用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 Band 2升直資
發新帖回覆
go

Band 2升直資 [複製鏈接]

請問多唔多B2學生考到熱門直資嘅例子分享?
   2    0    0    0

a_for_apple 發表於 23-12-27 13:23
唔緊要,仲有時間慢慢睇其他,記住帶埋小朋友去睇,始終係佢哋讀六年

係呀,就係要夾「用家」得閒日子,d中學搞info day又撞日,所以由P4開始分3年去join info day。

fupigpig 發表於 23-12-26 17:00
多謝你嘅資訊
今年報左ttca個info day去唔到,只睇左佢放上YouTube條片,感覺其實麻麻。下年都會報 ...

唔緊要,仲有時間慢慢睇其他,記住帶埋小朋友去睇,始終係佢哋讀六年

a_for_apple 發表於 23-12-25 21:24
DSE 成績而家未到 band 1, 因當年入學時都以收 band 2 生為主。只係根據校長分享,呢幾年收嘅新生,8x-9x  ...

多謝你嘅資訊
今年報左ttca個info day去唔到,只睇左佢放上YouTube條片,感覺其實麻麻。下年都會報名參加info day,希望瞭解多d、更期望下年個talk會有比較踏實嘅資訊及消息。

fupigpig 發表於 23-12-24 16:18
我睇左YouTube佢今年升中talk,佢講到收左好多成績好嘅學生。
不過我本身大嗰個已入U(而家細嘅升中),我 ...

DSE 成績而家未到 band 1, 因當年入學時都以收 band 2 生為主。只係根據校長分享,呢幾年收嘅新生,8x-9x 係 band 1, 希望學校到時可以透明啲,公佈多啲 DSE 成績

hiuching8 發表於 23-12-23 22:25
基崇話只收band 1,如果係band 2就千祈唔好報,因為到時你發現佢講大話,會好失望 ...

我睇左YouTube佢今年升中talk,佢講到收左好多成績好嘅學生。
不過我本身大嗰個已入U(而家細嘅升中),我一直當TTCA係2A咋,佢今年個talk講dse部分又冇公佈邊方面係似band 1成績。我都係當佢2A啦,只不過都想瞭解佢英文程度,不過呢間好似d消息好飄忽,唔太多用家嘅「真」分享咁。

ed8898 發表於 23-12-11 19:26

我估唔會「多」但會「有」。
我今年有去LKP個info day,佢簡單直接講左收生有band 1都有band 2。
反而今年報左基崇但去唔到,只係睇左佢放喺YouTube個talk,呢間我一直當佢2A,不過就近兩年經常見有人「分享」佢已經升左band 1,但係佢到今年個升中talk都冇提過dse內容邊方面係似升左band 1。

基崇話只收band 1,如果係band 2就千祈唔好報,因為到時你發現佢講大話,會好失望

ed8898 發表於 23-12-20 11:36
李國寶、基崇嗰啲
一定有,不過比例唔會太高,天水圍兩間會好多

Calaci 發表於 23-12-11 21:21
例如邊間?

李國寶、基崇嗰啲

ed8898 發表於 23-12-11 19:26

例如邊間?
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