用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 08/09 K1D AM (Kent Road) Classmates
樓主: chuchumug
go

08/09 K1D AM (Kent Road) Classmates [複製鏈接]

HIU NOK 話又有新歌....唔知又有冇錯呢
一二三四五
五個手指頭
揮揮手握拳頭
是我的小小手

nok2005

Yes. Correct ar!!

This song. . .書都有架!!

原帖由 nok2005 於 08-10-22 19:02 發表
HIU NOK 話又有新歌....唔知又有冇錯呢
一二三四五
五個手指頭
揮揮手握拳頭
是我的小小手

Thankyou ben ben.Hiu Nok 都有提起立翹. 因為佢地都係橙組.

nok2005

係丫, 佢有提及亞仔. 等我又問下佢先. :loveliness:

立翹話昨日玩拋豆袋, 不過佢隻腳被蚊子 kiss 了好多下!! :(

手冊內有一張紙印了兩塊樹葉,並寫上阿仔名字,不知是否填色家課?

原帖由 chuchumug 於 08-10-24 21:33 發表
手冊內有一張紙印了兩塊樹葉,並寫上阿仔名字,不知是否填色家課?

我都有.不過我諗是親子活動,因miss mi說未有咁快要做功課.我想問秋天到本書教完未,因冇stamp.

知不知11月1日開始換季.

no stamp, 會繼續帶返學.

O'Day老師派的英文通告說明12月1日才換冬季校服,你可以check下...     

原帖由 HM3898 於 08-10-24 22:22 發表

我都有.不過我諗是親子活動,因miss mi說未有咁快要做功課.我想問秋天到本書教完未,因冇stamp.

知不知11月1日開始換季.

原帖由 chuchumug 於 08-10-24 23:14 發表
no stamp, 會繼續帶返學.

O'Day老師派的英文通告說明12月1日才換冬季校服,你可以check下...     

thks!!是12月1日我記錯.

原帖由 HM3898 於 08-10-24 23:42 發表

thks!!是12月1日我記錯.

我記得之前通告寫11月17-29日係過渡期,學生可以著夏/冬季校服。

係呀,佢地同學仔開始認識了!家長日我問老師,老師話佢地開始一齊玩。HIU NOK 回家說有時老師會SHH...(我想因為他們開始傾計 ).

原帖由 benben 於 08-10-24 09:23 發表
nok2005

係丫, 佢有提及亞仔. 等我又問下佢先. :loveliness:

立翹話昨日玩拋豆袋, 不過佢隻腳被蚊子 kiss 了好多下!! :(

係噃!你不提起我都不記得有這份通告。

原帖由 ocean1016 於 08-10-25 14:00 發表

我記得之前通告寫11月17-29日係過渡期,學生可以著夏/冬季校服。

你個仔好好記性,我囝囝都不太願告訴我同學的名字。

(不知為什麼打出不到表情符號?)

原帖由 nok2005 於 08-10-25 15:57 發表
係呀,佢地同學仔開始認識了!家長日我問老師,老師話佢地開始一齊玩。HIU NOK 回家說有時老師會SHH...(我想因為他們開始傾計 ).
仲有些橙組的同學,好似叫Anthony,Yeung cheuk yee, Karen Yu, Chris Cheng, Leung tsz lo ...

亞仔今晚學老師教書:他拿著一把間尺,自然自語地叫了一個同學(名字我已忘記)走到大門前做題目(我家的大門上貼了一隻長頸鹿),然後打開書本講故事,跟住又叫同學仔伏低。 我估亞仔模仿miss mi or miss kung。好得意。(我在旁邊扮看報紙,其實在暗中偷看)

nok 2005
他們開始傾計 . . . . it's their social life!!

ocean
haha. . . . teacher role play!!

chuchumug
same as my son, does not tell me the school mates name!!

31/10 party會否幫小朋友打扮成Halloween造型? 我想幫阿仔著, 但不知他是否肯著, 因他很保守, 怕穿一些奇形怪狀的衫. 往年都是取回校由老師幫他著才肯著.(可能見到其他同學仔著)

last nite, 立翹話帶灰色既東西回校 wow.
he finally picked a toy in grey color.

你地有無帶ar?

chuchumug
yes. my boy will 變身 as SUPERMAN on Fri! :loveliness:

原帖由 benben 於 08-10-29 12:31 發表
he finally picked a toy in grey color.

你地有無帶ar?

chuchumug
yes. my boy will 變身 as SUPERMAN on Fri! :loveliness:

benben,

冇呀!martin是否今天說給你聽,ching ching冇說,只是不停cry   ,都不知她攪什麼,唉!!!!

HM

chingching 仲咩cried ar? 等佢stop crying再問下佢咩事啦.

帶野. . . .係martin 昨晚同我講的.

不過, 佢今日 finally 都無帶, as 個印印以為佢帶玩具番學校, 朝早送佢上校車時 law 走了果件玩具!!

唔知係學校玩過咩, 立翹呢排好 like 扮老師, 係家中小whiteboard 度畫畫畫!!

又話老師係學校order lunch 吃架!! 佢都好想食wo!!

灰色? 沒有啊!

SUPERMAN, wah! 一定好好玩! 會否帶面具to achieve total look?

原帖由 benben 於 08-10-29 12:31 發表

你地有無帶ar?

chuchumug

原帖由 benben 於 08-10-29 15:01 發表
HM

chingching 仲咩cried ar? 等佢stop crying再問下佢咩事啦.

帶野. . . .係martin 昨晚同我講的.

不過, 佢今日 finally 都無帶, as 個印印以為佢帶玩具番學校, 朝早送佢上校車時 law 走了果件玩具!!

唔知係學 ...

benben,
已問ching ching,話不like沖涼,都是問非所答.
ching ching近排一回來就要玩字咭.這個現狀又不知可維持幾耐.
‹ 上一主題|下一主題