用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 2007 SC Upper 家長 & Old Friends!
go

2007 SC Upper 家長 & Old Friends! [複製鏈接]

Hi! 我地d小朋友又大一歲啦! 入嚟繼續傾!
   0    0    0    0

danielboy,
email咗張Day Camp Schedule俾, 都好多嘢玩, 您同Dan Dan講吓佢應該鍾意去!

TSLiu,
開呢 topic, 特別精心設計“and old friends”可以繼續入.  Camp scheduleshow少, ”camp”字就話no way, “camp”喺佢心目中“outdoor activities”, 一去到outdoor失控狂奔, Ocean Park事件重演, !要繼續努力佢.

[ 本文章最後由 danielboy 於 07-7-16 09:56 編輯 ]

TSLiu,
你真細心!!! 抵 " " !!!!

danielboy,
dandan笑死. ! 咁有志氣, 你必需support佢參加奧運. dandan一定有公公的基因. Sports樣樣皆能. 係呢, 上星期公公有無睇溫布頓. 好好睇, 十分剌激. 我都係陪我餅睇咋,
費達拿和拿度都好專業, 好有風度.

RE: YMCA
今早大件事, Alicia 嘔呀, 嘔到成架的士都係. 好在我有帶備extra clothes比佢.
第一天記得帶 receipt and medical form.
4:15pm 要去到YMCA預備pick up 小朋友.

dandan summer 節目咁豐富, 你咪好free and happy .

CAMP 字搞到我奶奶又要Alicia帶 cap, sunblock lotion and mosquito repellent.

我又o黎報到先!

我同HeiHei講關於YMCA Day Camp, 佢都有d抗拒, 因為佢以為係返gym! 都唔明點解佢咁唔like gym! 當時上堂佢又好開心o架o播!  希望改變到佢o既誤解!

chingyu:
咁Alicia仲有冇事? 可能未慣早起趕上堂o者!
唔該妳繼續報料, 等我可以再同個仔講o下有咩玩!

可能昨晚我塞得Alicia太飽.
今早Alicia話唔想飲晒d, 我都由得佢. 點知都係.......
As per my hubby 今早報告, 所有introduction都係英文, d 哥哥 /姐姐 仔好nice, 話比Anson , gym唔同, 總之好多野玩架.:loveliness:
明天out-trip去天水圍, 星期三會swimming.
我條little mermaid 以為自己swimming好掂, 我不停要叮囑佢唔好咁”. d.  :(

報到

heiheima
naoki早前同gladys分左手, 佢話比anson介入
尋日佢游水時同教練都咁講, 教練同我講番, 似層層呀

chingyu & all,
819 時間 if start from 15:30 都冇問題 (if available),
問題 1 : expensive?
問題 2 : 我記得最少 40 人才可 book 該房.
你地諗諗?

Alicia ok 嗎?  有冇俾的士司機怒啤呀?
0203Ma

[ 本文章最後由 0203Ma 於 07-7-16 13:40 編輯 ]

heiheima and naoki,
我咪gladys, mud我咁搶手, 前所未有.  

0203Ma,
我都咁問my hubby.
的士大佬一定好唔happy. 不過都算好人, 無 .
My hubby said it’s very smelly.

RE: 819
40 persons 似乎太多人. 有困難.  

TSLiu,
多謝你開呢個新topic, 仲照顧埋我地呢d old friends﹗

danielboy,
不如你話比dandan聽會有好靚好nice既姐姐,話唔定佢改變主意呢﹗

chingyu,
希望 alicia 無咩事啦﹗次次sarah 去游水,我都嚇到慌失失,點先可以令佢地知驚呢﹗

今日sarah 開始跟個同學仔返人地教會既summer bible camp, 大教會真的資源充足,各項安排和活動都好好﹗ sarah 返屋企竟然話要轉去人地教會, 真忘本﹗

有關819活動,我仲未知得唔得呀﹗我遲d先回覆,唔好意思﹗

sumyinmama

Hi, all,
我入黎報到.

all,

RE: YMCA

:idea:  我 maid 話 YMCA announce 左小朋友 明早不要飲奶.  可能有太多人vomit.  

chingyu,
Alicia真慘, 你hubby同taxi driver都慘, 但無人想發生嘛.
我係費達拿fans梗有睇啦, 雖然係咁, 我想拿度贏
, 拿度grass court未贏過費達拿, 我想睇 呢種咁touching嘅場面, 變唔變態呀?  DanDan運動無乜天份, 奧運? 笑死人咩, 不過咁, 我細個時都過做奧運代表.

HeiHeiMa,
DanDan亦曾經出現過Anson嘅反應, 上gym堂時明明嘻哈大笑, 但有時又拒去上堂, 不過好奇怪, DanDan上到level 4就再無咁樣, 我估level 3時有d難嘅動作令有錯敗感, 呢個情況喺佢玩其他運動上都出現過.  係呢, Anson報邊個星期camp?

