用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 邊間女校0-0-0可以叩門?指津校
go

邊間女校0-0-0可以叩門?指津校 [複製鏈接]

請指教
   11    0    0    0

回覆:邊間女校0-0-0可以叩門?指津校

聖羅撒、天神、兩間聖家

引用:聖羅撒、天神、兩間聖家 +

原帖由 cowcow826 於 15-07-04 發表
聖羅撒、天神、兩間聖家
st paul catholic, st mary, marymount

000 咩意思? thx

引用:000+咩意思?+thx +

原帖由 wsg1015 於 15-07-05 發表
000 咩意思? thx
自行同統一派位申請表都冇填寫該學校

St Francis, St Paul Catholic

只要想扣就去扣,唔需要理是否111。機會不是人地比,是自己爭取。即使人地話111,都可能有變數。

[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD7/110360/114629.11023512.35296.jpg[/img]請click 入@charlotte 靚相1輯@

回覆 CarolSK 的帖子

同意,只要想去就要做,好多學校話 1-1-1 優先,但係咪真呢,冇人知,最緊要面試好,你入咗 form,佢唔見係一件事,但起碼自己已試

回覆:sissysze 的帖子

Marymount 好似最小要110喎!同區要111。

醒目開學勳章 王國長老

BeeBee1129 發表於 15-7-6 08:35
Marymount 好似最小要110喎!同區要111。
無咁嘅事, 今年聽到有人一早hold住私校無抽獎都有得見
不過anyway 佢都只係揀好少人見, 111唔111都無咩影響啦, 反正機會太細

引用:Quote:BeeBee1129+發表於+15-7-6+08:35+Mar

原帖由 Charlotte_mom 於 15-07-09 發表
不過anyway 佢都只係揀好少人見, 111唔111都無咩影響 ...
MCS每年話見40個女,其實有得見就1/2機會入到

Charlotte_mom 發表於 15-7-9 11:27
不過anyway 佢都只係揀好少人見, 111唔111都無咩影響 ...
MPS已知道結果,今年收25個。如果沒有參加大抽獎,是沒有application no.。
http://www.mps.edu.hk/special/P1%20SAR1516.pdf

回覆 wkltd 的帖子

即係一定要大抽獎先有機會...thanks!

引用:Quote:Charlotte_mom+發表於+15-7-9+11:27+

原帖由 wkltd 於 15-07-09 發表
MPS已知道結果,今年收25個。如果沒有參加大抽獎,是沒有application no.。
http://www.mps.edu.hk/special ...
收25個,點解可以有位收甘多叩門

引用:回覆+wkltd+的帖子 即係一定要大抽獎先有

原帖由 BeeBee1129 於 15-07-09 發表
回覆 wkltd 的帖子

即係一定要大抽獎先有機會...thanks!
應該話最少要參加自行而自行係揀佢。自行已經有number

引用:Quote:BeeBee1129+發表於+15-7-6+08:35+Mar

原帖由 Charlotte_mom 於 15-07-09 發表
如果自行唔選佢,選了其他學校而中了,仍會有號碼嗎?

引用:Quote:原帖由+Charlotte_mom+於+15-07-09+

原帖由 meowymeowy 於 15-07-09 發表
如果自行唔選佢,選了其他學校而中了,仍會有號碼嗎?
號碼係指你填自行表格時張表上面的號碼,所以中和唔中都有號碼

引用:Quote:原帖由+BeeBee1129+於+15-07-09+發表

原帖由 BandC 於 15-07-09 發表
應該話最少要參加自行而自行係揀佢。自行已經有number
咁其實自行唔揀佢去叩都得囉?不用浪費1-1-1

引用:Quote:原帖由+BandC+於+15-07-09+發表應該

原帖由 meowymeowy 於 15-07-09 發表
咁其實自行唔揀佢去叩都得囉?不用浪費1-1-1
你要看special admission 須知中提到的條件

引用:Quote:原帖由+meowymeowy+於+15-07-09+發表

原帖由 BandC 於 15-07-09 發表
你要看special admission 須知中提到的條件
但舊年同今年都有人無跟requirement 都有得叩,有些3條1的反而interview 都無,感覺上3條1 搏MPS賭得好大...

‹ 上一主題|下一主題