用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小五 talk 一 talk (07~08年)
樓主: siulisa
go

小五 talk 一 talk (07~08年) [複製鏈接]

joanneka,siulisa

係囉..我個見到訓導老師仲90度彎腰請請...
老師講就受..阿媽講就煩...

原文章由 joanneka 於 07-9-4 12:06 硐表
fion
你仔D老師好大手筆呀
我女個肥SIR考得好都係得本簿乍
老師講1句好過我地講10句

jazzmama,fion
我仔部PSP經已閉左關個幾星期0拿
開頭阿女都有問..問左2日發脾氣都唔理佢...
就又唔記得了...都係阿仔醒目..:D 佢話明知問都
無慳番啖氣喎..咁就有前途0拿 連上網UGAME
都戒嚴了...:loveliness: :loveliness:

原文章由 jazzmama 於 07-9-4 14:21 硐表
fion

我照你方法去做, delete 哂 d games
剩番 5,6 個 腦力 games
亞仔啱啱個 weekend 對住部機都唔想打

見佢好可憐:cry:

mandy,
唔好諗咁多啦...自己要養足精神,
比多d時間manson成長啦..
有妳同補習老師guide住就得0拿..話明小朋友..
勞氣更有0既..
28號好快囉...
預祝妳生個肥肥白白可愛千金呀....:loveliness: :loveliness:

原文章由 mansonwai 於 07-9-3 13:04 硐表

alicetong & JP

我 BOOK 左醫院 9月28日開刀

LING & Joannaka

多謝關心

今年我真係覺得好大壓力
好驚幫唔到 manson D 成績:cry:

原文章由 alicetong 於 07-9-4 15:09 硐表
joanneka,jazzmama
係呀..互勉之.. 我都擔心緊兩件一齊0黎我
頭髮都甩晒呀...
阿女細女返左兩日學.班主任話佢 唔專心咁喎..
問佢咩都蒙查查呀

...

唔駛 , 有我陪你我同你一樣

請問點解我係發表完之後畫面次次都跳左去最舊page 架 點攪呢

alice
小一係甘上下架啦.
通常都會寫漏手冊, 帶漏野......
以前幼稚園可以傾計, 玩玩具, 行出位, 小一真係要D時間適應下.

原文章由 alicetong 於 07-9-4 15:09 硐表
joanneka,jazzmama
係呀..互勉之.. 我都擔心緊兩件一齊0黎我
頭髮都甩晒呀...
阿女細女返左兩日學.班主任話佢 唔專心咁喎..
問佢咩都蒙查查呀

...

原文章由 fion414 於 07-9-4 11:57 硐表
Morning!

昨日開學, 班主任已經同亞仔成班討論升中問題, 又話考頭3名請去海洋公園,迪士尼...要佢地比心機全力以赴!
亞仔返到屋企立即話會比心機讀書, 其實我都成日講啦...又唔見佢聽我話.... ...

fion>>
亞仔返到屋企立即話會比心機讀書---嘩!好生性呀!
一開學就set好目標!
妳仔學校升中派位好理想呀,有5-6個入妳心儀既林X!

ffhhmama,
多謝支持...互相鼓勵

原文章由 ffhhmama 於 07-9-4 15:36 硐表

唔駛 , 有我陪你我同你一樣

joanneka,
如果亞仔唔識, 佢會下堂問miss, 因為我都唔識...
嘩! 妳2月考會唔會影響學校考試, 因為臨考樂理最後果個月都係橾paper, 我仔有2個同學仔已經操咗5年(2002-2006)paper, 操paper真係好晒時間~  
原文章由 joanneka 於 07-9-4 12:42 硐表
fion
你仔開始操PAPER啦, 好犀利呀.
甘佢平時做功課唔識點算呀?
可能我一D都唔識, 真係覺得幾難學, 亞女唔識竟然問我
我個女上左8堂, 衣家要同老師, PARTNER再夾時間先再學.
亞女最快都要2月至考, 有排煩...... ...

JP

妳幾時上京?

JP

妳幾時上京?

JP

妳幾時上京?

JP

妳幾時上京?

出极都出吾到post

jp

請問妳幾時上京?:loveliness:

請收pm

[ 本文章最後由 siulisa 於 07-9-4 16:30 編輯 ]

唔記得話比你地知
我仔近視祇係加左 25 度咋
比我預期好
右 175 左 125

fion
我都想亞女快D攪點, 耐何佢學物野都慢過人
我地1月考試, 到時兩樣一齊, 我真係
做1年PAST PAPER 要幾耐呀? 通常要做幾多年?

原文章由 fion414 於 07-9-4 16:19 硐表
joanneka,
嘩! 妳2月考會唔會影響學校考試, 因為臨考樂理最後果個月都係橾paper, 我仔有2個同學仔已經操咗5年(2002-2006)paper, 操paper真係好晒時間~  
...

fion

原文章由 fion414 於 07-9-4 16:19 硐表
joanneka,
...

jazzmam.alicetong,jp,
亞仔最近好乖, 叫我把nds 大部份 games save向電腦, 只留番數獨&英文games星期日玩, 其他games等聖誕假期先玩...

原文章由 alicetong 於 07-9-4 15:19 硐表
jazzmama,fion
我仔部PSP經已閉左關個幾星期0拿
開頭阿女都有問..問左2日發脾氣都唔理佢...
就又唔記得了...都係阿仔醒目..:D 佢話明知問都
無慳番啖氣喎..咁就有前途0拿 連上網UGAME
都戒嚴了...:loveliness ...

原文章由 siulisa 於 07-9-4 16:27 硐表
出极都出吾到post

jp

請問妳幾時上京?:loveliness:

請收pm

siulisa>>

睇下尼條link有冇妳要既譜?我冇呀,幫5到妳!我9.9上京呀!

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1075503&extra=&page=2

joanneka,
1年=1本書, 每本有4份paper, 一般操4-5本書, 而學樂理+操paper大約需要30小時, 都幾辛苦....
原文章由 joanneka 於 07-9-4 16:34 硐表
fion

...
‹ 上一主題|下一主題