用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾
樓主: Huisys
go

2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾 [複製鏈接]

Re: 2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾(續集二)

L01,
你不如直接同佢講中文測驗唔好唔係佢嘅錯, 係老師想嚇吓大家,要大家比心機讀書, 比番d信心佢先啦

[quote]
Leona01 寫道:
係呀.  自從派過中文卷後就有0甘嘅後遺症啦!! 幹脆話自己讀唔入腦.  一行字溫兩粒鐘都仲未得.  好彩, 0尋晚狀態OK, 不過在有限時間內, 温左一課.     

Re: 2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾(續集二)

早晨呀every beauty,

sac.wen,

我有哂咁多種病, 仲有無得醫呀 ?<------有, 大門直行轉左, 見到有meoldy幅相響門口到, 妳就推門入, 問姑娘攞藥: 極樂旅遊之夢遊仙境“丸+"世界原來係咁美好"丸+詞語窒息症侯群(此藥尋晚出現供不應求, 暫時缺貨, 有貨melody姑娘會另行通知)............
綜合治療要幾耐先見效 ? <------呢樣就好難講, 要因人而已, 每人吸收都有唔同, 體質又唔同(呢d都係每位ec一定講嘅嚟保障自己.......), 總之, 出門俾完診金先好走.....聽日再嚟覆診, 係咁多.....喇.
kec

Dear hhkk,

煩check pm.  Thanks..............

heiheikeikei 寫道:
cassey 已補發
KWANKWANb & happybean: 已重發
Leona01:我發唔到比妳. return message 話"This user doesn't have a yahoo.com.hk account" 你要PM 我你個貓...
[quote]
ra & mp : Pls check mail.(我唔會遺棄妳嘅~~)
[quote]
Ruby-Cheng, 洋子, hs, Oscarmama, ttmm, 9s, 魚一丁, Cyrusmom,  happybean, sanrio.fan, nicki_416, Jenk, Choiwan

File X 2 已send 咗,請查收~
如想要但上列漏咗名, 請告之
如有名, 但收唔到, 也請告之
如無名亦唔想要,則不用告之 。.....謝!

**另請下列人氏注意,妳的郵廂已滿,請打掃清理後再通知我再發(達.....,就好囉....      )

oscarmam(妳好可能收到一個), happybean
[/quote][/quote]

Marisa,
小說邊類呀~~~我好咪㗎喎(不過仲係愛情小說類)
marisayg 寫道:
sorry. sorry. 唔知你哋揾緊我,悶悶地係度睇緊小說!
[quote]
Huisys 寫道:
呀marisa又閃左呀~~~~~  

你係咪嚇驚左呀???乖.............返黎啦........auntie買糖請你食呀.................乖................................

Dear HS,

係呀!和氣收場.  揸定隻死心安油呀嘛.  

:-|  :-|

Huisys 寫道:
係喎L01,

噚晚戰況點????和氣收場嗎????

[quote]
cheungmp 寫道:
早晨呀Leona,
好似好耐無係度撞過你
你仔仔係唔係仲好抗拒中文呀
[/quote]

all moms

[size=medium]早晨!早晨!

hhkk

我收到p.1-5 係咪仲有 ,多多益善,

Osmm,
妳check 吓妳收到邊個?
因為我收到return message 話 over quota.[quote]
oscarmama 寫道:
hhkk

點可以整得咁好。 真係底咀番啖>3<
[/quote]

睇到我喊哂口呀~~~

個媽媽真係好偉大呀~~~
比著我...做

scmm,
緊係啦~~~100分咁易囉㗎,5版就想完~~~
妳打掃好妳個貓箱未呀.
唔夠位放第二個file~
妳打掃完話我知,我再send過
all moms
[size=medium]早晨!早晨!
hhkk
我收到p.1-5 係咪仲有 ,多多益善,

[quote]
Osmm,
妳check 吓妳收到邊個?
因為我收到return message 話 over quota.[quote]
hhkk

點可以整得咁好。 真係底咀番啖>3<

我唔係走左, 係打字打得奇慢啫. 等埋呀.... 我次次打完你地都行左好遠啦, 追C我啦!

噢!連L01都走埋.....可能噚晚戰況很激烈
[quote]
Huisys 寫道:
係喎L01,

噚晚戰況點????和氣收場嗎????

[quote]
早晨呀Leona,
好似好耐無係度撞過你
你仔仔係唔係仲好抗拒中文呀

咁要好好練習一

L01,
自從上左BK之後, 我打中文都快左
[quote]
Leona01 寫道:
我唔係走左, 係打字打得奇慢啫. 等埋呀.... 我次次打完你地都行左好遠啦, 追C我啦!

真係母子同心, 其利斷金...   :  : [quote]
hs,
不過問過阿仔,佢寧願買少d玩具,都想媽咪接放學同照顧佢,所以就做左個咁嘅決定

quote]

各位..........bye..........我要閃啦~~~

Leona01,

恕我多事,佢考得唔差,老師又叫所有合格嘅同學係張卷上大大隻寫"不錯",以示鼓勵。仲話下次會淺啲,唔好擔心。

咁係唔係佢係kinder一向攞開高分,所以接受唔到呀?

[quote]
Leona01 寫道:
係呀.  自從派過中文卷後就有0甘嘅後遺症啦!! 幹脆話自己讀唔入腦.  一行字溫兩粒鐘都仲未得.  好彩, 0尋晚狀態OK, 不過在有限時間內, 温左一課.     

sw,
我真係好眼淺㗎!!!!我係嗰仲睇書會流眼淚嘅人.... 睇完妳篇心靈小分享......     [quote]
Huisys 寫道:
睇到我喊哂口呀~~~

個媽媽真係好偉大呀~~~
比著我...做

hhkk,

收哂啦!收哂啦!收哂啦! 咁係唔係真係會攞100分架.......好嘢!  唔該哂!
kc
[quote]
scmm,

Casseymama,
咁係唔係真係會攞100分架.......好嘢!> .....唉.......阿 K. E. C...."妳今日食咗葯未?"
Cassey 寫道:
hhkk,

收哂啦!收哂啦!收哂啦! 咁係唔係真係會攞100分架.......好嘢!  唔該哂!
kc
[quote]
scmm,

sw, hhkk,

我都睇到眼濕濕呀, 希望我都做得到!!     

hhkk

我個mail無乜垃圾,你再試吓,吾該晒。   
[quote]
scmm,
妳打掃好妳個貓箱未呀.
唔夠位放第二個file~
妳打掃完話我知,我再send過[quote]

marisa,
你真係聰明, L01仔仔同我仔仔以前係同一間kinder, d小朋友都好叻, 我仔仔除左中文寫錯左1個字(因為係冇得抄架 ), 其他所有paper都100分, 但係都入唔到10名,我同爸爸都十分滿意,但係佢就十分傷心,最後我地用左好多時間同心機去安撫佢
[quote]
marisayg 寫道:
Leona01,

恕我多事,佢考得唔差,老師又叫所有合格嘅同學係張卷上大大隻寫"不錯",以示鼓勵。仲話下次會淺啲,唔好擔心。

咁係唔係佢係kinder一向攞開高分,所以接受唔到呀?

‹ 上一主題|下一主題