用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾
樓主: Huisys
go

2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾 [複製鏈接]

Re: 2006年9月入讀KTS小一ge家長入黎傾(續集三)

但係我個筆袋裏面有成七支筆...全部鉋好哂架喎!!!
照計佢冇需要問人借筆鉋架!!!!
我.....好......驚......呀....!!!

[quote]
cheungmp 寫道:
信! 點解唔信?! 可能有人借左筆鉋比你仔仔呢!
我阿仔話Miss Law同佢地講過唔可以唔寫架, 會扣多d分, 我唸老師要佢地唔識都要試, 上次mock test, 我阿仔有題唔識就自己打個"x"

[quote]
Huisys 寫道:
我噚日有d驚驚地.............事關我check呀仔個筆袋....見到佢用過一支鉛筆..........但支筆都仲係幾尖

Re: 2006年9月入讀KTS小一ge家長入黎傾(續集三)

all moms

早晨 :  :  :

mp

乜我仔同你囝囝約定,佢吾識過d都打過"x"落去
[quote]
我阿仔話Miss Law同佢地講過唔可以唔寫架, 會扣多d分, 我唸老師要佢地唔識都要試, 上次mock test, 我阿仔有題唔識就自己打個"x"

[quote]

hs,
小朋友鉋筆唔係因為需要, 係因為鍾意玩, 明唔明
RELAX! RELAX!

[quote]
Huisys 寫道:
但係我個筆袋裏面有成七支筆...全部鉋好哂架喎!!!
照計佢冇需要問人借筆鉋架!!!!
我.....好......驚......呀....!!!

hs

撞到你喇....

我哋班合照有d小朋友睇吾到個樣 :-x

osmm,
可能因為咁Miss Law咪訓示佢地要佢地答哂囉

oscarmama 寫道:
mp

乜我仔同你囝囝約定,佢吾識過d都打過"x"落去
[quote]

[quote]

洋子,

佢哋考成11頁咁多,點會同你記低考過乜,考緊嗰時記得點答算偷笑

洋子 寫道:
早晨... ,

我19/11下午得閑......

囝囝都話今次英文都有11頁ge, 再想問多d佢就話唔記得lar......     我都好擔心啊...   

osmm,

係呀...........呢排都唔係成日撞得到

今次張合照我呀仔霸到個好位  

[quote]
hs

撞到你喇....

師父,

你在何方?"桃"兒好掛住你呀!你還好嗎?

hs, osmm
我呀仔都霸到個好位, 不過得個側面

[quote]
Huisys 寫道:
osmm,

[quote]
hs

撞到你喇....

係呀 hs,
好耐唔見 sac.wen, 佢係未病左

hs

我仔直頭話吾温呀 ,我由得佢,成日以為自己好醒咁,呢.....今次中文又係咁,我有同佢溫"懂得"同"可是"造句嫁,佢係都吾溫,我由得佢囉....結果咪衰咗囉....都係自己衰,上次mock test 無溫,我同老公都話滿意佢嘅成績,...今次佢咪懶"得戚...今次咪等佢試吓"滑鐵鑪"都好.....以後佢就知衰 :tongue:

[quote]
Huisys 寫道:
我噚日同佢溫數學...........心諗...其實數學都冇咩好溫架喇.....點知叫佢做返d簡單ge練習...............佢竟然可以數野都數錯...........重有叫佢圈第八隻佢可以圈左第九隻出黎 ...............我.............冇野好講 ...............聽天由命啦~~~~~  

[quote]

hs

係呀,你囝囝個位幾好 不過我仔都吾差
[quote]
Huisys 寫道:
osmm,

[quote]

早晨呀各位靚媽 !

MP,
無事無事, 只係忙+懶先無上黎~
尋日DAYTIME去左SEMINAR 無機用, 夜晚要趕PRESENT D 野... 所以唔敢開BK, 因為...一見到你地我實停唔到口係咁傾 :p

係呀 hs,

sw應該就冇事ge, 琴日我都見到佢送囝囝返學, 仲好精神tim.....我唸佢可能呢排好忙吧.......

係呀 hs,

mp

咁都好過得幾條頭髮
[quote]
hs, osmm

[quote]

hi all,
阿仔都係話考十一版, 我問佢考咩.. 佢話樣樣都有d 咯   

洋子,
佢哋考成11頁咁多,點會同你記低考過乜,考緊嗰時記得點答算偷笑
[quote]
洋子 寫道:
早晨... ,
      我19/11下午得閑......
      囝囝都話今次英文都有11頁ge, 再想問多d佢就話唔記得lar......     我都好擔心啊...   
[/quote]

hi sw   掛住你

sac.wen 寫道:
早晨呀各位靚媽 !

MP,
尋日DAYTIME去左SEMINAR 無機用, 夜晚要趕PRESENT D 野... 所以唔敢開BK, 因為...一見到你地我實停唔到口係咁傾 :p

[quote]
係呀 hs,
[/quote]

sw

你嚇親你d媽咪添

[quote]
sac.wen 寫道:
早晨呀各位靚媽 !

MP,

[quote]

我老公都係咁講     

mp

咁都好過得幾條頭髮
[quote]
hs, osmm

[quote]
‹ 上一主題|下一主題