用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 06-07 李宗德小一 "分享區"
樓主: 家熹媽咪
go

06-07 李宗德小一 "分享區" [複製鏈接]

Re: 06-07 李宗德小一 "分享區"

Sammi_Mami ,

morning, 我個仔今年暑假有報游泳班呀, 不過只係6, 7月, 如果你係呢 2months 有學既話, 我諗大約都知你係邊個, hehe.    

[quote]
Sammi_Mami 寫道:
830mama:
    我個女係siu lung court讀書

多謝各位意見. hviy, 我從來都冇考慮保圚, 雖然近住屋企, 不過我唔太鍾意, 一來唔係千禧校舍, 二來聽講都幾嚴的. 我個仔好細膽架, 而家幼稚園老師惡少少同佢講野, 佢同我講話唔返學, 怕老師鬧佢. 我個仔是適合用鼓勵方式的, 所以我由始至終都唔選擇傳統學校, 怕老師嚴, 佢唔肯返學.

Hello, I would like to ask all parents of  WF students, if they had any prepartion for your son/daughter before they enter to P.1, for example, study Putonhua.

Do you know how much for the exisiting activities once they join which is held by the school? If there other payment shall paid except those activities? Pls advise if you know?

Many thanks!

Sabrina

sammi學校今年成7月尾先放summer holiday,所以佢在8月先學游泳,至於上年就係 6 & 7月
morning, 我個仔今年暑假有報游泳班呀, 不過只係6, 7月, 如果你係呢 2months 有學既話, 我諗大約都知你係邊個, hehe.   

Sammi_Mami,
     你個囡就好啦,選咗佢入跳舞組,唔使俾$,我見門口貼晒佢地喺海港城d表演相好鬼靚呀,恨到我個囡口水都流埋    佢表演着乜野衫呀,等我

hviy:
你個囡都好鐘意跳舞喎!其實你可以問班主任現時學校舞蹈組重有冇位(不過係舞蹈老師揀人),因為你個囡一直有跳開舞, 應該OK
Sammi在上年低班下學期做插班生,在署假前佢班主任話舞蹈組重有冇位而且佢比舞蹈老師揀仲,正式入校隊在今年高班
佢著紅色一套中國服,不個sammi個樣很易認(四眼妹個位就.係佢

Sammi_Mami,

嗰場舞係迪士尼喎咁你個囡咪係木蘭? 開學時問過李主任啦,佢話上學期尾揀晒人,佢e+跳緊sat考試班啦   你個囡聽日扮乜野呀,阿囡扮小花仙Tanker Bell呀

hviy:
無準備,著便服&make up算

係呀要帶書包同功課,同平時星期五特別活動一樣,聽日英語活動日 :wink:

Thank you   
係呀要帶書包同功課,同平時星期五特別活動一樣,聽日英語活動日

大家好,我也是06小一生的媽咪,請多多指教!

又會咁(喬)既, 8月因要去旅行, 所以無學, 不過5緊要, 我地實有機會見面ga ma, 你話係5係?!    

[quote]
Sammi_Mami 寫道:
sammi學校今年成7月尾先放summer holiday,所以佢在8月先學游泳,至於上年就係 6 & 7月

hello     , 歡迎 歡迎 !    

Joana.C 寫道:

Joana.C,

歡迎你加入呀!你個小朋友叫セ名呀?     
你個小朋友讀緊边間幼稚園呢?

点解唔見哂啲媽咪嘅?係唔係忙住幫個小朋友扮鬼扮馬呢?         

[size=medium]【06-07 年度 金榜題名】
各得獎名單如下 :

================================

1. 媽咪【Biranmami】小朋友【陳日謙】
2. 媽咪 【patee】小朋友【李柏誼】
3. 媽咪 【APPLE媽】小朋友【梁安彤】
4. 媽咪 【winma】小朋友【】
5. 媽咪 【Pauline】小朋友【】
6. 媽咪 【RACHEL&MAVIS】小朋友【林斈琛】
7. 媽咪 【freema】小朋友【駱敬武】
8. 媽咪 【EVE'SMUM】小朋友【】
9. 媽咪 【愛麗斯】小朋友【陳紹廷】
10. 媽咪 【Sammi_Mami】小朋友【】
11. 媽咪 【Janice】小朋友【李依霖】
12. 媽咪 【煒良媽咪】小朋友【陸煒良】
13. 媽咪 【830mama】小朋友【馬柏熙】
14. 媽咪 【connie3803】小朋友【高熙彤】
15. 媽咪 【Celia】小朋友【陳紀晴】
17. 媽咪 【家熹媽咪】小朋友【朱家熹】
18. 媽咪 【CY.Carol 】小朋友【周曉昕】
19. 媽咪 【Joana.C】小朋友【蔡玉明】
20. 媽咪 【hviy】小朋友【李嘉熙】
21. 媽咪 【sabrina2005】小朋友【】
22. 媽咪 【Jacky】小朋友【曾悅廷】

================================

各位媽咪 , 因為有D未報上名來 , 所以我只可以搵倒咁多資料咋 ! 如有報留底錯誤 , 希望大家唔好炸型 !      歡迎更多媽咪報上金榜 !!!    [/quote]
朱家有個小豬B,人人叫佢做家熹!
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

anson~ma 寫道:
Hi hviy, sabrina2005 & 830ma mi :

恭喜哂! 真的替你地開心. 我想我都要等下年8月尾先有通知.
hviy & sabrina2005, 你地真係好好彩, 原本連waiting都冇, 而家都收埋.  

唔好咁灰心 , BK 幾時都係咁旺 , 你一定可以成為我地既一份子既 ! 我地唔會賣甩你架 !   
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

APPLE媽 寫道:
家熹媽咪:

呢隻彤彤正一世界女一名!佢呢頭喊哂咁話媽咪我好唔捨得你呀!我想返媽咪屋企呀!果頭打開隻門就第一時間衝入去攬住婆婆話我好掛住你呀

婆婆係住响天祐苑嘅!我未嫁之前都係住响度架

Apple 媽 :

唔打緊啦 ! 靚女就哽係要識得轉灣啦 ! 咁先唔會比人蝦嘛 ! 一睇就知彤彤叻女啦 ! 第日可以編埋一班重正呀 ! 又多個美女相伴我家朱少爺嘛 !

天佑都好近吓喎 ! 你幾時入開黎既話 , 再約埋tea一tea丫 , 等佢地2個見吓面都好呀 ! 到時上到小一 , 又多個朋友仔 , 又奐份照應嘛 !   

Joana.C 寫道:

哈 ~~~~ 咁叻既你 , 都打咗差唔多一行字喎 !   

APPLE媽 寫道:
Joana.C,

歡迎你加入呀!你個小朋友叫セ名呀?     
你個小朋友讀緊边間幼稚園呢?

我代佢答你啦 , 佢啱啱先開始學打字咋 !      sorry , 篤爆咗你添 ! 人1個小朋友叫蔡玉明 , 喺天澤間浸信會讀緊k3呀 !
‹ 上一主題|下一主題