用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無家長已經收鑽石山靈糧幼稚園的interview結果信呀? ...
go

有無家長已經收鑽石山靈糧幼稚園的interview結果信呀? 我未收到呀? [複製鏈接]

有無家長已經收鑽石山靈糧幼稚園的interview結果信呀? 我未收到呀?

有無家長已經收鑽石山靈糧幼稚園的interview結果信呀? 我未收到呀?

Re: 有無家長已經收鑽石山靈糧幼稚園的interview結果信呀? 我未收到呀?

我都未收到.

Re: 有無家長已經收鑽石山靈糧幼稚園的interview結果信呀? 我未收到呀?

me too.
[信念] 這東西是在您最脆弱的一刻能幫您堅持下去, 戰鬥到底.

未收到。

... :-D

校長話十二月中, 仲有好像未in完.

admitted to am session lar.  i get letter tonight

Maybe my daugther FAILED...
Still not yet rec'd. Anway, this is not my first choice

收到.
pm class.

我收到喇.收左佢PM CLASS呀.不過係我自己選擇PM架.
好開心呀.
[img align=right]http://mud.mm-a7.yimg.com/image/3857997831[/img]

not yet received.
maybe my son failed :cry:  :cry:  :cry:
[信念] 這東西是在您最脆弱的一刻能幫您堅持下去, 戰鬥到底.

各位家長﹕
我今天打過去問老師﹐她說錄取的會於昨天及今天收到信﹐因星期六開始交留位費﹐若未收到的多數是Waiting list or failed. [ 我兒子是Waiting list]

:cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:

我都未收到信,但我打電話去問話我囡ok wor
該用戶已被刪除

妹豬 寫道:

妹豬 ,

May I know how they can say "OK"?  Have they helped you to check?

星期四收到信啦,上午班.星期六11/12 要交留位費啦.

雖然鑽石山靈糧係我首選,
不過同時 St. Catherine 和 朗思國際都收咗.

好欣賞靈糧的活動教學,但始終有點擔心佢哋語文方面可能有不足.
另外上次 interview,佢 D 老師全部著紅衫,黑裙,加靴,有一兩個還化上濃妝,好似聖誕女郎和靚妹的感覺.唔知平時上課又如何.
始終對這校未有十足的信心.怕自己揀錯.
如果我一心一意去鑽石山靈糧,其他兩間就唔交留位費啦.間間收HK$550,好金嘛!

pls check pm

charlene

你會唔會交留位費,我囡都考到SC,我已經交左一間留位費,SC同LLC我真係十五十六,我想問下佢地d校車路線,LLC話要5,6月先有,同SC真係差好遠,人地一早準備好,除左考慮間學校好唔好之外,我都會睇下個小朋友每日的車程會唔會太耐,又只得一日時間比人考慮

妹豬,
鑽石山靈糧,我一定交留位費,係我首選.
只係對這校未有十足信心.

有無留意信上的一句承諾:
在未來三年....提供一系列優質...教育...為小朋友建立一個充實,豐富及創意的快樂童年.  It's very promising.  It's really different from the other acceptance letters I received.

有無留意 interview 當日,在走廊上有關雷和電的 display?
It's really impressive.  I hope it was not done to impress parent only, I hope they've really taught about that.

St. Catherine 下星期要交,我可以再想想,不過多數放棄,
學費加埋車費貴要HK$4XXX,下午班也不是最大的問題.
不過這間學校係可以好較鬆地學好英文.
要睇你的取向,學好英文還是啟發佢.

朗思就真係要想清楚,都係11/12 同時要交留位費,
好處係近,平過 St. Catherine ,都好多活動 International school style, 有 phonics.

其實我覺得語文和啟發思考同樣重要,尤其是今天大家都知道了0-6 歲係學語言和所有知識的黃金期,所以真係好難取捨.

不過靈糧今年好似開始有 phonics,唔知效果如何?

may i know what's the meaning of OK ?  have you received the letter ?

妹豬 寫道:
‹ 上一主題|下一主題