用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 2006年SFA小一家長交流站
樓主: phylli
go

2006年SFA小一家長交流站 [複製鏈接]

Re: 2006年SFA小一家長交流站

EmilyBB,
我囝囝同我講話有個同學病

EmilyBB 寫道:
另外想問英文默書的形式是怎樣?是否真的是有句子和生字?可否舉例?

EmilyBB,
是讀默,真有生字同句子,句子都幾長全都在範圍有,妳需唔需要補默?

EmilyBB,
上次英默佢沒有返學?不用舉例了, 只要幫佢熟讀每一句sentence就得啦, 我要強調, 係每一句, 所以好辛苦!!!

[quote]
hoyukmei 寫道:
EmilyBB,
我囝囝同我講話有個同學病

Dear EmilyBB
Congratulation!!! Happy to see your child recovered and can go to school today.

I don't know whether it is the same with 1C or not. It should be in the form of sentences.  They are exaclty find in the Engish book

1.  Thirty days ....April, June, ...

2.  I bake cake, special noodles... for Grandpa.  

3. etc.

The unseen dictation should be also the same format but we have no syllabus.  We tried to take revision of simple words and vocabularies.

EmilyBB 寫道:
另外想問英文默書的形式是怎樣?是否真的是有句子和生字?可否舉例?

醒目開學勳章

好多謝你們的回應!

阿仔又係話要串那麼多生字很辛苦,我都唔知點幫佢。:cry:

明天英默我都未同佢溫!  :cry:

其實明天是unseen,我們好難為他們溫,無範圍,要他們記回Kinder教過的,或看書讀書所讀過的,實在太多已未能記得,串回給他們聽後,小女也扁咀,原來自己忘己了那麼多,跟住,既無心機,又怕又不忘記,好似越幫越忙。

不過,今早小女突然對我說,不用太緊張,評估,默書又不是大測或考試。

我便向她解釋:某程度上,你是正確,但也不可太掉以輕心,都要盡力做。

不過,今早小女突然對我說,不用太緊張,評估,默書又不是大測或考試。

phylli,

你個女好醒啊!

phylli,
係呀, 唔好太緊張, 聽聞, dictation係唔計入成績總分, 只會在成績表有grading.但係如果在考默時因為某些原因而沒有參加, 就將平時dictation的分數計一個average的分數為考默分, 而assessment又是不會計入成績表的

這一點我也明白,但亦不可太掉以輕心。如明天的unseen,真的預她不太懂,我老公預她取蛋回家。
hoyukmei 寫道:
phylli,
係呀, 唔好太緊張, 聽聞, dictation係唔計入成績總分, 只會在成績表有grading.但係如果在考默時因為某些原因而沒有參加, 就將平時dictation的分數計一個average的分數為考默分, 而assessment又是不會計入成績表的

1C家長:

我想clarify多一次,phonic 1是否在老師處,至於somewhere in the world則今天取回家。至於那次給買補充教材,是否中文閱讀及一本英文(樂思)不在小朋友處?

[quote]
unknown 寫道:
abccheung,

我個女

HI EmilyBB,
好囉,仔仔好番晒.   你都要保重身體呀~!
讀書係長久戰,唔好太擔心. 大家努力加油.  
與其有時間去可惜~ 不如用時間去珍惜~ 珍惜眼前人 :-)

HI bbloveme2006,
Same with u. My son did not have any shame or unhappy (he got 0 in his 1st eng dict). I still have to tell him you should ... and should ....
[quote]
bbloveme2006 寫道:
Dear unknown
Your daughter is better than mine because 她扁咀對我講唔想返學.  That means she knows this is not good at least.  My daughter did not have any shame or unhappy (she got 40 in the maths test).  I still have to tell her you should ... and should ....
[quote]
unknown 寫道:
abccheung,
我個女
與其有時間去可惜~ 不如用時間去珍惜~ 珍惜眼前人 :-)

Dear phylli
I believe that phonic 1是否在老師處 because I cannot find this book, too.

Beside中文閱讀及一本英文(樂思)不在小朋友處, the copy book (Chit Tung) Book 5,6 is not with us.

Please check.

janetc,
原來你仔仔同我仔仔係隔離位喎。
你我原來咁近都唔知

SFA IS REALLY ONE OF THE HIGH STANDARD SCHOOL.  TO COMPARE WITH THE ST.JOSEPH ENGLISH SCHOOL, WHICH ONE IS HARDER...
8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)

bbloveme2006,
Tks.
bbloveme2006 寫道:
Dear phylli
I believe that phonic 1是否在老師處 because I cannot find this book, too.

Beside中文閱讀及一本英文(樂思)不在小朋友處, the copy book (Chit Tung) Book 5,6 is not with us.

Please check.

昨天剛好是我的例假,我可以前往學校接小女放學,又剛巧遇到男班長的家長,也是放假來改接小朋友,大家傾了一會,第一次見男班長,女的便是小女幼稚園同學,之前已認識了。   

我個女琴晚臨訓話 : "點解成個星期都係黙書, 測驗, assessment.....!!!"
佢講果時個樣好苦惱呢???
其實我都係有依個疑問!!!
><

‹ 上一主題|下一主題