用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 救世軍北角幼兒園+育嬰園 ~ 繼續暢談
樓主: KooKoo
go

救世軍北角幼兒園+育嬰園 ~ 繼續暢談 [複製鏈接]

原文章由 樂熙媽媽 於 07-9-6 15:02 硐表
Hi KooKoo

It seems that I go to school but not HeiHei.
:cry:

:D :D 同埋好似係家長適應期唔係小朋友 , 下年到我lu:(

樂熙媽媽, 我今朝交低左本遊樂場協會本書仔畀梁老師, 叫佢放係tt書包, 你今晚check啦:)

cathy, 昨晚真唔好意思, 好似趕你地走咁 , 個衰豬成日都係咁慢吞吞, 已提佢幾次都係咁, 所以都係狠心d唔畀你地等佢, 咪等佢以為你地實等佢, 今晚再係咁我驚我忍唔住會

原文章由 KooKoo 於 07-9-7 09:58 硐表
樂熙媽媽, 我今朝交低左本遊樂場協會本書仔畀梁老師, 叫佢放係tt書包, 你今晚check啦:)

cathy, 昨晚真唔好意思, 好似趕你地走咁 , 個衰豬成日都係咁慢吞吞, 已提佢幾次都係咁, 所以都係狠心d唔畀你地等佢,  ...

kookoo,
吾緊要喇, 小朋友係咁架喇:loveliness: , 琴晚佢地都有話等埋你地先走, 我吾比, 因為, 如果等埋你地, 咁咪吾可以比個信息佢地知道囉..:) :). 做人呀媽係咁架喇

原文章由 cathygarfield 於 07-9-7 10:11 硐表

kookoo,
吾緊要喇, 小朋友係咁架喇:loveliness: , 琴晚佢地都有話等埋你地先走, 我吾比, 因為, 如果等埋你地, 咁咪吾可以比個信息佢地知道囉..:) :). 做人呀媽係咁架喇 ...

你地走左後, 佢仲企係度喊, 連d同學仔出黎笑佢, 佢都照喊, 仲喊得大聲d添, 佢以為咁我會心軟, 佢都唔知其實醜個個係佢自己 , 真激c冇氣

原文章由 KooKoo 於 07-9-7 10:29 硐表

你地走左後, 佢仲企係度喊, 連d同學仔出黎笑佢, 佢都照喊, 仲喊得大聲d添, 佢以為咁我會心軟, 佢都唔知其實醜個個係佢自己 , 真激c冇氣

今日真爽, 個高層走左喇, 又可以隨時online...

wpwong,

pls check PM. thanks.:)

原文章由 樂熙媽媽 於 07-9-6 12:27 硐表
Yes, you really have any time to think.  Just sign, sign and sign, then  bring to office read it in details.  Also, school need copy of id card or birth certificate and also have to bring in the next  ...

得閒拎晒的出生証明返公司大量印刷先得, 吾係到時要用, 都吾知去邊樹印比佢

原文章由 cathygarfield 於 07-9-7 11:24 硐表

得閒拎晒的出生証明返公司大量印刷先得, 吾係到時要用, 都吾知去邊樹印比佢

係呀係呀, 你下星期就要copy定3寶d出生証明, 仲有佢地d手冊有相個版, ah ya, 我都唔記得提你添 , 如你到時真係揀救世軍小學就要attach埋佢地嘅手冊有相個版架, 等個校長知道佢地都係救世軍幼兒園架

Hi everybody

This afternoon is my graduation ceremony.  帶四方帽呀!!
But have to work in thiis morning.  

原文章由 KooKoo 於 07-9-7 11:32 硐表

係呀係呀, 你下星期就要copy定3寶d出生証明, 仲有佢地d手冊有相個版, ah ya, 我都唔記得提你添 , 如你到時真係揀救世軍小學就要attach埋佢地嘅手冊有相個版架, 等個校長知道佢地都係救世軍幼兒園 ...

原文章由 樂熙媽媽 於 07-9-7 11:46 硐表

This afternoon is my graduation ceremony.  帶四方帽呀!!
But have to work in thiis morning.  

記得post相黎睇呀:)

原文章由 樂熙媽媽 於 07-9-7 11:46 硐表

原文章由 cathygarfield 於 07-9-7 12:25 硐表

如果佢地將來都有得帶四方帽, 我諗我喊到唔識講野

原文章由 KooKoo 於 07-9-7 12:44 硐表
如果佢地將來都有得帶四方帽, 我諗我喊到唔識講野

吾使將來帶四方帽, 出年畢業典禮, 我諗我都會喊到收吾到聲 ~~~~~~~~係諗起小學喊到收吾到聲

原文章由 cathygarfield 於 07-9-7 14:52 硐表

吾使將來帶四方帽, 出年畢業典禮, 我諗我都會喊到收吾到聲 ~~~~~~~~係諗起小學喊到收吾到聲

yes yes yes :D :D :D

cathy, 今晚畀disc你, 你同晴晴媽都上埋鏡

原文章由 KooKoo 於 07-9-10 10:16 硐表
cathy, 今晚畀disc你, 你同晴晴媽都上埋鏡

吾該晒呀:loveliness:, 咁都比你搵到的我個大頭 .

原文章由 cathygarfield 於 07-9-10 10:59 硐表

吾該晒呀:loveliness:, 咁都比你搵到的我個大頭 .

由今日開始得我一個人要service晒成60幾人嘅野, 我隔離個同事resign左, 又未請到人, 都唔知請唔請到, 暫時要我頂住先, 唔知頂到幾時 , 個日畀你個張訂書list就係佢嘅, 你臨落order前話我知呀, 等我再通知佢confirm呀, 唔該晒你呀:)

原文章由 KooKoo 於 07-9-10 11:49 硐表

由今日開始得我一個人要service晒成60幾人嘅野, 我隔離個同事resign左, 又未請到人, 都唔知請唔請到, 暫時要我頂住先, 唔知頂到幾時 , 個日畀你個張訂書list就係佢嘅, 你臨落order前話我知呀, 等我再通知佢 ...

cathy, 今個星期六上午兒園開家長會, 仲請番已升上小學嘅家長返黎傾計, 你想唔想join呀?

原文章由 KooKoo 於 07-9-10 12:04 硐表
cathy, 今個星期六上午兒園開家長會, 仲請番已升上小學嘅家長返黎傾計, 你想唔想join呀?

咁我可吾可以去聽架?

原文章由 cathygarfield 於 07-9-10 12:38 硐表

咁我可吾可以去聽架?

如你都想去聽, 等陣我打去電話問校長/老師, 我地都會去
‹ 上一主題|下一主題