用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會基華小學(九龍塘) 09年9月入讀基華小一的家長請進 ^^
樓主: 仙姐
go

09年9月入讀基華小一的家長請進 ^^ [複製鏈接]

JonMum 發表於 12-8-10 09:08
個醒目媽咪係咪 ponysee 呀

我月尾出發, 會住 anantara phuket villas ....  lotus 我會去, 諗住 ...

我今行連大連小9人,租了一架12人van三天,等於Man 哥10hours(連司機)的錢!你個package包酒店接送嗎?我上一次就是住Maikho的 JW MARRIOT唔包接送,問過來回共2000 B!所以我揾咗間3500 B就租了5天七人VAN,我老公起初都不斷話我麻煩,放大假去玩都要他動腦筋,又話有事就麻煩!但當他TRY過後,就愛上自駕遊!Phuket的路和map都好易看,當地的車GPS不太準,所以我老公準備咗部舊NOKIA有導航,超得!再加上PHUKET泊車很方便,油又平,今次是我老公主動不斷催我租車!
你有冇看過thailanfans個forum?可以俾好多idea你!Login做咗member,可以看到不少相片!
你有facebook ma?我放咗相上去!可加入see see!

ponysee 發表於 12-8-10 20:47
sorry!打錯字,(唔係我)唔係我通知.

哦, 明白

WATHT 發表於 12-8-13 00:21
我今行連大連小9人,租了一架12人van三天,等於Man 哥10hours(連司機)的錢!你個package包酒店接送嗎?我 ...

我個間酒店都冇包接送嫁 ....  我同我老公講左好多次, 佢都係唔自駕遊, 都係怕夜晚揸車危險, 佢話係日本自駕就 ok 喎 我有 login 做 thailand fans 既 member 呀 ... 不過好多人都鍾意自駕, 不過都有好多人租 man 哥車, 同埋佢地啲人多數都會出島, 我就諗住去到睇吓乜野情況先決定出唔出島, 跟住有 1 日就會 book 10 hrs 出去行吓芭東商場, 食吓海鮮咁囉, 其餘時間會係酒店 hea .... 做吓 spa 咁囉 ....  你上次住 jw marriot 都係揸車出去食嫁啦 ???

JonMum 發表於 12-8-13 09:06
我個間酒店都冇包接送嫁 ....  我同我老公講左好多次, 佢都係唔自駕遊, 都係怕夜晚揸車危險, 佢話係日本自 ...
我上次都係 resort 個shopping centre吃過一餐,買了些手信,但去到Phuket Townオ知貴了差不多4倍!另外多數揸出去吃!個人及老公覺得Lotus只是吃氣氛,味道ok,但price 亦是去patong or Phuket Town的4倍!所以今次try 咗間 Chaba!
我今次個package其實包接送,本身都想book Man哥一天遊算,但想到有三個小朋友,唔想他們太趕急!我地剩係行patong 間Big C連吃lunch,都用了5hours!

WATHT 發表於 12-8-13 23:26
我上次都係 resort 個shopping centre吃過一餐,買了些手信,但去到Phuket Townオ知貴了差不多4倍!另外多 ...

我諗緊我 10 hrs 用唔用得晒咋 .... 因為我地唔打算去睇大佛, 水族館或者動物園, 原本有諗過玩高卡車, 但我老公話危險, 咁只係去吓食野同行吓商場算啦

JonMum
    我上次book咗5hrs唔夠用要加1hrs,去咗大佛,慈恩寺(有釋加舍利)布吉市雞反,
lemongrass加轉酒店.

HIN2003
     你之前話學校附近有補習社,有補開基華學生,有地址嗎?我想睇吓有無星期六班.thanks!

ponysee 發表於 12-8-16 11:19
JonMum
    我上次book咗5hrs唔夠用要加1hrs,去咗大佛,慈恩寺(有釋加舍利)布吉市雞反,
lemongrass加轉酒店. ...

我見 man 哥 book 私家車係 6 hrs 既 你係咪 book van 仔所以得 5 hrs 咋, 同埋你轉酒店個度都晒左唔少時間啦 ....

ponysee 發表於 12-8-16 19:32
HIN2003
     你之前話學校附近有補習社,有補開基華學生,有地址嗎?我想睇吓有無星期六班.thanks! ...
http://www.kiddiesky.com/

你check吓而家仲有無基華學生補緊.

回復 JonMum 的帖子

JonMum
    我係Book Van,係lemongrass搞咗1.5hrs.

回復 HIN2003 的帖子

HIN2003
    thanks!

回覆:09年9月入讀基華小一的家長請進 ^^

請問有沒有同學仔住荃灣區去基華九龍塘??現在只差一人就成線!!如有興趣,請pm我!!

幫朋友問的, 請問有冇保姆車由麗港城去基華呀?!
珍惜眼前人[/url]

珍惜眼前人[/url]

仙姐 發表於 12-8-27 15:23

係咪今年9月返學?
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2423746

HIN2003,

係呀, Thanks ^^
珍惜眼前人[/url]

我係今年P1家長,請問各媽媽是否知道黃大仙保母車鄺太電話
因不見了,
要約時間接仔,
感謝幫忙!

保母車姨姨已揾了我約好時間接和送,
唔該晒所有媽媽,ThanKyou

Hi.開學喇,

Hi all

祝各位小朋友學業進步, 開開心心 !! ^^