用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母幼稚園 黃大仙聖母幼稚園入學家長請來交流
樓主: id00288
go

黃大仙聖母幼稚園入學家長請來交流 [複製鏈接]

原文章由 旦仔 於 07-12-5 14:02 發表
DEAR SARA11

另外尚有幼稚園未in, 有d又未有結果, 所以都未定.
我家住油塘, 你地有無人住附近, 校車太約幾多$呢?
不過我會照留位先.

你地有無學校大約的time table? 唔知一星期有幾多英/普堂呢?

...

想問吓你地小朋友讀上午或下午呢?

原文章由 callylam 於 07-12-5 14:42 發表

想問吓你地小朋友讀上午或下午呢?

我囡收左佢讀上午班呢~~
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

原文章由 kcpak 於 07-12-5 14:45 發表

我囡囡下午班

原文章由 kcpak 於 07-12-5 14:45 發表

想問你地住得遠唔遠呢?

原文章由 callylam 於 07-12-5 14:50 發表

我囡囡下午班

我本來係想佢讀下午架,,不過編左佢上午都好啦~
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

原文章由 callylam 於 07-12-5 14:52 發表

想問你地住得遠唔遠呢?

我住樂富,遠又唔遠,,不過都無直接車到學校:cry:

原文章由 kcpak 於 07-12-5 14:56 發表

我本來係想佢讀下午架,,不過編左佢上午都好啦~

知唔知用咩衝量?上/下午  (我以為住遠近來定)

住慈民村

[ 本文章最後由 callylam 於 07-12-5 15:04 編輯 ]

原文章由 callylam 於 07-12-5 15:01 發表

住慈民村

嘩~~你好近咋喎

原文章由 callylam 於 07-12-5 15:01 發表

住慈民村

咁你係全職媽媽定在職媽媽呀

原文章由 kcpak 於 07-12-5 15:09 發表

咁你係全職媽媽定在職媽媽呀

我是在職媽媽,所以我想小朋友讀上午班羅

都幾近

你咪好過我囉!我係哥哥同妹妹兩個都爭寵!  只不過哥哥自已知道應該要就妹妹!唉總之佢兩個又愛又恨!

原文章由 kcpak 於 07-12-5 13:37 發表
hi kcpak,
ha 乜你個都係百厭妹,咁如果你同我囡囡編埋同一班既話個老師都好唔得閒 !我諗12號會多人,所以諗住13號朝早去注冊,晏少少先番 ...

哈~最怕佢地打交咋
咁我撞唔岩你啦,我多數下午先去,因 ... [/quote]

hi callylam,
我囡囡讀上午班,不過我都住得幾遠---藍田! 之前有媽咪打過去學校問,原來上下午班係電腦抽,無乜特別原因!不如你send 信俾學校睇下可唔可以轉番上午?

住慈民村

原文章由 sara11 於 07-12-5 16:10 發表
你咪好過我囉!我係哥哥同妹妹兩個都爭寵!  只不過哥哥自已知道應該要就妹妹!唉總之佢兩個又愛又恨!

哈~最怕佢地打交咋
咁我撞唔岩你啦,我多數下午先去,因 ...
... [/quote]

可以寫信要求"嫁"

當然可以要求啦,只不過唔知得唔得!應該會有D人報黎做         backup,你可以寫信俾學校要求如果有人放棄上午班既位就讓你補上!不如試下啦!

原文章由 callylam 於 07-12-5 17:29 發表
...

可以寫信要求"嫁" [/quote]

原文章由 callylam 於 07-12-5 17:29 發表
...

可以寫信要求"嫁" [/quote]
係囉,,寫信去後補啦,,我地又有伴

係呀,我信已寄出,我女兒是編了下午班,真係很不開心,佢地電腦安排,只好說唔好彩,唉!咁多人都想上午班佢地又可以就邊個,我都係覺得機會好微,想起就 ,聽天尤命 ,我住在新光酒樓附近,好近嫁

寫信一定要說明原因,是學校要求的,請問各位家長的原因是否充足,能領學校可以轉班呢?

放心啦!你咁就早就send 信去,一定會優先考慮,而且就算交左留位費之後都仲會有人放棄個位架!不過我朋友教最好就係唔好怕煩久唔久又打電話去問下,等佢覺得你真係有需要!
加油呀!

原文章由 潁蕎媽媽 於 07-12-5 20:19 發表
係呀,我信已寄出,我女兒是編了下午班,真係很不開心,佢地電腦安排,只好說唔好彩,唉!咁多人都想上午班佢地又可以就邊個,我都係覺得機會好微,想起就 ,聽天尤命 ,我住在新光 ...

sara 11:
你住在藍田都好遠,你返上午班咪好早起身飲奶,我女而家返n1天馬苑,夜小小瞓第二朝佢喊到暈:cry: ,又話唔返學,又話要瞓覺,我都覺得佢辛苦,而家一定要佢十點半前瞓

我住油塘, 如上校車要幾點?

如我入讀, 可能我會自己湊返學, 因我家近mtr. 所以去黃大仙都近. 上次in都係半個鐘唔洗就到, 係上條傾路辛苦d, raining是重大bo.

放學就by校車.

原文章由 潁蕎媽媽 於 07-12-5 23:27 發表
sara 11:
你住在藍田都好遠,你返上午班咪好早起身飲奶,我女而家返n1天馬苑,夜小小瞓第二朝佢喊到暈:cry: ,又話唔返學,又話要瞓覺,我都覺得佢辛苦,而家一定要佢十點半前瞓 ...
‹ 上一主題|下一主題