用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 **06年大埔道崇真幼稚園k1----交流站
樓主: 10396
go

**06年大埔道崇真幼稚園k1----交流站 [複製鏈接]

Re: 06年大埔道崇真幼稚園k1----交流站

呢排我同老公都有去睇吓D波鞋仔.. 有對 adidas 三條藍間個款幾好..價錢就貴咗少少..HKD260 
該用戶已被刪除

盛盛媽媽:
我個囡有對addidas都有三條藍間,和後面有少少藍色,之前買$190,不過吾知可吾可以番學呢?係就吾駛買慳番
你可以試試去旺角addidas的專門店看看,間吾中有特價,依家吾仲有無?

羊媽媽 ,

addidas三條藍間有兩款..$190 or $260..
我就覺得 $260嗰對靚D..佢鞋既內部都係用皮包住..著返學應該無問題掛..

係呢..點解我仲未收到校車通知信既 

silvia_ng

Thanks!
後備褲應該是任何褲都可以吧.

silvia_ng 寫道:

hi 我買左"斜布"

太可惜la,不過我post呢段message出黎都好似係2個星期前,所以賣晒都唔出奇。

EnC' 寫道:
尋日去揀返學鞋,fila已經斷碼!好唔抵!咁平都居然有得睇無得買!最後買返dr. kong!其實返學一對鞋夠唔夠呢﹖老公話驚落雨dum濕wor,咁查實大雨著水鞋得唔得架呢﹖學校比唔比﹖
該用戶已被刪除

silivia

我問過yammi, 她話唔使買印和sticker, 因為學校會做, 而書本學校會胋sticker 和印家齊的名字的, 不用買,

盛盛媽咪 寫道:
羊媽媽 ,

addidas三條藍間有兩款..$190 or $260..
我就覺得 $260嗰對靚D..佢鞋既內部都係用皮包住..著返學應該無問題掛..  

盛盛媽媽:
原來有兩種分別既,不過我問過老師話阿囡對鞋吾合格,所以要去買過,仲想慳錢   吾知你有無聽過kids Buster,佢既鞋都吾錯,之前去吉之島見未有白鞋,遲少少再去睇睇,番黎再報料

hello hello

岩岩個星期一同三帶左仔仔返啟蒙班9-10am, 老師叫丘老師, 唔知有無同學仔係度呢?

我仔仔愈黎愈鐘意間學校, 因為佢每次上完啟蒙班都可以落下圖書館睇書, 書又多, 地方又舒服, 我都好鐘意個度既環境

而家都仲係擔心緊佢搭校車既問題, 不過, 有好多朋友話我知, 小朋友就係係校車上建立佢地既友誼, 就快開學喇, 有dd緊張添

焦媽:
你好,我囡囡同你個仔都係同一班啟蒙班,我囡囡叫恩晞,吾知你仔仔叫咩名,等我星期一與你相認

乜原來落堂後可以去圖書館,係邊度架,下次帶埋我去啊 :

我囡囡都好鍾意崇真,唯一係依家無得去波波池令佢有點失望 :-|

羊媽媽

我仔仔叫謙信呀, 好鬼高大又唔肯唱歌個個呢! 係呀, 圖書館係大門口一入就係架喇, 佢分左小學同幼稚園圖書館, 以幼稚園而言, 個圖書館真係超大。ok, next mon我帶你去呀下

羊媽媽,

我諗都係買翻純白色波鞋好D..  :

蕉媽:
我記得嘞,做手工時你地坐在我地對面,謙信好似喜歡綠色。好星期一見。

我打算將d貼紙貼係佢既私人物品上,例如手巾盒、杯和食物盒上。

emilyrobert2003 寫道:
silivia

我問過yammi, 她話唔使買印和sticker, 因為學校會做, 而書本學校會胋sticker 和印家齊的名字的, 不用買,

06年大埔道崇真幼稚園k1----交流站

有冇家長參加左星期二, 四 o既親子啟蒙班呀, 禽日打風取消左呢堂, 學校有咩安排呢?

羊媽媽

yes, 係佢呀, 我都記得你個女女, 查實佢唔like綠色架, 係丘老師見到話佢like綠色jei, ok, see you on monday!

hi...上左大陸兩日, 尋日有幸平安返到香港, 好彩......不過班機真係好震好震, 嚇死。

我係壹學堂post左d野問, 比你地睇下:
問: 本人兒子(3歲)女兒(1歲),校網40。兒子將讀大埔道祟真幼稚園, 不知這學校小學派位如何(祟小外)?
by M字BB媽咪 (2006-08-01 00:12)  
答: 抱歉!我們這信箱不談各幼稚園間優劣或選校問題,請諒!  
問: 續: 我心儀聖方濟各英文小學, 不過除了大仔那5分外, 便沒有其他分數, 是否無望?40網有沒有其他好的男女校?
by M字BB媽咪 (2006-08-01 00:15)  
答: 那又未必,聖方濟各英文小學是私立學校,直接去報名就是了,不用計較分數,不過該校功課和考試確又多又深,壓力甚大宜有心理準備。40網其他好選擇包括:英華小學、聖公會聖多馬小學、聖公會聖紀文小學、天主教善導小學、荔枝角天主教小學和福榮街官立小學等。  
問: 續: 我也很喜歡英華,不過是男校,到女兒沒分。現已報了一些音樂班望他日用得著,行嗎?對聖方濟?
by M字BB媽咪 (2006-08-01 00:22)  
答: 音樂和體育各選一項(較罕見者為佳),以及禮儀的培養,去考任何學校都有幫助。  

E媽 寫道:
我打算將d貼紙貼係佢既私人物品上,例如手巾盒、杯和食物盒上。

[quote]
emilyrobert2003 寫道:
silivia

[/quote]

emily, e媽,
咁我睇下到時點先 我唸到時訂都唔會攪好耐掛.....因為我家下好lazy

emily,
我未同你問織嘜呀, 我睇下聽日會唔會問到, 星期日見到你再話你知。

Hello 蕉媽 and 羊媽媽,

你地好呀,我女女都係同你
‹ 上一主題|下一主題