用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心學校 嘉諾撒聖心討論區~~ part 2
樓主: vc
go

嘉諾撒聖心討論區~~ part 2 [複製鏈接]

Re: 嘉諾撒聖心討論區~~ part 2

B女讀 NCD a.m.  

靜藍媽媽,
你點呀, 呢牌天氣真係好易病, 小心呀, 有冇睇醫生呀.
我阿女今晚冇發燒喇, 不過就一訓落床, 就咳到死死下.....   

Little_cy, 亞女好返d未呢?

靜藍媽媽, 甘你咪可以遲d去影全家幅lor     , 我觀課日好似係3月喎!

carmenLiu 寫道:
養呀!

Yes, me 2!!! 但係有少少驚搞唔掂.....   

我地27號觀課呀都係,係咪只係得一個家長可以去呀? 我特登告左假星期一去學校呀.

另想問四月個旅行係幾時呀? 我果個月公司有野搞,好驚 去唔到呀... :-|  :-|
Pretty Princess Petite Prince

B女媽咪 寫道:
B女讀 NCD a.m.  

係呀!我有個朋友仔都係讀ncd

Little_cy 寫道:
靜藍媽媽,
你點呀, 呢牌天氣真係好易病, 小心呀, 有冇睇醫生呀.
我阿女今晚冇發燒喇, 不過就一訓落床, 就咳到死死下.....   

要介口呀!有冇呀!咁比暖水佢飲啦  :  :

係呀!家化天氣一陣熱一陣凍真係好難攪     

vc 寫道:
Little_cy, 亞女好返d未呢?

靜藍媽媽, 甘你咪可以遲d去影全家幅lor     , 我觀課日好似係3月喎!

係呀!車!    要睇龍兄啦     

係呀!點解去到3月呀!     

靜藍媽媽, vc,
我簡直係投曬降, 結果帶佢出中環再睇醫生, 食完呢個醫生藥, 真係好好多喇.  多謝曬你地既關心.  有時真係要睇貴既醫生先至掂.  佢呢個星期只係番左2日學咋....校車話呢兩個月好多小朋友都會病, 所以大家小心呀

係呢, 吾知觀課日係點既呢 :

Little_cy , 亞囡好左就好lor,,, 安落晒! 可否話我知係邊個醫生甘掂ah? 我而家真係要search定d 醫生以備不時之需ah!

聽我個女講(吾知岩吾岩架), 佢話老c話左觀課日呢佢地課室後排會有一排chair比家長坐lor, 同埋佢話早幾日講剪報吾係係自己課室講...係去其他nc課室到講, 老c仲同佢地錄埋音甘lor...

靜藍媽媽, 我都吾知點解會係3月喎~~   

vc,
安落左d啦, thank.  不過仲有咳, 仲勁多痰, 食咩野可以去痰呀....
至於觀課日係點, 我真係吾知點喎, 我個女冇點提過, 可能佢冇番幾日學啦.  係呢, 係米小朋友照番掂校車呀, 係米觀課到佢地放學至走架... 咁其實米即係一齊放學...???

:

Bergamot 寫道:
[quote]
carmenLiu 寫道:
養呀!

Yes, me 2!!! 但係有少少驚搞唔掂.....   

I'm AFRAID also

My lesson observation held on 28/2  

五天天氣預報

2月28日 (二)   
微雨
14-17 C
80-95 %

3月1日 (三)
多雲,有幾陣雨。 東風5 至6 級。  有雨
13-17 C
80-95 %

3月2日 (四)
天陰有雨,氣溫顯著下降。 東風4 級,漸轉北風5 級。  天氣寒冷
11-15 C
60-90 %

3月3日 (五)
天氣寒冷,部分時間有陽光,初時有幾陣雨。 北風4 至5 級。  天氣寒冷
12-17 C
50-70 %

3月4日 (六)
天晴乾燥,天氣寒冷。 東北風3 至4 級。  天色明朗大致天晴。 東至東北風3 至4 級
14-18 C
65-85 %

Little_cy ,
去痰可以食猴棗散, 仲有原來食海浙都可以架!   
觀課日係係可以接埋小朋友一起放學, 但係家長就吾可以跟校車返學同放學啦!

little_cy,
我個女將d菌感染晒比全屋人(除左我老公之外) ,我而家又咳又傷風.細仔又係,所以都係冇覺好訓.

你今日觀完課,可唔可以講下個schedule呀?係咪12:45-4:25pm呀?有咩要留意呢?我3月1號觀課呀!今次係我第一次去見老師,有d緊張呢.

charlenechow,
我地終於相見了.原來你好後生呢!
唔好意思,果日我要早走,因要番屋企餵奶(我餵人奶的).

just 觀課完...

剛剛電視話聽日得12-15oC咋!大家要小心身體呀

你地會比小朋友著自己既衫番學嗎

^O^ 寫道:
little_cy,
我個女將d菌感染晒比全屋人(除左我老公之外) ,我而家又咳又傷風.細仔又係,所以都係冇覺好訓.

你今日觀完課,可唔可以講下個schedule呀?係咪12:45-4:25pm呀?有咩要留意呢?我3月1號觀課呀!今次係我第一次去見老師,有d緊張呢.

charlenechow,
我地終於相見了.原來你好後生呢!
唔好意思,果日我要早走,因要番屋企餵奶(我餵人奶的).

Dear ^O^,
no la I am not young but really thank you that you all came. Charlene was very excited the day before and after.Hope Michele enjoyed too??
my mail is [email protected]
Pls send me you mail add. so I can email the photo to you. pls tell me after your visit to the school tomorrow

little_cy:
今日亞女應該著番校服番學.
可唔可以講下觀課既安排呢?係咪同下午班既時間一樣(ie 12:45-4:25pm)?

charlenechow:
Whenever she can eat and play, Michele will be happy.
I'll send an email to your a/c later & will tell you more after the visit tomorrow.
‹ 上一主題|下一主題