用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 基法小學(油塘)家長站 
樓主: kitty
go

基法小學(油塘)家長站  [複製鏈接]

Re: 基法小學(油塘)家長站 

Hi, YW

你今日見個肚點呀, 仲有冇扯住緊緊的感覺 ?

我諗基法同基顯個質素係高陳呂重德多一級, 不知大家同意否 ?

不過陳呂重德有小一己有尖子班, 個主任仲話一定俾我仔入去讀, 咁自小重點培養, 是否會好過入基法的普通班呢 ?

同埋佢的空氣好,

近我屋企.  (前晚為咗呢一點, 我俾我爸媽激到喊...., 佢哋因擔心接送, 係咁話呢間近屋企好, 基法同基顯未必好等等, 咁我好勞氣, 點解唔係為個小朋友好為前提, 而係顧住自己先)

Hin_bb,你听人講陳可以返到六點咁好嗎 ?  呢個星期六有小一入學介紹, 等我問吓.

minnie,

<你今日見個肚點呀, 仲有冇扯住緊緊的感覺 ?>
多謝關心, 都係咁, 我估係正常反應掛.

<我諗基法同基顯個質素係高陳呂重德多一級, 不知大家同意否 ?>
同意,
不過陳呂近2年積極左好多,
點解無咁多人爭呢,
有個在陳呂做家教會的家長話:
因為宗教問題, 有些家長好抗拒,
但事實近幾年真係水準高左,
你唔洗擔心

<陳呂重德有小一己有尖子班, 個主任仲話一定俾我仔入去讀, 咁自小重點培養, 是否會好過入基法的普通班呢 ?>
你要看看阿仔的性格啦!
有d小朋友鐘意永遠都係最醒果埋,
有競爭, 有進步,
但有d就覺得係壓力

暫時唔好理家人接送問題,
入表/ 考左再算啦

minnie, 我沈晚想第一個公喜你ga, 點知bk, short咗....anyway,        
我之前講果個我女同學都今日註咗, 陳呂, 佢話有2玨尖子, 放學遲1 1/2 hours, 幼稚園既miss同佢講呢個新校長好有來頭, 唔會差過基顯果個, 不出3年一定攪到陳呂有聲有色咁話.

fatfatma, 乜你個業主咁冇良   

hi_bb , 小一預備班, 我可唔可參加ga??

我今日下午先去註冊, 得2個人.
見到校長係入面, 如果想死luu, 可以去撞下個校長gwa!!

yw, how about ur tummy today??

yw, 我都同意宗教問題, 我雖然無宗教, 但係仔仔自細都係基督教學校讀書, 可能主興佢無緣.

smalle, 唔該晒你, 又俾咗信心我.  其實, 入到油塘小學, 我已心滿意足, OK啦.

今日講個小秘密俾大家听, 我的初戀男友個名係秀明, 而家我仔竟然分到間同佢同名的學校, 真係該畏.....  

[quote]
Minnieluo 寫道:
smalle, 唔該晒你, 又俾

基法 :
*如被取錄校方於7月3日辦公時間內電話通知,如當日內沒有電話通知,即不被取錄。*

陳呂重德6月17日已要做校服, 買書, 加埋差唔多成二仟錢, 咁....

咁快就要交校服,買書錢啦!
基法 :
*如被取錄校方於7月3日辦公時間內電話通知,如當日內沒有電話通知,即不被取錄。*

陳呂重德6月17日已要做校服, 買書, 加埋差唔多成二仟錢, 咁....

smalle, 唔該晒你, 又俾咗信心我.  其實, 入到油塘小學, 我已心滿意足, OK啦.

今日講個小秘密俾大家听, 我的初戀男友個名係秀明, 而家我仔竟然分到間同佢同名的學校, 真係該畏.....  

smalle

我幫你問下,明天覆你好唔好呀?
smalle 寫道:
minnie, 我沈晚想第一個公喜你ga, 點知bk, short咗....anyway,        
我之前講果個我女同學都今日註咗, 陳呂, 佢話有2玨尖子, 放學遲1 1/2 hours, 幼稚園既miss同佢講呢個新校長好有來頭, 唔會差過基顯果個, 不出3年一定攪到陳呂有聲有色咁話.

fatfatma, 乜你個業主咁冇良   

hi_bb , 小一預備班, 我可唔可參加ga??

我今日下午先去註冊, 得2個人.
見到校長係入面, 如果想死luu, 可以去撞下個校長gwa!!

‹ 上一主題|下一主題