用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 仁愛堂家長請入
樓主: A-one
go

仁愛堂家長請入 [複製鏈接]

Re: 仁愛堂家長請入

我都係聽d家長講,都有親眼見到。好似,上次生日會,佢係我小朋友課室對面,都唔係佢放學,係張老師放學。其實生日會對小朋友來講,咁重要,班主任唔係度好似有d怪。

生日會都唔係度?邊有d班主任咁ga?

Angela123 寫道:
邊個彭老師先??高果個,教低班好似...........mama地,聽講成日唔係度教書wor。

係咪叫彭家泳?

Angela123 你的小朋友讀哪一班?你對校內的老師都好像很認識喎,這校好像開校一年左右,個架構表又好像沒有提及她們的年資。是你憑樣貌去判段?還是你和她們很熟絡?又或者你是該校的一位老師?roll:哈哈不過無論如何都好,經驗都是要慮積的。::對嗎?

不倒翁,你小朋友亦係呢間讀??我小朋友讀幼兒班,你呢??

sunflower33 寫道:
不倒翁,你小朋友亦係呢間讀??我小朋友讀幼兒班,你呢??[/quote]

係幫家人照顧的,不過我都等同於他們的監護人啊!他們都是讀幼兒班。唔知會唔會同你的小朋友係同學仔呢?你小朋友係邊班?

係呀,你上午定下午??我小朋友讀得ok,幾開心。

[quote]
不倒翁 寫道:
Angela123 你的小朋友讀哪一班?你對校內的老師都好像很認識喎,這校好像開校一年左右,個架構表又好像沒有提及她們的年資。是你憑樣貌去判段?還是你和她們很熟絡?又或者你是該校的一位老師?roll:哈哈不過無論如何都好,經驗都是要慮積的。::對嗎?
--------------------------------------------------------
我的小朋友是讀上午低班的,開校至今,已認識老師差不多一年多;我都是與老師平日的溝通、談話內容來判段的,我並沒有看學校的架構表,我十分同意如加上她們的年資,更好。

Angela123,
你小朋友係邊個老師教?? 其實低班d課程深唔深?

最好有埋老師既學歷,如:中幾畢業,係咪五科合格咁就最好。因為我聽人地講同埋睇報紙,話有d老師只係得中三程度。

Angela123,
你小朋友係邊個老師教?? 其實低班d課程深唔深?

Hi!sunflower: 我的小朋友係張老師教的。低班d課程比起幼兒班真是深好多,因為k2要開始寫字,英文字都多,真係要用多D時間溫習呀     

係呢,佢地係咪有普通話堂?一星期有幾多堂?

係呢,佢地係咪有普通話堂?一星期有幾多堂?

有,好似每星期兩堂,全班一齊上,好似唱下歌,玩下遊戲。
SAMchan1028 該用戶已被刪除

由 sunflower33 於 2007-01-27 20:17:56
係呀,你上午定下午??我小朋友讀得ok,幾開心。

sunflower
佢地讀下午班,想讀上午都沒有位。   
不過佢地都讀得ok啦,D認字都可像很多,唯有每天同佢地溫習啦。

[quote]
papa_611 寫道:
最好有埋老師既學歷,如:中幾畢業,係咪五科合格咁就最好。因為我聽人地講同埋睇報紙,話有d老師只係得中三程度。

papa_611
有個架構表已經很好啊!之前同佢去其他幼稚園都看不到有架構表,所以覺得呢間都有透明度,以及所佔的位置都當眼。至於你話聽人地講同埋睇報紙,有d老師只係得中三程度,我相信都係很久之前囉,就算係現在佢地都應該是合格老師,合乎教統局的要求啦。不過做老師最緊要關心兒童,聖經都有說(教育孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。)如果唔係,就算學歷高到博士都係咁話。  

SAMchan1028 寫道:
我小朋友都係仁愛堂度讀書的~
我覺得d老師幾好呀~而且教我小朋友的彭老師好有愛心呀!
起碼我見唔到佢地大聲話d小朋友~
其實有陣時老師唔係班房大家可唔可以諗下佢係唔係請左病假或者出左佢開會呢~簡主任都唔會比d老師唔教書啦~

仲有就係我睇佢地登報請人最起碼都要五科合格啦!點會中三都入得去做呢~真係幾好笑呀~~

你係邊間仁愛堂?彭老師都ok ,不過好似young左d。

你都好留意佢地請人wor,你都係教幼稚園?

SAMchan1028 寫道:
有愛心米足夠囉~
哦~唔係呀~我都係咁岩搵工見到~

教得幼稚園都有愛心ga la,有愛心唔代表教得好,最緊要係對小朋友獎罰分明。

‹ 上一主題|下一主題