話號碼
8-)

邊間電訊公司優惠D?

大家用咩 plan?

用$50半年的儲值咭,csl啦,中移動都有。keep住電話號碼,無data,回港渡假先買上網data。

我剛替孩子轉用CSL $48半年,但記得在半年到期日前要top up, 否則號碼立即無左,中移動就有一個月寬限期比你top up。

用自由鳥,去睇吓D plan
‹ 上一主題|下一主題