用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 基法小學(油塘)家長站 
樓主: kitty
go

基法小學(油塘)家長站  [複製鏈接]

Re: 基法小學(油塘)家長站 

yw,
你仔仔有冇話d 卷易唔易做呀?
考幾耐呀?

minnie,
小一洗唔洗又考呀?
我家有對雙子公主

S99電腦好叻的, 佢仲搞咗呢個网站 :

青山之友

HIN_bb 寫道:
仔仔睇開邊個醫生呀?

[/quote]

jordon, 恆成大廈,
陳自適
佢好保守, d藥好輕,

我家有對雙子公主

kitty,我唔會誤會你意思, 我都知咁樣唔係幾好, 特別對smalle同hermanpapa.   只是我好恨做基法家長

kitty 寫道:
yw,
你仔仔有冇話d 卷易唔易做呀?
考幾耐呀?

minnie,
小一洗唔洗又考呀?

唉...真俾佢激死
人地考10-12, 兩個鐘,
只有2個人考
佢話做完, 但英文 & 中文有d唔識,
數學識晒,
11點就自己走出來找老師
結果老公11:30就接佢走

其實係老師唔like佢既態度law!!!

我估小一都要考
[size=medium]

剛剛亞媽打俾我, 話今早去基法交表, 佢排24位, 要派籌

D人話係网上睇,基法有7個後備位,我睇唔到. 

唔會既
kitty 寫道:
我知道 ~
死火,minnie 會唔誤會我架  
[quote]
HIN_bb 寫道:
點會得你一個
我都係到!我地咩topic都一樣傾得咁開心
[quote]
kitty 寫道:
唔係..我話我冇所謂..

因為我都唔係成日係度..
我話我想你做埋家長就可大家分享下學校的事..
唔洗得我一個 ∼[quote]
Minnieluo 寫道:
kitty,我明. 咁轉topic啦.   
[/quote][/quote][/quote]

呢個網原來係佢呀

青山之友

oic!
yw 寫道:
[quote]
HIN_bb 寫道:
仔仔睇開邊個醫生呀?

[/quote]

jordon, 恆成大廈,
陳自適
佢好保守, d藥好輕, [/quote]

傻豬 ∼
smalle 同 hermanpapa已經跳左糟 la 
我緊係想你同yw大家一齊分享啦..
不過我有時都會入去 hermanpapa 果topic 傾 ∼
其實..有時跟佢地的功課都要跟得幾貼,好似而家我細女已教緊 現在進行式 is am are 加ing ,
尋日功課其中一句 the boys buy oranges . 將佢轉成現在進行式...
雖然老師在堂上都有教過佢地做,但有時太多佢返來都忙記,好似我細女就十下十下 ,轉 rideing 要我提佢先記得要 riding 唔要個e ,有時又唔記得boys 要用 are ..
大女就都係差不多,有一本練習有個故事,用25個字作結尾咁囉..
我記得我以前成小三四先學呢d..
我驚佢地考試唔識�唔記得所以我每日都盡量教下佢地...希望有幫助啦 !
我家有對雙子公主

唔係個個人都有得面試呀?

kitty, yw, 我最好佢有考試, 咁先至可以考到實力囉.  

我而家有少少後悔無選間名幼稚園俾仔仔讀, 唔使而家叩門, 封校長推薦信無咩牙力咁.

我家有對雙子公主

老師呀...點的樣呀?
你點知道老師唔鐘意佢的態度呀?
多唔多人考呀?
你之前問我
我家有對雙子公主

唔怕架..你一,二 round 揀佢已好大機會架 la ...等我上網睇下先 ∼

我家有對雙子公主

Hin_bb,觀塘媽咪有時話去呢一個网, 係唔係呢到呀 ?

HIN_bb 寫道:
呢個網原來係佢呀 [quote]

青山之友
[/quote]

我都睇唔到有7個後補位喎 !
幼稚園我諗唔係咁緊要 ma 
kitty, yw, 我最好佢有考試, 咁先至可以考到實力囉.  

我而家有少少後悔無選間名幼稚園俾仔仔讀, 唔使而家叩門, 封校長推薦信無咩牙力咁.
我家有對雙子公主

係呀     
Hin_bb,觀塘媽咪有時話去呢一個网, 係唔係呢到呀 ?

[quote]
HIN_bb 寫道:
呢個網原來係佢呀 [quote]

青山之友
[/quote][/quote]
‹ 上一主題|下一主題