用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 「鄰舍輔導會新翠育嬰園」媽媽吹水站
樓主: winwin815
go

「鄰舍輔導會新翠育嬰園」媽媽吹水站 [複製鏈接]

Re: 「鄰舍輔導會新翠育嬰園」媽媽吹水站

HI ALL~

今日曦曦做咗逃學威豬ar~~
去咗studio 影相相... 今次係free ka~~ 有20張~
click here
今次影得冇上次咁靚... 不過冇咩所謂.. 話掂又唔洗$$ ka~   

2692 6733
linda2007 寫道:
請問鄰舍輔導會新翠育嬰園的電話號碼係幾多?     

琪媽,
去海洋公園,你有無報名呀?

Q媽,
小朋友打下架爭下野玩好小事
[url=http:www.youngnutrition.net]youngnutrition[/url][img align=left]http://www.youngnutrition.net/member/tickers/48743/ticker1.pug[/img]

咁又係,要學識自我保護都係一件好事,但成日都聽到話打架個心真係有點吾舒服,可能男仔就係咁呀,下下鐘意用暴力去解決.....

我都有報旅行,仲可能帶晒兩個一齊去添,到時一定累到死...

醒目開學勳章

namnam05,

我有報名呀...你呢~~我好期待呀,希望個日會玩得開心啦。

琪琪今晚乖乖呀,係婆婆屋企食完飯後...返到屋企洗白白飲奶奶訓教,叻女。

南南媽:
豪豪昨晚試左d羊奶粉啦,佢好鍾意飲呀,多謝晒!!
該用戶已被刪除

醒目開學勳章

軒媽,

睇返軒軒日記原來前日攪到軒軒拄哂計,琪琪真係超cheap成日唔都肯同人share d野...勁黑人憎呀。你唔好嬲軒軒啦~~其實軒軒已經好乖喇,你仲嬲左佢成晚tim...不過我覺得軒軒今次係學校打架佢都錯唔哂,話哂比佢搶左野喎~~佢打完架肯聽老師話咪乖仔囉...叻叻!!

嘩,昨晚諗住琪姐咁早訓會有教好訓啦,點知由3點鐘開始扭計...之後喊左勁多次,仲要係大喊個隻...唉。

好野~今日約左杰媽同小昀媽一齊去唱歌仔呀...終於可以去玩返下喇....yeah

嘩!我個仔完來五一升大組啦!

佢升中組A都係一個月倒咋   
[url=http://www.snugglepie.com][img]http://www.snugglepie.com/ezb/362025.png

HIHI,morning
昨晚去左打波所以今早先留言.....

杰媽
婆婆成日都咁心急啦,自己又冇帶老花眼鏡都要睇,仲要企係公園中間睇呀,真係比佢激死呀....佢成日都話返到屋企就冇時間睇ma.....

下次要整個蛋糕比我試下呀...

琪媽
吾關琪琪事,軒軒佢自己想飲之ma,我已經同佢講左帶佢去買佢都要扭,死都要琪琪這支,佢咁樣扭我實吾理佢呀.....一來佢又係學校打架啦,同埋返到屋企又扭婆婆計,佢成日都蝦婆婆,但婆婆心軟喎,我真係幾難教.....
我吾係吾錫,但要適當law,下下佢用喊o黎威脅我地吾得ma

邊個係小劻媽呀,你地就好啦有得一齊唱k.....你地去邊到唱呀,我又去得吾得呢....不過我得個幾鐘頭時間喎

各位媽咪
你地有冇人要a+3 sample,我有幾包,因為qq未食到,你地有冇人要呀......

namnam05
係啦,你多o的上o黎同我地傾下計ma
喂,有時間check pm

jocola,

匡匡都升大E組,會唔會同你仔仔一班呢,聽主任話係將全組中組升,其實怕他唔識應,到而家仔仔都未肯坐

[quote]
AE 寫道:
jocola,

匡匡都升大E組,會唔會同你仔仔一班呢,聽主任話係將全組中組升,其實怕他唔識應,到而家仔仔都未肯坐

KK'baby 寫道:
hihi.....

豪媽,
隔左排, 你又活躍番响呢度喇~        
多d上嚟啦, 我呢d咁遲先返嬰園, 同你唔熟呀我, 唔得呢, 要混熟下先得囉....      

杰媽:
其實我成日都有上來架, 不過無留言姐, 你想點混法先??!!

嘩...今日咁熱鬧, 連好耐冇出現既ae都出現喎

我今日勁晏, 因為文文尋晚返到屋企又係好眼訓, 食完奶, 8點幾9點就訓到成隻豬咁, 我冇專登11點幾的佢起身再食奶, 佢今朝4點幾醒左, 因為冇飲11點幾餐奶, 佢只飲左3餐奶, 一餐粥, 真係餓都唔出奇, 咁我就開支奶比佢, 佢5點幾訓返, 訓到8點, 咁又夠4個鐘喎, 我怕佢等到10點幾先食粥, 會食晒自己d手指, 所以都唔理時間, 照開奶比佢, 所以, 成9點2先返到, 望住杰媽, 曦媽同琪媽背影
歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

AE
如果仔仔兩歲我都建議佢地讀幼兒院,因為學野更加多,但就可以辛苦O的LAW,因為老師會1:15再吾係1:8呀....

好似QQ咁7月出世,佢都會出年9月我會比佢返N1呀....
讀多年育嬰院可能會浪費左

你同老師個仔仔都升大組呀,咁咪好LAW,咁咪變左有大組E出現.....

Winwin,

都未恭喜你,事事小心,努力呀!我都有打算要第二個,但都要細心想想先.

其實大組已經全滿所以,而好多已18個月所以主任唯有再開多一組.

AE

my son also 大E組,同你仔仔一班呢!!!!!

i also see N1 la

when ur son born?
my son born in end of october ar...
so if really study N1, should be november lor......
which school u apply ar?
my son apply the one same as KKbaby's "kit goo"
hahahaha
actually my son also apply "kau sai kwan" but of course no reply la.......the number is not early....40 ar.........

so most likely may be go to "chun lee jum shun wui wing kwong"
[url=http://www.snugglepie.com][img]http://www.snugglepie.com/ezb/362025.png

AE, THANKS, 我以為你冇追post添, 生啦生啦, 有仔趁"亂"生呀

老師, 你d chinlish好勁喎, 睇到我呢....haha, kit goo hahahaha....

歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

winwin815 寫道:
AE, THANKS, 我以為你冇追post添, 生啦生啦, 有仔趁"亂"生呀

老師, 你d chinlish好勁喎, 睇到我呢....haha, kit goo hahahaha....

唔明呀, jocola係老師?? 意思係新翠架老師定係jocola職業係老師呀??
‹ 上一主題|下一主題