心心
Naoki & Anson (仲有Gladys)好mature呀!!! 咁細個讀幼稚園就學人幼稚戀.  DanDan就成日揸住本紀念冊, 淨係打開女神寫俾佢嗰頁呆望人張相.

sumyinmama,
DanDan表哥表姐暫時幫我掂DanDan去YMCA camp, 小朋友有小朋友嘅方法, 有小朋友嘅language, 佢哋DanDan唱首YMCA學嘅歌, DanDan覺得勁funny, 就係咁, DanDan住去YMCA學多d funny歌.  首歌嘅主角係Pizza Hut, KFC & McDonalds, 幾得意架.

[ 本文章最後由 danielboy 於 07-7-16 19:46 編輯 ]

YMCA報料:

分 A, B, C 組.
一組大叫 "YM"一組大叫"CA".
當哥哥仔大叫該組的名字, 齊齊大叫 "YEAH".

玩 Shark games
Fish: Mr. Shark Mr. Shark Where is the ocean?
Shark: fishy fishy please come to my ocean
Fish: Mr. Shark Mr. Shark cannot catch me.
Teacher says: 1, 2, 3.... everybody runs...
Mr. Shark will catch fishes.
Then, fishes may change to sea weed.

LUNCH: not yummy, very hungry.   

在Music room內: 圈出 animals Vs insects, 無唱歌, 無reading

danielboy,
起初我都想拿度win, 後期又想費達拿5連冠.
我餅話遲d 有場拿度泥地對費達拿草地, 一定好剌激. :D  
今早單野, I felt very sorry to the taxi driver. 人家晨早開工搵食, 搞到人地:(

sumyinmama,
Sarah 咁選都好正常, 證明佢有智慧啦.
你問下Sarah想唔想去唱k?

HeiHeiMa,
是否下星期去旅行? 玩得開心d喇!!!!!

心心:
Gladys真係同Naoki分o左手?!
佢都有同我講Naoki同Gladys一齊去學游水, 不過冇講過佢o地之間o既事o咼!
只係每晚傾計時都會提到冇得同Gladys玩, 所以唔開心! 不過講完又唔覺佢有幾唔開心o咼!
妳叫Naoki咪唔開心啦! 話晒佢成個暑假都有機會對住Gladys, 一定好快愛火重燃! 放心! 放心!
d細冇見一排, 好快就唔記得對方! 除非佢o地再同班, 我諗開o左學後, 大家又有新目標!

danielboy:
佢返813果個week!

chingyu:
我729先出發! 妳呢? 幾時(8月頭)? 攪掂晒未?

HEIHEIMA
naoki真的失戀了, 有跡可尋:

gladys同naoki今日第一堂一齊上science, naoki先到, gladys後尾來到, gladys企響門口等naoki出去迎接佢, naoki唔彩佢, 我叫naoki出去拖佢入班房, 佢話唔拖

仲有近日naoki同我講, 我打算中學先拍拖, 我問佢點解佢話而家拍拖無用, 小學唔可以結婚, 到大個先, 我話咁不如讀晒書先law, 到
時搵到$先啦, 佢話好..佢同以前既講法完全唔同晒

今次失戀, 佢唔係話好唔開心, 不過佢見到gladys既表現明顯唔同左, 另一方面又唔會同anson有咩, 佢同我講下年想同ian, anson同班, 以前佢同我講果d女仔名唔見晒, 真係好成熟

Naoki真係成熟o左o咼!
如果我個仔咁識諗, 我就開心c!
其實Naoki咁靚仔, 真係唔憂o播! 希望佢好快重新振作! "奸爸爹"!

原文章由 心心 於 07-7-16 23:39 發表
HEIHEIMA
naoki真的失戀了, 有跡可尋:

gladys同naoki今日第一堂一齊上science, naoki先到, gladys後尾來到, gladys企響門口等naoki出去迎接佢, naoki唔彩佢, 我叫naoki出去拖佢入班房, 佢話唔拖

仲有近日 ...

Hi all

我又o黎報到:

HEIHEIMA
講架炸, 我估佢一開學就會有新目標, 只係呢一刻分手既暫時改變姐
不過我覺得如果要選班中最受歡迎實非anson莫屬, 我發覺無論男女都鍾意同anson玩

danielboy
唔係bor, dan dan無拍拖我打死都唔信
不過你放心, dan dan對人細心又浪漫, 唔似naoki咁粗心, 唔會比女飛

[ 本文章最後由 心心 於 07-7-17 09:01 編輯 ]

TSLiu,
希望 Thomas d無事, 明天一同再玩啦.

心心 and HeiHeiMa,
我好傳統架. 我叫工人姐姐不要常常用男女朋友開玩笑. 我同Alicia講一定要入U才可dating. (話雖如此, 到時候avoid唔到先算, 至少有意識呢d唔係小朋友玩意.) 我話Dad & mom 都係在U 先開始dating . 而家個個都只是好朋友.

係呢, 你地有沒有比零用錢小朋友. 現在叫Alicia piggy bank d 錢買gift比婆婆, 佢識得肉痛, 佢識得珍惜, 知道d錢係好辛苦賺番來. 每天 $2. 現在對錢concept強左好多.

HeiHeiMa,
我地 82
出發. 我一定要在你出發前問多d.  
‹ 上一主題|下一主題